Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Chwilówki itd.
19.12.2023, 12:23
Hahaha, prywatne pożyczki, do 23832847244 złotych bez bik, big, bez niczego, bez dowodu, bez rozumu, szybka pożyczka tu i teraz, bez pierdolenia. Oczywiście dla zadłużonych. Na oddłużenie. Takie wspaniałe oferty tylko na ogłaszamy24, zaraz obok pana biznesmena szukającego pracowitej sekretarki oraz 100% oryginalnego markowego tytoniu marlboro bez łodyg i badyli za 50zł/kg (od uczciwego chłopa rolnika).
20.12.2023, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.12.2023, 16:23 przez elomaniana.)
Tak gadają ludzie którzy kasy nie mają
HaHaha
HaHaha
20.12.2023, 22:19
(16.12.2023, 18:11)C84S napisał(a):300 SEKUNDjest jeszcze opcja ze spłacasz tyle ile bierzesz. Nazywa się to odstąpieniem od umowy. W 14 dniu pożyczki składasz takie pismo i masz 30 dni na oddanie jej bez odsetek. Czyli jak masz chwilówkę na 30 dni, to dopiero oddajesz po 45 dniach
Zapomniales dodac, ze za kazdy dzien udzielonego kapitalu, przysluguja pozyczkodawcy ustawowe odsetki. Bo to wciaz sa jego pieniadze i ma prawo domagac sie zwrotu zysku, jaki ustawodawca okresliI dla posiadanego kapitalu. W Twoim interesie jest zwrocic to jak najszybciej. Takze znow doksztalcim bym sie na Twoim miejscu, bo wprowadzasz co do zasady ludzi w blad.
YOUR ATTORNEY
Znam trochę branże finansową od wewnatrz, mówiąc w skórcie, parabanki, inne instytucje finansowe udzialające pożyczek opierają się na bardziej skomplikowanym "regulaminie, załaczniku..." udzielenia np. pożyczki, gdzie koszty sa poukrywane jak nie w oprecentowaniu, to np. w prowizji, a czasami ...w opłacie za uruchomanie pożyczki.
Nawet jeśli się znajdzie oferte gdzie Ogólne Warunki Udzielenia Pożyczki / lub kredytu / itp. są na poziomie nie wyższym niż 2 krotność RRSO średnej Banków, to zarabiają inaczej...na sprzedaży Twoich danych wielu instytucjom, podmiotom, które im za to płacą.
Jak widzisz temat skomplikowany, niby isntnieje ustawa antylichwiarska, jednak dalej funkcjonują okresowo takie kwiatki, że RRSO promocyjne to...90%.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
20.12.2023, 22:36
Pracowałem kiedyś w lombardzie i udzielałem pożyczek na 290 procent w skali roku. Istny kosmos kwoty do oddania a wartość pożyczki. Nigdy nie było mi dane nie życzę nikomu. W 90 procentach to własną wina. Ale pamiętam jak weszło 500 plus już nie robiłem ale słyszałem że ilość umów diametralnie spadła.
20.12.2023, 23:00
Żadnych zobowiązań ludzie. Wolność tylko i wyłącznie.
Ja w wieku 20 lat dużo balowałem... Tak na ostro tzn. dziwki, dragi, lasery (wwa wszystko w full opcji) 😎 lecz zabawa nie trwa wiecznie i narobiło się 200k długu. Na szczęście, że obrotny ze mnie facet, już mam to dawno spłacone ale dużo mnie to nauczyło na przyszłość.
"Nigdy ponad stan" pamiętajcie 🤙
Ja w wieku 20 lat dużo balowałem... Tak na ostro tzn. dziwki, dragi, lasery (wwa wszystko w full opcji) 😎 lecz zabawa nie trwa wiecznie i narobiło się 200k długu. Na szczęście, że obrotny ze mnie facet, już mam to dawno spłacone ale dużo mnie to nauczyło na przyszłość.
"Nigdy ponad stan" pamiętajcie 🤙
Lepiej jest przeżyć rok życiem tygrysa, niż 20 lat życiem żółwia.
20.12.2023, 23:39
Biały Miś ciesze sie, ze i pobawiles sie dobrze, i byles w stanie ogarnac, pozalatwiac sprawy na zero. Nie zgadzam sie jednak z haslem 'zadnych zobowiazan'. To nie zobowiazania sa zle. Zle jest odejmowac je bez swiadomosci. I to jest clue sprawy. Zobowiazanie ma mnostwo pozytywnych cech - interesujace nas 'finansowe', pozwala rozwijac sie biznezowo, uczy odpowiedzialnosci, systematycznosci, zarzadzania srodkami. Swiadomi umieja z tego korzystac, nieswiadomi juz nie.
A co do kwoty jaka przebalowales to nie przejmuj sie. Wszystko jest relatywne. Taka kwote mozna stracic w jeden, kulturalny wieczor. Takze jak na sposob, w ktory roztrwoniles taka kwote, i tak Ci sie udalo 💪
A co do kwoty jaka przebalowales to nie przejmuj sie. Wszystko jest relatywne. Taka kwote mozna stracic w jeden, kulturalny wieczor. Takze jak na sposob, w ktory roztrwoniles taka kwote, i tak Ci sie udalo 💪
YOUR ATTORNEY
Beeniepatu
Dawali to brali 😜
W wieku 20 lat gdy człowiek startuje praktycznie z życiem to dość duża sumka była. Tym bardziej 10 lat temu te same pieniądze były więcej warte.
Zobowiązania wobec innych robią z Ciebie niewolnika jak by nie było.
Gdy stracisz pracę, a masz własny dom kupiony za gotówkę, nie na kredyt 30 lat, w głowie pojawia się pewien komfort i spokój. Tak ciągle masz z tyłu głowy, że w razie tragedii tracisz dom na który zapierdalasz. Co innego znów jak masz firmę i zobowiązania wobec kontrahentów itp. to inna kwestia rzeczy które musisz wykonać.
Dawali to brali 😜
W wieku 20 lat gdy człowiek startuje praktycznie z życiem to dość duża sumka była. Tym bardziej 10 lat temu te same pieniądze były więcej warte.
Zobowiązania wobec innych robią z Ciebie niewolnika jak by nie było.
Gdy stracisz pracę, a masz własny dom kupiony za gotówkę, nie na kredyt 30 lat, w głowie pojawia się pewien komfort i spokój. Tak ciągle masz z tyłu głowy, że w razie tragedii tracisz dom na który zapierdalasz. Co innego znów jak masz firmę i zobowiązania wobec kontrahentów itp. to inna kwestia rzeczy które musisz wykonać.
Lepiej jest przeżyć rok życiem tygrysa, niż 20 lat życiem żółwia.