Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Kwas aceburowy
14.08.2023, 13:20
Kwas aceburowy; aceburic acid; 4-acetoxybutanoic acid (kwas 4-acetoksybutanowy); 4-hydroxybutyric acid acetate (octan kwasu 4-hydroksymasłowego)
iupac: 4-(Acetyloxy)butanoic acid
Ester acetylowy GHB, i jak nietrudno się domyślić, najprawdopodobniej prodrug do GHB. W necie szczątkowe informacje, kiedyś był opisywany w literaturze jako analgetyk (GHB też bylo), ale nie był nigdy wykorzystywany do tych celów, w zasadzie to wygląda na to że nie był wykorzystany do niczego. Występuje w nieznacznych ilościach w cytrusach oraz niektórych winach. No i najwazniejsze - niedawno dostępny od ręki w internecie.
16.08.2023, 16:56
Za pierwszym razem przeczytałam to jako kwas ACEBULOWY i nie mogę się tego pozbyć z głowy xDDD Jak szacujesz potencjał rozrywkowy tej substancji i najważniejsze - czy najlepsza hurtownia chemiczna go ma?
16.08.2023, 17:38
@"Twilight Sparkle" nie, tylko od "specjalistycznego" vendora z Kanady, cena też taka sobie.
16.08.2023, 19:05
A czy ten związek ma jakieś zastosowanie w przemyśle czy czymkolwiek czy to tylko taka chemiczna ciekawostka?
16.08.2023, 19:21
Z tego co wiem to nie ma, dlatego też ceny są takie a nie inne. Jakby to było powszechnie stosowane własnie w przemyśle, czy coś - jak takie 1,4-bdo, to by kosztowało grosze.
02.11.2023, 12:25
Cena faktycznie pojebana, fajnie gdyby ktoś napisał coś o tym związku - choć z drugiej strony nie dziwota że pustki za taką cenę
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA