Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Brudne sorty - badania, eksperymenty i oczyszczanie
25.12.2023, 10:05
Lifeisbrutal
No raczej... Chyba że mówimy o solach czy innych mixach, wtedy wiadomo że kolorek może być ale typowe cmc'ki "szkło" mówią nam o czystości materiału.
No raczej... Chyba że mówimy o solach czy innych mixach, wtedy wiadomo że kolorek może być ale typowe cmc'ki "szkło" mówią nam o czystości materiału.
25.12.2023, 10:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.12.2023, 10:35 przez Lifeisbrutal.)
dzwudziesty Biały Miś Racja chłopacy, wczoraj trochę na nieświadomce to pisałem i widze pojechałem równo xD. Kolor jednak ma znaczenie tak jak piszecie z tym przepaleniem itp
25.12.2023, 11:30
Spróbuje ten eksperyment na jednym z kolorowych sortów jeśli wyjdzie podziele się efektami
Lifeisbrutal No poniekąd kolor ma znaczenie, lepiej mieć sort czysty niż brudny. A mnie chodziło o to że pobrałem choco a po kilku dniach pojawił się sorcik deluxe który mogłem mieć zamiast niego.
12.01.2024, 18:35
Jak nikt nie ma kolorowego to proponuję projekt w duchu DIY czyli zrób to sam. Barwniki spożywcze powinny dać radę. Ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Czemu szukać sortów żółtych i brązowych kiedy możesz smarkać wszystkimi kolorami tęczy jak jednorożec.
31.01.2024, 06:04
Przed kilkoma laty to była dość popularna praktyka - myslicie że czemu "4-CEC Pink" był różowy, a "a-PVP blue" była niebieska? No chyba to nie jest naturalny kolor substancji Pamiętam też kolorowe pentedrony, klefedrony, niebieską 4cl-pvp.
Co do stwierdzania "zawartosci metyloaminy" po zapachu przez niektórych ekspertow, bo widziałem paru takich krzyczących wniebogłosy o metyloaminie, gdzie nie wiedzieli nawet co to w zasadzie jest - bzdura. Nie ze jej nie ma czy cos, tylko chodzi o to że w taki sposób nie ma szans na stwierdzenie, ocenienie czy nieprzereagowana metyloamina została prawidłowo usunięta z koncowego produktu z prostego powodu - jako sól chlorowodorku nie ma ona żadnego zapachu. Jedna z duzych oznak zawartosci metyloaminy jest wysoka higroskopijność tematu. Ten typowy "ketonowy" zapach jest spowodowany zanieczyszczeniami będącymi pochodnymi pirazyny, spowodowanymi dimeryzacją katynonu, a nie metyloaminą.
Co do stwierdzania "zawartosci metyloaminy" po zapachu przez niektórych ekspertow, bo widziałem paru takich krzyczących wniebogłosy o metyloaminie, gdzie nie wiedzieli nawet co to w zasadzie jest - bzdura. Nie ze jej nie ma czy cos, tylko chodzi o to że w taki sposób nie ma szans na stwierdzenie, ocenienie czy nieprzereagowana metyloamina została prawidłowo usunięta z koncowego produktu z prostego powodu - jako sól chlorowodorku nie ma ona żadnego zapachu. Jedna z duzych oznak zawartosci metyloaminy jest wysoka higroskopijność tematu. Ten typowy "ketonowy" zapach jest spowodowany zanieczyszczeniami będącymi pochodnymi pirazyny, spowodowanymi dimeryzacją katynonu, a nie metyloaminą.
04.04.2024, 18:21
Robił ktoś taki eksperyment w końcu? Bo z dwie osoby napisały, że zrobią a wątek śpi od miesięcy ; )
05.04.2024, 13:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2024, 13:51 przez Lifeisbrutal.)
kalakanin No wyników z tych badań tutaj żadnych nie widzę. Więc obawiam się, że nie. Choć mogę oczywiście się mylić.
01.07.2024, 22:14
pamiętam jak po krakowie latał niebieski sort jakiegoś kryształu
pachniał jak mefedron od "B", a spidował jak bandyta od "E"
do dziś nie wiem co to było ale niektórzy to też palili, mój kolega raz podjął się wyzwania i to niebieskie cos rozpuścił w acetonie
poczekał dobę i wytrąciły mu się dwie warstwy
niebieską a raczej taką dziwną barwę zlał a to przeźroczyste odparował
nie miało wgl zapachu i było b.eufo speed byl praktycznie niewyczuwalny
pachniał jak mefedron od "B", a spidował jak bandyta od "E"
do dziś nie wiem co to było ale niektórzy to też palili, mój kolega raz podjął się wyzwania i to niebieskie cos rozpuścił w acetonie
poczekał dobę i wytrąciły mu się dwie warstwy
niebieską a raczej taką dziwną barwę zlał a to przeźroczyste odparował
nie miało wgl zapachu i było b.eufo speed byl praktycznie niewyczuwalny