Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Lorazepam
16.10.2023, 10:34
Nie. W Polsce dostępne tylko 1mg i większe, 2,5mg, obie tabletki bez żadnych przedziałek itd.
16.10.2023, 11:48
No i mój kochany lorafenek się skończył trzeba będzie zmierzyć się z alfą solo
Ej_ej Lorafen to tylko i wyłącznie tabletki, jeśli chodzi ci ogólnie o lorazepam jakiejś innej marki w r-rze - zapewne jest, ale nazwa "Lorafen" to tylko i wyłącznie tabletki.
Tyle że r-r do wstrzykiwań to już zupełnie coś innego, dawkę ustala lekarz, to że masz w nim np. 5mg/ml nie znaczy, że musisz podać komuś 1ml... Tak wysokie zalecenia dawek rzędu 5mg iv to chyba tylko przy jakichś padaczkach by były, a na te w Polsce podaje się klonazepam, w drugiej kolejności ewentualnie diazepam, a nie lorazepam.
A z tego co mi wiadomo, to ratownicy w ambulansach nawet nie mają lorazepamu.
Tyle że r-r do wstrzykiwań to już zupełnie coś innego, dawkę ustala lekarz, to że masz w nim np. 5mg/ml nie znaczy, że musisz podać komuś 1ml... Tak wysokie zalecenia dawek rzędu 5mg iv to chyba tylko przy jakichś padaczkach by były, a na te w Polsce podaje się klonazepam, w drugiej kolejności ewentualnie diazepam, a nie lorazepam.
A z tego co mi wiadomo, to ratownicy w ambulansach nawet nie mają lorazepamu.
16.10.2023, 13:02