Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję?
06.11.2025, 13:32
Słuchanie muzyki, czytanie książek, wędkarstwo, ale jak człowiek jest w nałogu każde hobby spada na drugie miejsce
06.11.2025, 16:01
Piotrek8924
Dlatego ważne, aby hobby było czasochłonne i dość kosztowne - w ten sposób człowiek skupia swoją uwagę na hobby a nie myślach wywołanych głodami, a nawet jeśli uzależnienie będzie zbyt kuszące, to nie będzie kapitału do utopienia w dragach, bo został już wydany na jakąś pasję.
Dlatego ważne, aby hobby było czasochłonne i dość kosztowne - w ten sposób człowiek skupia swoją uwagę na hobby a nie myślach wywołanych głodami, a nawet jeśli uzależnienie będzie zbyt kuszące, to nie będzie kapitału do utopienia w dragach, bo został już wydany na jakąś pasję.
21.12.2025, 15:33
Ja mam właśnie ten problem, że na trzeźwo mi się ne chce nic robić. Dopiero jak się naćpam to się wkręcam w zajawki.
Nie wiem czy jest coś co na ten moment odciąga mnie od ćpania - w sensie zajawka jakaś.
Nie wiem czy jest coś co na ten moment odciąga mnie od ćpania - w sensie zajawka jakaś.
23.12.2025, 13:44
Ja również miałam problemZe znalezieniem jakiegokolwiek zajęcia które pomogłoby mi utrzymać abstynencję. Trzy miesiące temu trafiłam na Odwyk i po miesiącu Się naćpałam. Na ten moment jestem czysta 2 miesiące I tak naprawdę niedawno dopiero moje stare Pasje Znowu zaczęły mnie interesować.
18.02.2026, 19:12
Opowiedzialbym Wam moja dosyc pojebana historie ale za bardzo sie rozpisze na jeden post w temacie xD. Zrobie rozprawke ktoregos dnia i sie zobaczy
Patrz Komu Ufasz
22.02.2026, 09:04
Rweqerew333
Powinieneś próbować przeforsować tego typu blokady, bo są to typowe mechanizmy uzależnienia, które służą umocnieniu pozycji "wroga". Odpowiednio wyważone "fake it till you make it" może pomóc przełamać ten mechanizm a znalezienie jakiegoś spełnienia poza narkotykami byłoby bardzo pomocne.
Powinieneś próbować przeforsować tego typu blokady, bo są to typowe mechanizmy uzależnienia, które służą umocnieniu pozycji "wroga". Odpowiednio wyważone "fake it till you make it" może pomóc przełamać ten mechanizm a znalezienie jakiegoś spełnienia poza narkotykami byłoby bardzo pomocne.
25.02.2026, 08:42
Zanim zabierałam się za zrobienie czegokolwiek niezbędna była kreska. Na czysto za wiele czynności się nie zabieram bo przed ich wykonaniem nie walę. Jest to ciéżkie do przełamania bo wywołuje to głody, ale nie oznacza to że jest to niemożliwe
25.02.2026, 09:57
Dlatego trzeba ograniczać ilość sfer, do których wchodzą narkotyki, bo im więcej aktywności w jakiś sposób będą nam się kojarzyć z dragami, tym trudniej jest przełamać tego typu mechanizmy. Konieczne jest zachowanie jakiegoś "sacrum" a im bardziej różnorodone to jest tym łatwiej będzie utrzymać abstynencję.