Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy umiarkowane spożywanie alkoholu rzeczywiście jest zdrowsze niż abstynencja?
25.03.2023, 17:14
Czemu że wszystkich używek to akurat alkohol jest legalny i szeroko akceptowany ;__;
https://www.mp.pl/pacjent/psychiatria/uz...e-alkoholu.
Można znaleźć różne badania, natomiast w wielu przypadkach trzeba pamietać, że jednak to kwestie indywidualnych predyspozycji mają ogromny wpływ na "problemy z piciem" czy też "możliwość umiarkowanego picia".
Wiadmo, badania opierają sie na jakiejś grupie reprezentatywnej (próbie) i na podstawie analizy, później są formułowane tezy. Wyobraźmy sobie, że tą grupą badanych są wszyscy użytkownicy tego forum, prawdopodobnie wyniki badań diamentralnie różniły by się od tych przedstawianych w licznych badaniach na danej próbie.
Można znaleźć różne badania, natomiast w wielu przypadkach trzeba pamietać, że jednak to kwestie indywidualnych predyspozycji mają ogromny wpływ na "problemy z piciem" czy też "możliwość umiarkowanego picia".
Wiadmo, badania opierają sie na jakiejś grupie reprezentatywnej (próbie) i na podstawie analizy, później są formułowane tezy. Wyobraźmy sobie, że tą grupą badanych są wszyscy użytkownicy tego forum, prawdopodobnie wyniki badań diamentralnie różniły by się od tych przedstawianych w licznych badaniach na danej próbie.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
13.07.2023, 20:58
A czy grzyby w małych ilościach szkodzą? Alkohol był wszechobecny w dziejach całej ludzkości i będzie legalny bo tak.
Lampka czerwonego wina ma w sobie oprócz alkoholu też ogrom flawonoidów, witamin, minerałów, oraz tanin. Wszystko w nadmiarze szkodzi.
Organizm zawsze będzie traktował alkohol jak truciznę. Nawet kofeina jest traktowana przez organizm jako trucizna.
Lampka czerwonego wina ma w sobie oprócz alkoholu też ogrom flawonoidów, witamin, minerałów, oraz tanin. Wszystko w nadmiarze szkodzi.
Organizm zawsze będzie traktował alkohol jak truciznę. Nawet kofeina jest traktowana przez organizm jako trucizna.
03.08.2023, 14:50
Są internauci zresztą nie tylko oni którzy twierdzą, że lampka wina ma poprawić jakoś snu. Uważam za kompletny MIT nawet umiarkowane spożywanie alkoholu może odbić się na naszym zdrowiu
04.08.2023, 21:29
Czytałem ostanio ciekawy artykuł o alko, gdzie przytaczano badania sprzed kliku miesięcy i mocno uproszczając konkluzja była tak, że "lepiej wypić dużo jedniego dnia i przez kolejne 6 dni nic nie pić, niż codziennie np. po 2 x 50ml vodki" - badanie dotyczyło co bardziej jest szkodliwe dla wątroby.
Jak znajdę ten artykuł wrzucę tutaj.
Jak znajdę ten artykuł wrzucę tutaj.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
05.08.2023, 14:36
Słyszałem kiedyś stwierdzenie że każda ilość alkoholu szkodzi,co sądzicie?
kocham piwo
06.08.2023, 12:35
Sam jestem alkoholikiem, ale uważam, że piwo czy kieliszek winka/flaszki, napruc się raz w miesiącu nie zaszkodzi jak nie odpierdalasz
06.08.2023, 15:57
fiodor to uważaj żebyś nie zaczął od bycia świadomym alkoholikiem albo nawet nie świadomym dzieli cienka linia, chociaż znam typ osób które z picia potrafią pozytywne rzeczy tylko wyciągać no może oprócz wymęczonej wątroby i kaca, kompletnie nie ma w nich agresji po alkoholu nigdy a znam też takich co i po kilku piwach agresor się załącza
06.08.2023, 16:37
ProducentRC ja wiem, że nie powinienem nigdy nic ale tu nie o mnie. jak ktoś nie ma problemu z umiarkowanym piciem to dla zdrowia szczególnie nie szkodzi moim zdaniem, o tym chyba temat