Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Przypał - porady
07.11.2022, 10:06
dimiliki Beeniepatu ok a tak serio, to ktoś oddający nagrodę przecież nawet na oczy tego nie widzi, nie ma 100% pewności co tak naprawdę może być finalnie w paczce. To są "dwa słowa" dosłownie i rączki umywam. 😆
07.11.2022, 10:43
@"Kaja Buza" czym innym jest pytanie co mi grozi, a czym innym jest udowadnianie czy tak bylo, i co bylo
YOUR ATTORNEY
07.11.2022, 11:51
To już zależy od linii obrony
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
09.11.2022, 10:56
Najważniejsze to do niczego się nie przyznawać - jak nie mają twardych dowodów to nic nie przybiją.
Chociaż będą próbować straszyć , podpuszczać - twardo przy swoim nic nie zrobiłem nic nie wiem
Chociaż będą próbować straszyć , podpuszczać - twardo przy swoim nic nie zrobiłem nic nie wiem
Bardzo ważne jest to żeby cały czas podkreślać że odmawiasz składania wyjaśnień
To nie ja ! - żle
nie wiem o co chodzi - źle
Odmawiam składania wyjaśnień - Prawidłowo
Jak zaczniesz gadać si e tłumaczyć to już jest źle
Kartka z zeznaniami musi zawierać jeden tekst: odmawiam składania wyjaśnień , do niczego się nie przyznaje - tyle
i przeczytaj wszystko zanim cokolwiek podpiszesz a najlepiej nie podpisuj wcale
wtedy będzie można planować linie obrony ale to po zakończeniu śledztwa
To nie ja ! - żle
nie wiem o co chodzi - źle
Odmawiam składania wyjaśnień - Prawidłowo
Jak zaczniesz gadać si e tłumaczyć to już jest źle
Kartka z zeznaniami musi zawierać jeden tekst: odmawiam składania wyjaśnień , do niczego się nie przyznaje - tyle
i przeczytaj wszystko zanim cokolwiek podpiszesz a najlepiej nie podpisuj wcale
wtedy będzie można planować linie obrony ale to po zakończeniu śledztwa
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
09.11.2022, 19:20
Trzeba tylko zaznaczyc, ze to obowiazuje przy sytuacji, kiedy jestesmy podejrzanymi a nie np. swiadkami w sprawie 😎
YOUR ATTORNEY
09.11.2022, 19:42
jeśli chodzi o osoby nam bliskie rodzinę lub jeśli mogli byśmy sobie zaszkodzić też przysługuje nam takie prawo, nawet jeśli jesteśmy świadkiem a tak wgl to nikt nas nie ma prawa zmuszać do mówienia i jeśli nie chce zeznawać to nie musze koniec kropka
09.11.2022, 19:50
Takie szczegoly wymagaja ustalenia, w ktore na zwyklym przesluchaniu nie ma co wchodzic bo od razu robi sie nieprzyjemnie. Do tego jak stajesz okoniem jako swiadek w taki sposob, od razu wiadomo, ze jest cos na rzecz - skoro zeznania moga komus zaszkodzic. Niestety w polskim prawie swiadek nie moze odmowic zeznan, z wylaczeniem sytuacji, o ktorych wspomniales. W takich przypadkach mowimy nie wiem, nie pamietam, nie wiem, nie pamietam, nie wiem. Zdarta plyta. A nie, ze nie powiem bo odmawiam odpowiedzi - bo to uwiarygadnia tylko tematy sprawdzane przez przesluchujacego.
YOUR ATTORNEY
to niczego nie uwiarygadnia- nie pamiętam to może przejść ,jeśli faktycznie masz problemy z pamięcią .Z doświadczenia wiem że lepiej jest nie mówić nic niż żeby miało później w sądzie wyjść że kłamiesz. Dawać kogoś do pieca lub siebie też nie ma sensu więc najlepiej nie mówić nic
Możesz też odmówić zeznań jako świadek w obawie o własne życie bez podawania jakichkolwiek argumentów, niech sobie myślą co chcą są to tylko poszlaki i ich domysły
Zeznania można złożyć w każdej chwili lecz ciężko je później wycofać
Możesz też odmówić zeznań jako świadek w obawie o własne życie bez podawania jakichkolwiek argumentów, niech sobie myślą co chcą są to tylko poszlaki i ich domysły
Zeznania można złożyć w każdej chwili lecz ciężko je później wycofać
09.11.2022, 20:08
Funkcja odmowy skladania wyjasnien jest po to, by podejrzany/oskarzony zachowal prawo do tego, by to jemu udowodnic wine, a nie ulatwiac to - jesli taka jest jego decyzja. W mysl zasady "affirmanti occumbit comprobatio". Przy wyjasnieniach skladanych jako swiadek, nie ma to zastosowania, bo nie ma koniecznosci obrony.
YOUR ATTORNEY