Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Alkoholizm
06.12.2022, 16:04
10.12.2022, 13:11
Warto wiedzieć że alkohol to tzw. dirty drug, czyli działa na wiele receptorów. Zobaczcie sobie na psychonautwiki, więcej wyciągniecie z tego informacji, ja tego aż tak nie ogarniam. Wychodzenie z alkoholizmu to naprawde bardzo uciążliwy proces, niestety wiele rzeczy działa na niekorzyść uzależnionej osoby (społeczna akceptacja alkoholu, marketing, łatwa dostępność). Kajabuza słusznie wspomniał o wielu zaburzeniach wynikających z nadmiernego picia. Dodałbym tu jeszcze zespół Korsakoffa oraz polineuropatie alkoholową. Chce rzucić to gówno na nowy rok kosztem powrotu do benzo... niestety od alkoholu się bardzo tyje... Podsumowując nic tak nie niszczy organizmu, psychiki i społeczeństwa jak alko.
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA
10.12.2022, 13:28
DissoEnjoyer to prawda. Dlatego jak ktos chce liczyc sobie czas do odbudowy tolerki na substancje, to niech nie zapomina, ze picie alkoholu liczy sie do tego czasu. I niech nie zwala na jakosc tematu, ze nie klepie jak trzeba. Skoro na codzien alko jest walone
YOUR ATTORNEY
10.12.2022, 13:38
A ja nie mogę zrozumieć gdy ludzie mówią że piwo to nie alkohol, skąd mają takie przekonanie? Sami siebie oszukują
12.12.2022, 12:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.12.2022, 12:50 przez Dilleraaaa.)
Istnieje taki program 12 kroków na początku detoksu ( odtrucia).Alkohol wtedy zostaje odstawiony.Możliwe wystąpienie skutków ubocznych z objawami psychopatycznymi takimi jak omamy,majaczenie może dojść do drgawek nie bez powodu w szpitalu stosuje się diazepam.Alternatywą wyjścia z uzależnienia może być technika relaksacyjna np medytacja,joga.Możebyć też postawiona diagnoza nagłego i skutecznego odstawienia alkoholu.Na pewno jest to ciężka choroba i trzeba chcieć z niej wyjść jak ktoś będzie chciał dalej tkwić w nałogu to będzie nic na siłę
12.12.2022, 13:05
Alkoholizm to jeden z największych nałogów ludzkich, który zabija. To trzeba sobie uświadomić.
12.12.2022, 20:51
Pewnie większość narodu to alkoholicy. Ja dzieki alko w malych ilosciach nie mysle o narkotykach ani dopach.