Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Bób jakiego nie znacie
13.08.2025, 10:33
aż bym zjadł teraz bobu
szkoda, że w nasionach bobu jest tak mało lewodopy, za to nasiona mucuna pruriens zawierają jej sporo.
oprócz tego, ta roślina i jej ekstrakt były używane jako antidotum na ugryzienia przez jadowite węże
btw czystą l-dopę można kupić na allegro normalnie
i jeszcze ciekawostka, że lewodopa podnosi poziom testosteronu i zwiększa syntezę i wydzielanie hormonów wzrostu (źródło wikipedia)
szkoda, że w nasionach bobu jest tak mało lewodopy, za to nasiona mucuna pruriens zawierają jej sporo.
oprócz tego, ta roślina i jej ekstrakt były używane jako antidotum na ugryzienia przez jadowite węże
btw czystą l-dopę można kupić na allegro normalnie
i jeszcze ciekawostka, że lewodopa podnosi poziom testosteronu i zwiększa syntezę i wydzielanie hormonów wzrostu (źródło wikipedia)
14.08.2025, 01:40
Nawet jeśli, same w sobie nasiona, będą miały tego związku tyle co kot napłakał to nie zaszkodzi sobie je podjeść przed planowanymi ekscesami. Może ta odrobina wzboagci przynajmniej pierwszą kreskę a na pewno bób jest pożywny i bogaty w białko, co się przyda przed maratonem, jaki będzie czekał nasz organizm.
21.08.2025, 11:10
Kurde, byłem niedawno ale się nie rozglądałem
To następnym razem, ale dzięki
To w zamrażarkach jest czy przy warzywach?
To następnym razem, ale dzięki
To w zamrażarkach jest czy przy warzywach?
21.08.2025, 19:38
U mnie w Lidlu już nie ma, ale warzywniaki jeszcze sprzedają. Rok temu nawet we wrześniu był.
22.08.2025, 01:01
Warto jeszcze spróbować na rynku / targowisku, może coś się ostało... No, ale niestety jest to danie sezonowe i to relatywnie przez krótki czas dostępne.