Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
ABRIGADO - legalna ćpalnia
„Abrigado”
~~~~~~~~
Stowarzyszenie „Freiraum Hamburg e. V.” od 1993 roku wykonuje pracę związaną z narkotykami w Hamburgu. (w związku z licznymi zgonami po nielegalnych narko w Hamburgu z tego co wyczytałem) W godzinach otwarcia odwiedzający „ABRIGADO” mogą skorzystać z różnych ofert, które pomogą im przetrwać i zaspokoić podstawowe potrzeby. Placówka pełni funkcję punktu kontaktowo-doradczego, punktu spotkań i schronienia. Do Abrigado dołączony jest pokój do zażywania narkotyków. „freiraum Hamburg eV” działa anonimowo.
~~~~~~~
Ośrodek legalnej konsumpcji narkotyków w Hamburgu gdzie masz kontakt, ze swoim opiekunem socjalnym. Nazwa instytucji to „Abrigado”, co po hiszpańsku oznacza „chroniony”.
Uzależnieni od narkotyków mogą tutaj w klinicznie czystych warunkach, za pomocą sterylnych strzykawek, przyjmować narkotyki, najczęściej heroinę i kokainę.
~~~~~~~
Mogą tam również wziąć prysznic, skorzystać z pomocy sanitarnej przy opatrywaniu ran. W kawiarni za rogiem mogą coś zjeść i wypić albo umówić się na rozmowę z pracownikami socjalnymi w celu uzyskania wsparcia przy procedurach administracyjnych.
~~~~~~~
Codziennie od południa mogą tu cztery osoby jednocześnie brać przyniesione ze sobą narkotyki. Pracownicy myją między innymi łyżki, które znajdują się całą noc w środku dezynfekującym oraz przygotowują zapakowane strzykawki, chusteczki nasączone alkoholem i plastry.
(źródło: głównie strona ośrodka)
07.08.2022, 12:02
Widać, że bardziej są nastawieni na zaprzestanie rozprzestrzeniania się chorób, ale zapewne też otrzymasz tam pomoc, jeśli o takową poprosisz.
Nie nazywałbym tego "legalna ćpalnia".
Wiem,że w Polsce uzależnieni od heroiny, dostają metadon, ale czy to podobny przypadek i realna pomoc? Nie wiem.
Nie nazywałbym tego "legalna ćpalnia".
Wiem,że w Polsce uzależnieni od heroiny, dostają metadon, ale czy to podobny przypadek i realna pomoc? Nie wiem.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
07.08.2022, 12:14
W sumie taki trochę "klikbajtowy" nagłówek wyszedł, ale jednak legalnie ćpasz zakazane substacje, gdzie taki metadon jest legalny i traktowany jako lek chyba bardziej niż drug.
.
.
może odrobinę offtop, ale te programy metadonowe to na dobrą sprawę po prostu z helupiarzy robią (z założenia) troche bardziej funkcjonalnych helupiarzy, technicznie wciąż to samo, bo dalej biorą opio i końca nie widać, a po metadonie też bomba jest i to nie żadne magiczne lekarstwo na skręta bez efektów "ubocznych". jak dla mnie to jest trochę chuj, a nie pomoc - dalej walisz opio i to jeszcze darmówke, to już w ogóle luksus, to po co przestawać.
to tak jakby ludzi sadzać na "program diazepamowy" kogoś wjebanego w np. klonazolam czy inne benzo do usypiania statków kosmicznych - odstawienie takich mutantów jest równie skurwiałe i można sie przekręcić i jakoś nie widzę inicjatyw tego typu
to tak jakby ludzi sadzać na "program diazepamowy" kogoś wjebanego w np. klonazolam czy inne benzo do usypiania statków kosmicznych - odstawienie takich mutantów jest równie skurwiałe i można sie przekręcić i jakoś nie widzę inicjatyw tego typu
10.08.2022, 10:18
Znajomu dwa razy starzy palił kila lat hel z foli, nie chciał przestać nie miał powodu i sensu życia) później przeżucil się na iv, skończyło się tak że umarł z igłą w ręku...
Zalecam wszystko ale nic opio, a tym bardziej anglogi fentanylu
Zalecam wszystko ale nic opio, a tym bardziej anglogi fentanylu
10.08.2022, 11:00
Mrozi mnie namyśl, ze ludzie moga napierdalac iv, a tymbardziej bieda ketony typu 3cmc