Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie substancje najbardziej niszczą zęby i jak dbacie o swój piękny uśmiech?
13.08.2023, 21:09
@"Mrs.Darkness" pasta, szczoteczka, te sprawy. Nakładasz pastę na szczoteczkę i myjesz zęby, potem płuczesz. Mam nadzieję, że pomogłam.
14.08.2023, 15:48
Nawet nie robię sobie jaj z tą moją poradą. Czasem wcale nie trzeba robić niewiadomo czego i wystarczą takie najprostsze nawyki. Kluczem jest po prostu systematyczność a nie żadna magiczna pasta czy szczoteczka z technologią NASA. Systematyczność, tylko tyle i aż tyle bo jak się nie śpi piąty dzień to trudno pamiętać o takich pierdołach.
Stimy niszczą ząbki, ale jedna rada, jak inwstujecie w tysiace zł w dragi, to warto wydać raz na kwartał kilka stów, żeby później nie było płaczu.
Ja tę regułę stosuję i nie mam problemów z "zębami ", jakieś kanałówki i inne ,raz na jakiś czas są ale nie ekstrakcja.
Mój staż kilkanście lat stimy, euforyki , kolega ze szkoły , podobne zainteresowania chemiczne i juz brak 6 żębów, jak sie pytam - kiedy byłeś u stomatologa, to powiedział że tylko umawia się na "wyrywanie ", ehh brak słów... i dalej te same błędy.
Pasta najlepiej bez fluoru 3 x dziennie [b]ub na przemian,, ale ważne żeby po posiłku od razu nie szczotkować bo to uszkadza ph . min 15 min po jedzonku , , płukanki, co 6 miechów piaskowanie , tyle.[/b]
Ja tę regułę stosuję i nie mam problemów z "zębami ", jakieś kanałówki i inne ,raz na jakiś czas są ale nie ekstrakcja.
Mój staż kilkanście lat stimy, euforyki , kolega ze szkoły , podobne zainteresowania chemiczne i juz brak 6 żębów, jak sie pytam - kiedy byłeś u stomatologa, to powiedział że tylko umawia się na "wyrywanie ", ehh brak słów... i dalej te same błędy.
Pasta najlepiej bez fluoru 3 x dziennie [b]ub na przemian,, ale ważne żeby po posiłku od razu nie szczotkować bo to uszkadza ph . min 15 min po jedzonku , , płukanki, co 6 miechów piaskowanie , tyle.[/b]
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
15.08.2023, 19:20
@"Mrs.Darkness"
Systematyczność, konsekwencja, kilka zł na płukanki, pasty, to naprawdę niski koszt w stosunku do ceny za odbudowę zęba ( u mnie w mieście przedział 1200 - 1800 zł ) a implanty 3500 - 5000 zł i to średniej jakości, w tej cenie masz 2 tygodnie na Dominikanie all.
Ja wybieram wycieczkę.
Systematyczność, konsekwencja, kilka zł na płukanki, pasty, to naprawdę niski koszt w stosunku do ceny za odbudowę zęba ( u mnie w mieście przedział 1200 - 1800 zł ) a implanty 3500 - 5000 zł i to średniej jakości, w tej cenie masz 2 tygodnie na Dominikanie all.
Ja wybieram wycieczkę.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
21.09.2023, 12:29
stymulanty maja to do siebie ze szybko niszcza zeby, najlepsza jest profilaktyka czyli czeste mycie zebow i regularne wizyty u stomatologa.
jak kolega wyzej napisal, stac nas na wydawanie x tysiecy na cpanie to w naszej intencji jest poswiecic te pare stow raz na jakis czas na profilaktyke jamy ustnej oraz uzebienia
jak kolega wyzej napisal, stac nas na wydawanie x tysiecy na cpanie to w naszej intencji jest poswiecic te pare stow raz na jakis czas na profilaktyke jamy ustnej oraz uzebienia
ZAWSZE Z PAJKĄMI POŚRÓD PALONYCH DRZEW
21.09.2023, 12:36
Jakie substancje najbardziej niszczą zęby ? Meta i Amfa mocno psują zęby. Wynalazki zwane rc też pewnie robią chujnie z zebów.
21.09.2023, 12:43
Wszystkie te rc psują żeby uszkadzają szkliwo, itd itp.
Anfa, mdna, meta to substancje które na pewno nie oszczdzedzają ząbków.
Anfa, mdna, meta to substancje które na pewno nie oszczdzedzają ząbków.
12.01.2024, 14:41
Hmmm ... By trzeba jakiegoś specjaliste spytać który zjadł zęby na towarze. Ja tam myje dwa razy dziennie pasta bez fluoru i mam wszystkie na miejscu