Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dziecko a używki! Co teraz Panowie? Jak rozmawiać z dzieckiem o używkach?
10.11.2023, 13:06
Za nami wspólny osiemnastkowy buszek. Specyficzne uczucie.
O to jedno proszę Boga, Niech mnie darzy szczęściem takiem: Jak badź pójdzie moja droga, Żebym nie był złym, próżniakiem!
10.11.2023, 18:40
Niop raczej nie będziemy tego praktykować, żeby się nie zajarała zbyt mocno tym jaraniem. W każdym razie zamysł był taki, że cokolwiek jej przyjdzie do głowy najpierw ma to ze mną przegadać. Nie kupować używek na ulicy. Przyniosłam 5 palenia, ukulałam klopsa (czytaj: blancika), zrobiłam przekąski resztą palenia miałyśmy podzielić się na pół. Miśka dzieliła, wiec moje pół wystarczyło na jeszcze jednego blanta, ale banan na buzi dziecka był mega. Do czasu...
Zapaliłyśmy, fajny lajtowy klimacik, zrobiłam wykład na temat RC, pokazałam kilka przygotowanych zakładek z forum. Usłyszałam, że to trucizna i ona nie ma zamiaru po takie tematy sięgać wiec nie muszę "świrować", ze cieszy ją moja świadomość i fakt, że jak spróbowałam RC to świadomie z forum. Pochwaliła, ze jestem odpowiedzialna i wiedząc co to jest nie używam (mamy opiekę naprzemienną wiec nie była nigdy świadkiem).
Zaproponowała, że najwyższy czas żebym się nauczyła obsługiwać pada i zaczęła się frajda.
GTA 5 ja Cię pierdziele, aż nagrała moje wyczyny. Tak długo odbijałam się od latarń i nie tylko, aż dorwała mnie policja ;P .
Przystawki były git.
Zapaliłyśmy, fajny lajtowy klimacik, zrobiłam wykład na temat RC, pokazałam kilka przygotowanych zakładek z forum. Usłyszałam, że to trucizna i ona nie ma zamiaru po takie tematy sięgać wiec nie muszę "świrować", ze cieszy ją moja świadomość i fakt, że jak spróbowałam RC to świadomie z forum. Pochwaliła, ze jestem odpowiedzialna i wiedząc co to jest nie używam (mamy opiekę naprzemienną wiec nie była nigdy świadkiem).
Zaproponowała, że najwyższy czas żebym się nauczyła obsługiwać pada i zaczęła się frajda.
GTA 5 ja Cię pierdziele, aż nagrała moje wyczyny. Tak długo odbijałam się od latarń i nie tylko, aż dorwała mnie policja ;P .
Przystawki były git.
O to jedno proszę Boga, Niech mnie darzy szczęściem takiem: Jak badź pójdzie moja droga, Żebym nie był złym, próżniakiem!
06.01.2024, 09:01
Ważne jest uświadamianie dzieci od najmlodszych lat. Ale takie uświadamianie prawdziwe. Czyli mówienie prawdy. Co i jak naprawdę wygląda. Ja czegoś takiego nie miałem. Musiałem uczysz się na własnych błędach. A szczerze przydało by mi się takie coś
06.01.2024, 11:33
Najgorsze co może być to zakazywanie mówienie że dragi są be be itp. Trzeba pokazać dziecku dwie strony tego te dobre i te złe.
06.01.2024, 12:52
Ja miałem ziomka co miał 12 lat i palił papierosy i matka się wkurwiła na niego i kazała mu wypalić 40 papierosów paczkę za paczka i po 14 się pozygal i do tej pory nie pali hehe no co zrobić każdy chce doznać szczęścia w tym życiu a że to narkotyki dają te frajdę to kusi no a najlepsze to jak pójdą do szkoły każdy kusi i co nie sprobojesz może nie mam dzieci ale miał bym problem w tym temacie gdybym je miał
07.01.2024, 08:11
Dokładnie. Dzieciom powinno mówić się cała prawdę i tylko prawdę bez owijania w bawełnę
13.01.2024, 21:30
Prawda o dragach jest wystarczająco paskudna że kłamstwa w celu straszenia nie mają sensu a jedynie niszczą zaufanie do dorosłych. I jak jeden straszak okaże się bzdurą to gówniak może nagle chcieć spróbować wszystkiego co zakazane.
Warto budować u dziecka wysokie poczucie wartości jeśli poczuje się ważne i akceptowane, będzie mniej skłonne do sięgania po używki\ aby zaimponować rówieśnikom
Wszystko co pisze to fikcja - nic nie ma odniesienia do rzeczywistości