Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Co myślisz o Kościele w Polsce? - 07/31
31.07.2023, 13:40
Nie jestem wierzący ani praktykujący. Jest to jak dla mnie nie potrzebna instutucja. Zresztą wierzy się w boga nie w kościół. A bóg jest wszędzie nie tylko w kościele
31.07.2023, 15:04
Powiem dypolomatycznie :
" Mówiąc, że mam złe zdanie to jak nic nie powiedzieć". "Wyspisałem się już dawno z tej organizacji".
Ktoś wierzy w Boga, Wielkiego Budowniczgo czy inne bóstwa to to szanuje, ale nie w instytucje.
" Mówiąc, że mam złe zdanie to jak nic nie powiedzieć". "Wyspisałem się już dawno z tej organizacji".
Ktoś wierzy w Boga, Wielkiego Budowniczgo czy inne bóstwa to to szanuje, ale nie w instytucje.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
31.07.2023, 15:20
Czesławo generalnie napisał to samo co ja chciałem napisać.
Ciekawostkę dodam, apostazja czyli wypisanie się z KK jest cholernie czasochłonne i bardzo utrudniają 🤣
Ciekawostkę dodam, apostazja czyli wypisanie się z KK jest cholernie czasochłonne i bardzo utrudniają 🤣
31.07.2023, 15:44
Kościół w Polsce niszczy wiarę w młodych ludziach, jako ktoś wierzący, choć z innej wiary, jest mi bardzo przykro widząc, co się dzieje ze ludźmi. Chciwość i pokusa zawsze stronią ku jedności.
01.08.2023, 08:47
Co jest warte szukanie Boga w miejscach świętych, jeżeli zgubiłeś go w swoim sercu?
Do kościoła idziemy nie dla Boga, tylko dla innych ludzi którzy też w niego wierzą. Dzięki kościołowi można poczuć przynależność do wspólnoty.
Kościół zbłądził. Szatan przebrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni.
Ale też nie wrzucałbym wszystkich do jednego worka. Chyba nie jest aż tak źle. Kościół to też ludzie.
Do kościoła idziemy nie dla Boga, tylko dla innych ludzi którzy też w niego wierzą. Dzięki kościołowi można poczuć przynależność do wspólnoty.
Kościół zbłądził. Szatan przebrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni.
Ale też nie wrzucałbym wszystkich do jednego worka. Chyba nie jest aż tak źle. Kościół to też ludzie.
01.08.2023, 11:59
Tyle ile ludzi tyle zdań na ten temat.
To jest delikatny temat. Ksiądz też człowiek, jeden jest dla ludzi a inny dla mamony. Nie ma co kategoryzować. Kto chce znajdzie dobre strony Kościoła, a kto chce złe i tyle...
To jest delikatny temat. Ksiądz też człowiek, jeden jest dla ludzi a inny dla mamony. Nie ma co kategoryzować. Kto chce znajdzie dobre strony Kościoła, a kto chce złe i tyle...
01.08.2023, 12:01
Myślę że to jedna wielka instytucja do klepania siana na łatwowiernych ludziach