Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Ankieta: Wolisz palenie outdoor czy indoor Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Outdoor | 7 | 36.84% | |
Indoor | 12 | 63.16% | |
Razem | 19 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Uprawa - indoor
02.12.2022, 21:52
ProducentRC dzięki za materiał do czytania też miałem zajeawke na szklarnie ale jak złapałem przypał to mi przeszło
Zastanawiam mnie tylko jedna rzecz z tymi ledami .... co z promieniowaniem uv ono jednak podbija ilość thc w kwiatkach i są mocniejsze . pamiętam jak kiedyś kumpel do tunelu foliowego kupił folię odbijającą uv to mu kazałem jechać kupić bez tego
Zastanawiam mnie tylko jedna rzecz z tymi ledami .... co z promieniowaniem uv ono jednak podbija ilość thc w kwiatkach i są mocniejsze . pamiętam jak kiedyś kumpel do tunelu foliowego kupił folię odbijającą uv to mu kazałem jechać kupić bez tego
02.12.2022, 22:04
Dokładnie czytałem artykuł na faktach konopnych kiedyś i było napisane że konopie wytworzyły przed tysięce jak nie dziesiątki tysięcy lub nawet setki tysięcy lat mechanizm obronny który polega na zwiększonej produkcji THC ponieważ ono jest produkowane w większych lub mniejszych ilościach zależnie od natężenia promieniowania UV
02.12.2022, 23:04
No tak z tym thc przy uprawie nie ma go za wiele , kiedy zostanie zapłodniona to już nie produkuje tyle thc bo nie potrzebuje się aż tak bronić no i pompuje całą swoją siłę w to aby się rozmnożyć , oprócz uv jeszcze z tego co zaobserwowałem to moc rośnie w miarę obniżania się temperatur pod koniec kwitnienia , raz próbowałem efektu pleśni ,polega to na tym że podczas suszenia kiedy wilgotoniość suszu spada wsadzasz zarodniki pleśni do suszarni one atakują roślinę która resztkami sił się broni i zamienia thcaa na thc w takich ilościach że aż to jest przesada moc takiego materiału przerosła moje oczekiwania patrzałem na księżyc a widziałem marsa Problem jest w kontrolowaniu tego procesu tak aby cały materiał był zainfekowany w ostatnim stadium suszenia w miarę równomiernie no i wiadome wygląd smak itp itd da się to zrobić profesjonalnie na 100% jednak ja tylko raz próbowałem tej metody . Większość mocy roślina nabiera podczas procesu suszenia . I teraz rodzi się pytanie w jakie oświetlenie iść bo gdy pójdę w ledy będę musiał kombinować dodatkowe uv chcący podnieść jakość sortu albo można też iść w kierunku lamp plazmowych tylko że są one strasznie drogie 300w lapa w granicach 5 k produkują one jednak więcej uv
02.12.2022, 23:09
Bardzo lubie czytac prowadzone tu dyskusje dimiliki ProducentRC . Widac ile pasji w tym jest 💪
02.12.2022, 23:16
Beeniepatu jak zmienię miejscówkę to dodam projekt z grzybami szkoda że nie ma osobnego działu typowo na mj
02.12.2022, 23:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2022, 23:22 przez ProducentRC.)
Ja bym szedł w coby bo wydajność gramowa jest największa, to że będą miały mniej o kilka % THC można uwzględnić na koszt większej wydajności gramowej zebranego plonu, dodatkowo poszedł bym w stronę uprawy hydro automatów, co dodatkowo zmniejsza ilość czasu potrzebną do uzyskania plonu oraz zwiększa wielkość końcowego produktu, polecam zrobić z tego koncentaty THC wtedy otrzymasz produkt ~80% THC zastosowane wyżej wymienione metody zrekompensują troszkę mniejszą ilość THC na korzyść wielkości plonu jeżeli przerobisz produkt na koncentrat i tak otrzymasz produkt o nadprzeciętnej ilości THC, znajomy miał u siebie sezonówke 24K GOLD jedno z najlepszych paleń z indooru jakie miałem okazję w życiu palić a paliłem kilka odmian przemycanych z nl jak ziomek tam pracował to przywiózł po 1g różnych odmian, żadna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia polecam jeżeli byś chciał isc jednak w uprawę sezonowek,
Dodatkowo dodaje wrzute która pokazuje ze od mocy ciastek zależy produkt jaki użyliśmy do ich produkcji:
https://ujarani.com/496330
Dodatkowo dodaje wrzute która pokazuje ze od mocy ciastek zależy produkt jaki użyliśmy do ich produkcji:
https://ujarani.com/496330
03.12.2022, 03:09
z tego co wiem to najszybciej jest mieć matkę w osobnym boxie cały czas na veg i sadzić klony ponoć tak wychodzi najlepiej no i oczywiście hydro albo fogo Przy lampach od 600w minimum mam zawsze 1g w górę z wata mogło by i wyjść 2 z wata ale to się przekłada na czas i robi się to nie opłacalne
05.12.2022, 00:46
K. Jest hujnia projekt musiałem zlikwidować . Nawet się nie uratowały liście na masło . Chwila przerwy i się odezwę co dalej .
No lipa w h. Nie jestem w stanie wyjaśnić o co chodzi niestety
No lipa w h. Nie jestem w stanie wyjaśnić o co chodzi niestety