Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Łatwe i zdrowe ''posiłki'' w trakcie ćpania
15.08.2025, 11:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2025, 12:01 przez Dead Nightmares.)
Jesli masz duzy problem z jedzeniem w trakcie cpania, nic ci nie wchodzi, nie masz na to totalnie ochoty i zastanawiasz sie w jaki sposob moglbys to rozwiazac, to przybywam z dwoma przepisami na szejki, ktore dostarcza ci tego co trzeba, a nawet przy tym moga byc smaczne - w zaleznosci od osoby, bo sa tez slodkie. Blender i produkty to wszystko czego potrzebujesz.
Konsystencje szejka mozna sobie modyfikowac wedle wlasnego uznania, jesli po odwzorowaniu przepisu bedzie za gesty - mozesz dolewac mleka i blendowac do momentu, az zacznie ci odpowiadac.
Szejk ''bounty''
Mleko - 250ml (1 szklanka)
Banan - 240g (2 sztuki)
Jogurt typu islandzkiego skyr - 225g
Mleczko kokosowe (21%) - 30 g (1,5 lyzki)
Syrop klonowy - 10 g (1 lyzka)
Czekolada gorzka - 6 g (1 kostka)
Wiorki kokosowe - 6 g (1 lyzka)
680 kalorii / 38g bialka / 21g tluszczy / 84g weglowodanow
Szejk ''snickers''
Mleko 250ml (1 szklanka)
Jogurt typu islandzkiego skyr - 150g
Banan - 120g (1 sztuka)
Daktyle suszone - 50 g (10 sztuk)
Maslo orzechowe z kawalkami orzechow - 15 g (1 lyzeczka)
Kakao (proszek 11%) - 10g (1 lyzka)
Czekolada gorzka - 6g (1 kostka)
640 kalorii / 35g bialka / 15g tluszczy / 85g weglowodanow
Mozesz tez dodac odzywki bialkowej jesli masz, tak z 30g, wtedy bedziesz mial bialka nawet 60g w jedym szejku (najwazniejsze podczas cpania), a kalorycznosc i reszta nie wzrasta jakos mocno, bo doda to +- 150 kalorii i po pare gram wegli i tluszczy, ale w zaleznosci od organizmu taka kalorycznosc moze juz zmulic, moze zrobic sie ciezko, niedobrze itp, wiec trzeba uwazac.
Warto tez wspomniec, ze takimi szejkami przy okazji sie troche nawadniacie
Konsystencje szejka mozna sobie modyfikowac wedle wlasnego uznania, jesli po odwzorowaniu przepisu bedzie za gesty - mozesz dolewac mleka i blendowac do momentu, az zacznie ci odpowiadac.
Szejk ''bounty''
Mleko - 250ml (1 szklanka)
Banan - 240g (2 sztuki)
Jogurt typu islandzkiego skyr - 225g
Mleczko kokosowe (21%) - 30 g (1,5 lyzki)
Syrop klonowy - 10 g (1 lyzka)
Czekolada gorzka - 6 g (1 kostka)
Wiorki kokosowe - 6 g (1 lyzka)
680 kalorii / 38g bialka / 21g tluszczy / 84g weglowodanow
Szejk ''snickers''
Mleko 250ml (1 szklanka)
Jogurt typu islandzkiego skyr - 150g
Banan - 120g (1 sztuka)
Daktyle suszone - 50 g (10 sztuk)
Maslo orzechowe z kawalkami orzechow - 15 g (1 lyzeczka)
Kakao (proszek 11%) - 10g (1 lyzka)
Czekolada gorzka - 6g (1 kostka)
640 kalorii / 35g bialka / 15g tluszczy / 85g weglowodanow
Mozesz tez dodac odzywki bialkowej jesli masz, tak z 30g, wtedy bedziesz mial bialka nawet 60g w jedym szejku (najwazniejsze podczas cpania), a kalorycznosc i reszta nie wzrasta jakos mocno, bo doda to +- 150 kalorii i po pare gram wegli i tluszczy, ale w zaleznosci od organizmu taka kalorycznosc moze juz zmulic, moze zrobic sie ciezko, niedobrze itp, wiec trzeba uwazac.
Warto tez wspomniec, ze takimi szejkami przy okazji sie troche nawadniacie
Siadamy do dużej gry. Ty jesteś fascynat, więc ten dom przegrywasz. Ty jesteś przegrany – ja jestem wygrany. Ty nie masz domu – a ja? – Ja także go nie mam. Bo wygrałem tylko złotówki. I każda gra ma taką właśnie przemienność: różne wartości potrafi zamienić na złotówki. Ale odwrotnie… nie da się, niestety.
15.08.2025, 18:48
banany, owsianka, jajka, platki kukurydziane, kumki, chipsy sa lekkie, fasolka, brokuly, zupy nie kazde ale rosol jak najbardziej
15.08.2025, 19:24
No spoko, tylko to co napisales wymaga gryzienia, a watek jest skierowany raczej do osob, ktorym jedzenie wtedy tak rosnie w buzi, ze nic nie daja rady zjesc, te szejki, ktore podalem sa zimne i maja rzadka konsystencje, latwo wchodza przez to, ze sie je wypija, a zarazem dostarczaja duzo wartosci odzywczych
Siadamy do dużej gry. Ty jesteś fascynat, więc ten dom przegrywasz. Ty jesteś przegrany – ja jestem wygrany. Ty nie masz domu – a ja? – Ja także go nie mam. Bo wygrałem tylko złotówki. I każda gra ma taką właśnie przemienność: różne wartości potrafi zamienić na złotówki. Ale odwrotnie… nie da się, niestety.
od kiedy chipsy są lekkie i zdrowe?
plusik dla ziomka Dead Nightmares za fajne przepisy na szejki! Chętnie wypróbuje
plusik dla ziomka Dead Nightmares za fajne przepisy na szejki! Chętnie wypróbuje
16.08.2025, 02:41
Pijcie se po prostu jakieś odżywki karbo z białkiem, to wychodzi wtedy bardzo tanio.
Mi się skończyła niestety teraz, ale cośtam na początku piłem i fajnie uzupełnia energię.
Mi się skończyła niestety teraz, ale cośtam na początku piłem i fajnie uzupełnia energię.
16.08.2025, 06:55
Bardzo fajne przepisy. Jednak ja mam tak, że głód mi raczej nie ustępuje bo pitnych koktajlach ani jogurtach, muszę mieć posiłek do gryzienia, bo po takim posiłku zaraz znowu muszę coś wszamać. Ktoś też tak ma, czy to mój mózg jest po prostu upośledzony?
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność
16.08.2025, 07:13
Lifeisbrutal człowieku, ja potrafię dodać wszystko do takiego posiłku 😃 podstawa to jogurt, dodaję masło orzechowe, cynamon, banan. Czasem też blenduję coś warzywnego.
A jeśli nie robię koktajlu to wchodzi jogurt, granola, banan + aktualnie jagody, bo korzystam z sezonu, do tego robię jakąś mieszankę typu pestki dyni, pistacje (lub inne orzechy które mam pod ręką), siemię lniane. I to wszystko raczej jem po to, bo jest pyszne, ale niedługo po zjedzeniu już jestem głodny.
A jeśli nie robię koktajlu to wchodzi jogurt, granola, banan + aktualnie jagody, bo korzystam z sezonu, do tego robię jakąś mieszankę typu pestki dyni, pistacje (lub inne orzechy które mam pod ręką), siemię lniane. I to wszystko raczej jem po to, bo jest pyszne, ale niedługo po zjedzeniu już jestem głodny.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność