Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Kurkumina równie efektywna na depresję jak Prozak
Lukas1985 możesz rozwinąć myśl? cholinergiczne przekaźnictwo
Encyklopedia PWN
Zgłaszam uwagę: ROZUMIEM WSZYSTKIE SPÓJNIKI
AD
Encyklopedia PWN
cholinergiczne przekaźnictwo,
fizjol. przekazywanie stanu czynnego w układzie nerwowym za pośrednictwem mediatora acetylocholiny;
fizjol. przekazywanie stanu czynnego w układzie nerwowym za pośrednictwem mediatora acetylocholiny;
acetylocholina uwalnia się w synapsie pod wpływem impulsów dochodzących do zakończeń synaptycznych aksonu i oddziałuje na receptory cholinergiczne w błonie następnego neuronu lub komórki efektora; przekaźnictwo cholinergiczne występuje we wszystkich zwojach anatomicznych na zakończeniach włókien pozazwojowych w układzie cholinergicznym, obejmującym wszystkie włókna przywspółczulne i niektóre współczulne.
Zgłaszam uwagę: ROZUMIEM WSZYSTKIE SPÓJNIKI
AD
17.06.2023, 23:11
W dużym skrócie - acetylocholina odpowiada za układ pokarmowy, procesy myślowe i oddechowe. W przypadku chorych na depresję skupilbym się na tych procesach myślowych. Ja jak przesadzałem z cholinergikami (nikotyna i właśnie np imbir) to miałem bardzo wyraziste myśli, gonitwę myśli its.
Generalnie większość nootropow działa na acetylocholine. Jej nadmiar zaburza równowagę neuroprzekaźników i ogranicza działanie serotoniny.
Generalnie większość nootropow działa na acetylocholine. Jej nadmiar zaburza równowagę neuroprzekaźników i ogranicza działanie serotoniny.
18.06.2023, 08:01
(17.06.2023, 21:54)Lady Giwera napisał(a): Ja od czasu do czasu piję HERBBATE MOCY:Na co ta cudowna mikstura działa?
1 łyżeczka kurkumy
szczypta pieprzu cayenne (pieprz podnosi właściwości kurkumy)
do tego herbata miętowa (lub inna ziołowa) dla smaku
+ łyżeczka miodu
To wszystko zalewam wrzątkiem
Ta cudowna mikstura stawia na nogi.
*(można dodać łyżeczkę Imbiru)
Zaintrygował mnie ten przepis
18.06.2023, 11:47
(18.06.2023, 11:25)Lady Giwera napisał(a): Yankess na "srogie przeturbienie" , osłabiony organizm.C84Swrzuca do środka niespodziankę, która zjada po wypiciu (heh ząbek czosnku).
Mętne, specyficzny smak w którym można się zakochać nawet bez przeturbienia
To koniecznie muszę wypróbować.
Jednorazowo wystarczy taka kuracja czy trzeba stosować to kilka dni ?
Kurkuma ma bardzo szeroką skalę rozbudowaną pod względem zastosowania do celów zdrowotnych. Zastosowanie jej pomogło mi w leczeniu depresji nie wiem do końca w jaki sposób wpływała ona na mój układ nerwowy i co było powodem,że po takiej przysłowiowej herbatce z kawałkami imbiru,miodu i cytryny było mi lepiej miało to takie działanie postawiające na nogi dodające powera coś typu gripex ale z naciskiem na układ psychiczny. Wczytując się bliżej w artykuł zaczynam rozumieć co mogło mieć taki pozytywny wpływ
22.06.2023, 12:21
Super artykuł, nie wiedzialam ze kurkuma ma taka moc. Dodaje ja przewaznie do rosołu. Ma wtedy taki złotawy, intensywny kolor.