Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Nalewka z THC Golden Dragon!!!
05.01.2023, 11:14
NALEWKA GOLDEN DRAGON
Nalewka Green Dragon, „zielony smok”, ma inny wygląd niż jej złoty odpowiednik, ponieważ proces przygotowania skutkuje innym składem fitochemicznym. Metoda polega na gotowaniu słoika z alkoholem i marihuaną w wodzie przez 20 minut. To wyciąga kannabinoidy, terpeny, lipidy, woski i chlorofil.
Składniki:
-5 g wybranych kwiatów konopi
-60 ml alkoholu zbożowego o mocy 95% lub około 75,5%
Sprzęt:
-2 słoiki typu mason (minimum 70 ml) JAK KTOS NIEWIE JAKI TO SŁOIK TYPU MASON DODAJE ZDJĘCIE
-papier do pieczenia
-blacha do pieczenia
-butelki z zakraplaczem (1x 60 ml lub 2x 30 ml)
-filtr do kawy i uchwyt do filtra
-młynek
-miarka
Instrukcje:
Krok 1: dekarboksylacja
Na początek musisz zdekarboksylować kwiaty konopi. Może to zabrzmieć skomplikowanie, ale ten proces polega po prostu na umieszczeniu pąków w piekarniku o ustalonej temperaturze na określony czas. W ten sposób przekształca się kwasy kannabinoidowe, takie jak THCA i CBDA, w odpowiadające im kannabinoidy THC i CBD. Wykonaj te proste kroki, aby zdekarboksylować swoje pąki:
1.Rozgrzej piekarnik do 110°C
2.Wyłóż blachę papierem do pieczenia
3.Zmiel pąki marihuany za pomocą specjalnego młynka do ziół, młynka do kawy lub rozdrobnij ostrymi nożyczkami.
4.Rozłóż zmielone zioło równomiernie na papierze do pieczenia.
5.Wstaw do piekarnika na 40 minut.
6.Wyjmij i ostudź.
7.Umieść pąki w słoiku typu mason i zamknij.
Krok 2: zamrażanie
Włóż butelkę alkoholu i słoik z ziołem do zamrażarki na noc. Wydaje się to proste, ale ten krok znacznie poprawi jakość i smak nalewki, nadając jej złoty status. Zamrożenie pąków sprawi, że trichomy będą bardziej kruche i łatwiejsze do usunięcia. Pomaga to również zapobiegać wyciąganiu chlorofilu przez rozpuszczalnik, co z kolei zapobiega zielonemu zabarwieniu oraz ostremu i gorzkiemu smakowi, który nadaje chlorofil.
Faza 3: mieszanie
Rano wykonaj następujące kroki:
1.Wyjmij z zamrażarki słoik z ziołem i butelkę z alkoholem.
2.Odmierz 60 ml alkoholu za pomocą miarki.
3.Wlej alkohol do słoika z kwiatami marihuany.
4.Zabezpiecz pokrywkę i delikatnie potrząsaj przez około minutę
5.Włóż słoik powrotem do zamrażarki na pięć minut, aby upewnić się, że trichomy pozostaną kruche przez całą fazę mieszania.
6.Wyjmij słoik z zamrażarki i ponownie potrząśnij przez około minutę
7.Włóż słoik do zamrażarki na 5 minut, następnie wstrząsaj minutę i umieść w zamrażarce na ostatnie pięć minut (to zapewni, że woski, lipidy i chlorofil pozostaną zamrożone podczas filtracji).
Krok 4: filtracja
1.Wyjmij słoik z zamrażarki.
2.Włóż filtr do kawy do uchwytu i umieść go w drugim słoiku typu mason
3.Przelej nalewkę przez filtr, aby usunąć materiał roślinny, woski, lipidy i inne zanieczyszczenia.
4.Otwórz butelkę/ butelki z zakraplaczem.
5.Użyj pipety i wypełnij butelkę/ butelki nalewką
6.Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu, aby zapobiec degradacji kannabinoidów.
I TO TYLE !!!
P.S
Jak przechowywać nalewkę z marihuany?
W przypadku domowej nalewki z marihuany, najważniejszą kwestią jest jej prawidłowe przechowywanie. Pomoże to nie tylko w utrzymaniu mocy mikstury, ale także zapewni skuteczność naparu przez miesiące, a może nawet lata.
Wystawienie na działanie powietrza, promieni UV i nadmiernych temperatur spowoduje degradację aktywnych składników nalewki, dlatego nalewkę alkoholową należy przechowywać szczelnie zamkniętą, z dala od bezpośredniego światła słonecznego oraz w chłodnym, suchym miejscu. W przypadku większości osób najlepiej sprawdzi się szafka w kuchni lub łazience. Jeśli przygotowałeś nalewkę na bazie gliceryny, upewnij się, że trzymasz ją w chłodnym miejscu, aby zachować zawarte w niej kannabinoidy.
P.S.2
Jak stosować nalewkę z marihuany?
Używanie nalewki z marihuany nie może być prostsze. W rzeczywistości, to właśnie wygoda jest powodem, dla którego są one tak popularne. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić 1–3 krople pod językiem, przytrzymać przez 30–60 sekund, a następnie połknąć pozostały płyn.
źródło: royalqueenseeds.pl
Nalewka Green Dragon, „zielony smok”, ma inny wygląd niż jej złoty odpowiednik, ponieważ proces przygotowania skutkuje innym składem fitochemicznym. Metoda polega na gotowaniu słoika z alkoholem i marihuaną w wodzie przez 20 minut. To wyciąga kannabinoidy, terpeny, lipidy, woski i chlorofil.
Składniki:
-5 g wybranych kwiatów konopi
-60 ml alkoholu zbożowego o mocy 95% lub około 75,5%
Sprzęt:
-2 słoiki typu mason (minimum 70 ml) JAK KTOS NIEWIE JAKI TO SŁOIK TYPU MASON DODAJE ZDJĘCIE
-papier do pieczenia
-blacha do pieczenia
-butelki z zakraplaczem (1x 60 ml lub 2x 30 ml)
-filtr do kawy i uchwyt do filtra
-młynek
-miarka
Instrukcje:
Krok 1: dekarboksylacja
Na początek musisz zdekarboksylować kwiaty konopi. Może to zabrzmieć skomplikowanie, ale ten proces polega po prostu na umieszczeniu pąków w piekarniku o ustalonej temperaturze na określony czas. W ten sposób przekształca się kwasy kannabinoidowe, takie jak THCA i CBDA, w odpowiadające im kannabinoidy THC i CBD. Wykonaj te proste kroki, aby zdekarboksylować swoje pąki:
1.Rozgrzej piekarnik do 110°C
2.Wyłóż blachę papierem do pieczenia
3.Zmiel pąki marihuany za pomocą specjalnego młynka do ziół, młynka do kawy lub rozdrobnij ostrymi nożyczkami.
4.Rozłóż zmielone zioło równomiernie na papierze do pieczenia.
5.Wstaw do piekarnika na 40 minut.
6.Wyjmij i ostudź.
7.Umieść pąki w słoiku typu mason i zamknij.
Krok 2: zamrażanie
Włóż butelkę alkoholu i słoik z ziołem do zamrażarki na noc. Wydaje się to proste, ale ten krok znacznie poprawi jakość i smak nalewki, nadając jej złoty status. Zamrożenie pąków sprawi, że trichomy będą bardziej kruche i łatwiejsze do usunięcia. Pomaga to również zapobiegać wyciąganiu chlorofilu przez rozpuszczalnik, co z kolei zapobiega zielonemu zabarwieniu oraz ostremu i gorzkiemu smakowi, który nadaje chlorofil.
Faza 3: mieszanie
Rano wykonaj następujące kroki:
1.Wyjmij z zamrażarki słoik z ziołem i butelkę z alkoholem.
2.Odmierz 60 ml alkoholu za pomocą miarki.
3.Wlej alkohol do słoika z kwiatami marihuany.
4.Zabezpiecz pokrywkę i delikatnie potrząsaj przez około minutę
5.Włóż słoik powrotem do zamrażarki na pięć minut, aby upewnić się, że trichomy pozostaną kruche przez całą fazę mieszania.
6.Wyjmij słoik z zamrażarki i ponownie potrząśnij przez około minutę
7.Włóż słoik do zamrażarki na 5 minut, następnie wstrząsaj minutę i umieść w zamrażarce na ostatnie pięć minut (to zapewni, że woski, lipidy i chlorofil pozostaną zamrożone podczas filtracji).
Krok 4: filtracja
1.Wyjmij słoik z zamrażarki.
2.Włóż filtr do kawy do uchwytu i umieść go w drugim słoiku typu mason
3.Przelej nalewkę przez filtr, aby usunąć materiał roślinny, woski, lipidy i inne zanieczyszczenia.
4.Otwórz butelkę/ butelki z zakraplaczem.
5.Użyj pipety i wypełnij butelkę/ butelki nalewką
6.Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu, aby zapobiec degradacji kannabinoidów.
I TO TYLE !!!
P.S
Jak przechowywać nalewkę z marihuany?
W przypadku domowej nalewki z marihuany, najważniejszą kwestią jest jej prawidłowe przechowywanie. Pomoże to nie tylko w utrzymaniu mocy mikstury, ale także zapewni skuteczność naparu przez miesiące, a może nawet lata.
Wystawienie na działanie powietrza, promieni UV i nadmiernych temperatur spowoduje degradację aktywnych składników nalewki, dlatego nalewkę alkoholową należy przechowywać szczelnie zamkniętą, z dala od bezpośredniego światła słonecznego oraz w chłodnym, suchym miejscu. W przypadku większości osób najlepiej sprawdzi się szafka w kuchni lub łazience. Jeśli przygotowałeś nalewkę na bazie gliceryny, upewnij się, że trzymasz ją w chłodnym miejscu, aby zachować zawarte w niej kannabinoidy.
P.S.2
Jak stosować nalewkę z marihuany?
Używanie nalewki z marihuany nie może być prostsze. W rzeczywistości, to właśnie wygoda jest powodem, dla którego są one tak popularne. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić 1–3 krople pod językiem, przytrzymać przez 30–60 sekund, a następnie połknąć pozostały płyn.
źródło: royalqueenseeds.pl
06.11.2023, 23:01
taka naleweczka to cudo, na wycieczce do sąsiadów z czech było próbowane, zależy kto komu jak smakuje ale robi robote
27.12.2023, 17:24
Już od jakiegoś czasu chodzi za mną taka naleweczka, z pewnością kiedyś sprawdzę przepis.