Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Uzależnienie psychiczne i fizyczne
16.06.2023, 13:49
Najszybciej od benzo i od opiatów ja niestety nie umiem zrezygnować z benzo i opiatów od czasu do czasu tramal wezmę myślę jak z tego wyjść po wakacjach chce wogole wyjść z tych wszystkich lekow i substancji
16.06.2023, 17:01
To chyba najgorsze połączenie jakie sobie wyobrażam wśród uzależnień.
Życzę Ci wytrwałości i silnej woli oby się udało
Życzę Ci wytrwałości i silnej woli oby się udało
14.07.2023, 22:02
@"Mrs.Darkness" Może zacznij prowadzić sobie dzienniczek gdzie zapisujesz sobie w skali od 1 do 10 jak bardzo ciebie ciągnie, opisz co wtedy czujesz, dlaczego chcesz je akurat teraz wziąć, jakie emocje się wiążą z tym. Możesz też w sytuacji kiedy czujesz silną potrzebę wzięcia stworzyć jakiś nawyk, jakieś utrudnienie - no bo rozumiem, że ciężko Ci rzucić i bierzesz " od czasu do czasu " - bo to że nie rzucisz tego z dnia na dzień raz na zawsze jest zrozumiałe i będzie się za Tobą jakiś czas ciągnąć, dlatego utrudnienie by polegało na tym, że jak będzie sytuacja kiedy będziesz chciała zarzyć substancję, wyjdziesz np na spacer do lasu na np. 2h albo 4h jeżeli te dwie godziny to dla Ciebie nic, musi to być jakieś duże wyzwanie, żeby móc się nagrodzić. Już lepiej się nagrodzić robiąc coś mega ciężkiego, niż wziąć tak po prostu. Albo możesz też konsekwentnie zaraz po wzięciu zrobić dodatkowy nawyk, że skutkiem wzięcia będzie to że jak już fazka się skończy, zrobisz znowu coś challenge'ującego. Napisz sobie to wszystko na kartce trigger -> co uczynisz żeby dostać nagrodę -> wzięcie nagrody -> co zrobisz po wzięciu nagrody . Stwórz z tego łańcuch nawykowy.
17.07.2023, 15:01
RaeminGhos Bardzo dobry pomysł coś w stylu a'la terapii. W ośrodkach uzależnień prowadzi się właśnie takie zeszyty i robi życiorysy które mają być formą terapii. Tylko z tymi nagrodami mam trochę inne myślenie. Może na początku to okej nagradzanie organizmu że przeżył dzień bez ćpania ale patrząc na to z drugiej strony organizm w pewnym momencie przyzwyczai się do tych " nagród " i nie będzie później w stanie normalnie funkcjonować bez nagradzania