Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pęknięty bębenek w uchu,ból ucha
13.03.2023, 08:46
Tak jak w temacie,wydaje mi się,że pękł mi bębenek w prawym uchu,chociaż nie do końca jestem pewien czy to pęknięcie.Przy pęknięciu z tego co wyczytałem ma się pogorszony słuch.U mnie raczej to nie występuje odczuwalny bardziej ból w środku szczególnie w nocy i nad ranem jest to dokuczliwe.Przyczyną mogły być u mnie dwa czynniki: jeden to zbyt blisko telefon z muzyką,a była ona wałkowana od rana do wieczora i tak miesiąc czasu,raz głośnik raz słuchawki.A drugi to jest możliwość żeby przy smarkaniu coś mi się naciągnęło? Tak,wiem najlepiej iść z takim czymś do lekarza,niestety nie mam teraz na to zbytnio czasu.Zna ktoś może jakąś maść,krople lub coś co jest w stanie skutecznie pomóc i w miarę szybko? Cena nie gra roli w tym przypadku
13.03.2023, 09:26
ja mialem tak zę ropa mi leciiala z ucha.
trzeba brac antybiuotyk przeciw zapalnny i kropic ucho kropelkami.
eentualnie jak boli to ketonal
trzeba brac antybiuotyk przeciw zapalnny i kropic ucho kropelkami.
eentualnie jak boli to ketonal
13.03.2023, 09:51
nie moźna nic w tym wypadku konkretnego polecić, bo nawet nie znamy przyczyny. Jeśli doszło do zakażenia bakteryjnego ucha środkowego, to sięgnij po amoksycyline, antybiotyk pierwszego rzutu przy tego typu infekcjach.
13.03.2023, 09:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2023, 10:01 przez DissoEnjoyer.)
Maść, krople i inne wynalazki nie pomogą. Konieczna jest wizyta lekarska i antybiotyk. Przy takim uszkodzeniu ucha, łatwo o zakażenie, i dalsze powikłania, przez które będą jeszcze większe kłopoty. Wiem, że służba zdrowia w tym kraju to CHUJ ,ale może prywatnie gdzieś u laryngologa. Czy wydziela Ci się z ucha jakaś wydzielina ropna np. jak śpisz, czy tylko ból ? Bo ból w środku ucha zwiastuje mi tu zapalenie ucha środkowego, a wydzielina może być dalszym wskaźnikiem, żeby zdiagnozować co Ci mordo...
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA
13.03.2023, 10:12
DissoEnjoyer No właśnie nic mi się nie wydziela boli mnie tylko,i to nie jest tak,że cały czas tylko są pewne momenty,że zacznie
13.03.2023, 11:21
Lifeisbrutal na pewno powinieneś się trzymać limitu głośności muzyki - to jest pewne.
Co do tego kichnięcia, to nie jestem pewien (bo nie jestem lekarzem), że mogło Ci się tam ciśnienie zrobić przy kichaniu, i jeżeli coś jest uszkodzone wewnętrznie, to widzę dwie logiczne opcje - albo Ci to przejdzie, albo może być powikłanie jakieś, nie znam się na uszach, wybacz xd
Obserwuj sytuacje, czy się pogarsza, czy polepsza i podejmij wtedy decyzje, czy trzeba się udać do specjalisty.
Jeszcze na koniec pytanie - słyszysz może pisk w uszach (tinnitus) ?
Co do tego kichnięcia, to nie jestem pewien (bo nie jestem lekarzem), że mogło Ci się tam ciśnienie zrobić przy kichaniu, i jeżeli coś jest uszkodzone wewnętrznie, to widzę dwie logiczne opcje - albo Ci to przejdzie, albo może być powikłanie jakieś, nie znam się na uszach, wybacz xd
Obserwuj sytuacje, czy się pogarsza, czy polepsza i podejmij wtedy decyzje, czy trzeba się udać do specjalisty.
Jeszcze na koniec pytanie - słyszysz może pisk w uszach (tinnitus) ?
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA
13.03.2023, 12:41
no ja tylko mowielme jak bylo u mnie .... P przeciez skierowania mu nie przepisze... no ale tez radze isc do lekarza