Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Tramadol (chlorowodorek tramadolu)
14.12.2023, 22:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.12.2023, 22:51 przez SztywnyMisza.)
Ale wy pierdolicie.. Samo zarzucanie benzo prowadzi do urwania taśmy i wrzucania ich jak cukierki a pozniej jeszcze do tego jakieś tramale czy inne opiaty/opioidy nawet nie zwracając uwagę ile się tego będzie wrzucac na zerwanej tasmie.. Zostaw takie mixy dla siebie bo ktoś pójdzie jesCze w twoje ślady i będzie depresja oddechowa..
A później Moonka do KiszczaK
Łukasz za dużo benzo i tramalu IMO wystąpi depresja oddechowa
A później Moonka do KiszczaK
Łukasz za dużo benzo i tramalu IMO wystąpi depresja oddechowa
15.12.2023, 00:47
Mnie trampki słabo kręcą 🤷
800-1000 na jeden rzut i nic. Zero reakcji 🙄 dlatego jak już mam to odsprzedaje
800-1000 na jeden rzut i nic. Zero reakcji 🙄 dlatego jak już mam to odsprzedaje
Lepiej jest przeżyć rok życiem tygrysa, niż 20 lat życiem żółwia.
16.12.2023, 20:12
SztywnyMisza mixy benzo + tram sa dla prawdziwych wojownikow, wiekszych dawek trampka nie da sie przyjac bez benzo, bo sie po prostu idzie wytelepac, ale dobrze piszesz
takie mixy to juz zdecydowanie bez dorzutek bo idzie latwo przedobrzyc i albo zerwac tasme w najlepszym przypadku albo po prostu umrzec
takie mixy to juz zdecydowanie bez dorzutek bo idzie latwo przedobrzyc i albo zerwac tasme w najlepszym przypadku albo po prostu umrzec
Jest i on, przez wielu uwielbiany tak samo jak nienawidzony... Tramadol, a czym on właściwie jest ?
Otóż drogie dzieci :
Tramadol należy do silnie działających leków przeciwbólowych z grupy opioidów, zwanych narkotycznymi lekami przeciwbólowymi.
Wykazuje również działanie przeciwkaszlowe. (Chyba, że w danej chwili jest ćwiczone głębokie gardło ) Jest lekiem syntetycznym. Działa poprzez łączenie się z receptorami opioidowymi μ, d i k znajdującymi się w organizmie i pobudzanie ich. Wpływa też na przewodzenie bólu w rdzeniu (uleczy go tylko minerał fiutta) kręgowym poprzez zwiększenie stężenia niektórych neuroprzekaźników (serotonina, noradrenalina) w synapsach. Podawany doustnie działa ok. 5 razy słabiej niż morfina stosowana doustnie; podawany pozajelitowo działa ok. 10 razy słabiej niż morfina podawana pozajelitowo.
Wskazaniem do stosowania tramadolu są ostre i przewlekłe bóle pourazowe, pooperacyjne oraz bóle w chorobach nowotworowych; jest analgetykiem opioidowym stosowanym na II szczeblu tzw. drabiny WHO w leczeniu bólów o umiarkowanym i dużym nasileniu. Tramadol znajduje również zastosowanie w farmakologicznym przygotowaniu pacjenta przed operacją (premedykacja), w położnictwie oraz w zwalczaniu bólu wieńcowego. U osób nieuleczalnie chorych w terminalnym stadium choroby stosowany jest w leczeniu bólów ostrych i przewlekłych, również o komponencie neuropatycznej.
Tramadol podaje się doustnie, doodbytniczo oraz we wstrzyknięciach.
Po podaniu doustnym i doodbytniczym dobrze się wchłania, około 75% przenika do krwi. Działanie przeciwbólowe rozpoczyna się 15–30 min po podaniu i trwa zwykle 3–4 h, natomiast działanie tabletek o przedłużonym uwalnianiu utrzymuje się przez 6–8 h. Tramadol dobrze przenika przez łożysko do krwi płodu, natomiast w małym odsetku wydziela się z pokarmem kobiecym. Metabolizm zachodzi w wątrobie.
Jeden z metabolitów jest aktywny i ma powinowactwo do receptorów μ i siłę działania większe niż związek macierzysty. Wydalanie następuje głównie przez nerki, w mniejszym odsetku z kałem.
O zastosowaniu tramadolu i jego dawkowaniu może zadecydować wyłącznie lekarz i to taki który nawet nie wie, że istnieje Tramadol w płynie/roztworze, jeden chuj...
I drogie dzieci pamiętajcie! Używamy tego co mamy w czaszce gdy bierzemy obojętnie jaką substancje, czy to leki czy mefedron z Targówka 🫰
Występuje ryzyko wystąpienia uzależnienia, jest ono jednak mniejsze, niż w przypadku morfiny i innych substancji znajdujących się w naszym posiadaniu Tramadol może silnie upośledzać sprawność psychomotoryczną (jak ktoś się urodził upośledzony, to niestety nie dostanie bonusu), w związku z tym nie należy podczas jego stosowania prowadzić pojazdów ani obsługiwać urządzeń mechanicznych w ruchu ... Ruch, ruchem a Kopernik się w grobie przewraca...
Z własnego doświadczenia wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest tramadol w "kroplach". Wjeżdża i daje ulgę (oczywiście jak kto woli do pizde ) już po 10 minutach, jest mniej drażliwy w jakiej formie dla żołądka. Dla porównania rozkruszonych retardów potrafiłem zjeść nawet 1000mg (5x200) i zero reakcji. Natomiast tutaj już bajka zaczyna się przy 200, dla porównania doreta która zawiera Tramadol i paracetamol już daje efekty przy 200+ mg.
Z serii dopal bawi i uczy 🤙
Otóż drogie dzieci :
Tramadol należy do silnie działających leków przeciwbólowych z grupy opioidów, zwanych narkotycznymi lekami przeciwbólowymi.
Wykazuje również działanie przeciwkaszlowe. (Chyba, że w danej chwili jest ćwiczone głębokie gardło ) Jest lekiem syntetycznym. Działa poprzez łączenie się z receptorami opioidowymi μ, d i k znajdującymi się w organizmie i pobudzanie ich. Wpływa też na przewodzenie bólu w rdzeniu (uleczy go tylko minerał fiutta) kręgowym poprzez zwiększenie stężenia niektórych neuroprzekaźników (serotonina, noradrenalina) w synapsach. Podawany doustnie działa ok. 5 razy słabiej niż morfina stosowana doustnie; podawany pozajelitowo działa ok. 10 razy słabiej niż morfina podawana pozajelitowo.
Wskazaniem do stosowania tramadolu są ostre i przewlekłe bóle pourazowe, pooperacyjne oraz bóle w chorobach nowotworowych; jest analgetykiem opioidowym stosowanym na II szczeblu tzw. drabiny WHO w leczeniu bólów o umiarkowanym i dużym nasileniu. Tramadol znajduje również zastosowanie w farmakologicznym przygotowaniu pacjenta przed operacją (premedykacja), w położnictwie oraz w zwalczaniu bólu wieńcowego. U osób nieuleczalnie chorych w terminalnym stadium choroby stosowany jest w leczeniu bólów ostrych i przewlekłych, również o komponencie neuropatycznej.
Tramadol podaje się doustnie, doodbytniczo oraz we wstrzyknięciach.
Po podaniu doustnym i doodbytniczym dobrze się wchłania, około 75% przenika do krwi. Działanie przeciwbólowe rozpoczyna się 15–30 min po podaniu i trwa zwykle 3–4 h, natomiast działanie tabletek o przedłużonym uwalnianiu utrzymuje się przez 6–8 h. Tramadol dobrze przenika przez łożysko do krwi płodu, natomiast w małym odsetku wydziela się z pokarmem kobiecym. Metabolizm zachodzi w wątrobie.
Jeden z metabolitów jest aktywny i ma powinowactwo do receptorów μ i siłę działania większe niż związek macierzysty. Wydalanie następuje głównie przez nerki, w mniejszym odsetku z kałem.
O zastosowaniu tramadolu i jego dawkowaniu może zadecydować wyłącznie lekarz i to taki który nawet nie wie, że istnieje Tramadol w płynie/roztworze, jeden chuj...
I drogie dzieci pamiętajcie! Używamy tego co mamy w czaszce gdy bierzemy obojętnie jaką substancje, czy to leki czy mefedron z Targówka 🫰
Występuje ryzyko wystąpienia uzależnienia, jest ono jednak mniejsze, niż w przypadku morfiny i innych substancji znajdujących się w naszym posiadaniu Tramadol może silnie upośledzać sprawność psychomotoryczną (jak ktoś się urodził upośledzony, to niestety nie dostanie bonusu), w związku z tym nie należy podczas jego stosowania prowadzić pojazdów ani obsługiwać urządzeń mechanicznych w ruchu ... Ruch, ruchem a Kopernik się w grobie przewraca...
Z własnego doświadczenia wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest tramadol w "kroplach". Wjeżdża i daje ulgę (oczywiście jak kto woli do pizde ) już po 10 minutach, jest mniej drażliwy w jakiej formie dla żołądka. Dla porównania rozkruszonych retardów potrafiłem zjeść nawet 1000mg (5x200) i zero reakcji. Natomiast tutaj już bajka zaczyna się przy 200, dla porównania doreta która zawiera Tramadol i paracetamol już daje efekty przy 200+ mg.
Z serii dopal bawi i uczy 🤙
17.01.2024, 04:06
A ja myślałam, że Tramadol Retard jest o wiele lepszy niż w mixie z paracetamolem w Dorecie. A dlaczego taka różnica jest między tymi dwoma lekami, wiesz?
AndroMede retard rozkruszony powinien działać jak normalny ale mimo, że rozcieram go na pył nie daje ani trochę takiego efektu jak czysty w dorecie albo kroplach.
Może to być wina reakcji organizmu na coś zawarte w otoczce w tramadolu retard. Tolerka nie ma miejsca bo inaczej podaje działają jak trzeba.
Może to być wina reakcji organizmu na coś zawarte w otoczce w tramadolu retard. Tolerka nie ma miejsca bo inaczej podaje działają jak trzeba.
17.01.2024, 04:28
A czy Poltram Combo, też działa tak samo jak Doreta, bo to ten sam skład (37, 5 mg tramadolu i 325mg paracetamolu),może sprawdzałeś?
17.01.2024, 04:39
Niestety nie sprawdzałem ale raczej działanie te same. Tramadol ma swój wzór chemiczny i idąc tym tropem wychodzi, że MUSI działać tak samo.
17.01.2024, 06:28
(17.01.2024, 04:39)Biały Miś napisał(a): Niestety nie sprawdzałem ale raczej działanie te same. Tramadol ma swój wzór chemiczny i idąc tym tropem wychodzi, że MUSI działać tak samo.
No tak, Tramadol to Tramadol działać tak samo musi. Tylko skąd ta różnica w dawkach i działaniu, między Tramadolem Retard a Doretą, o to zapytałam,heh,iii..
Jestem laikiem, ale poszperałam trochę i, może chodzi o to:
To nie tylko wina subst w składzie otoczki leku,jak podejrzewałeś ale też substancji pomocniczej w jej rdzeniu - Tramadol Retard zawiera hypromeloze 100 000 mPas w rdzeniu i hypromeloza 6 mPas, co powoduje przedłużone uwalnianie leku, taki krótki opis znalazłam :
Hypromeloza – hydroksypropylometyloceluloza (HPMC) – jest półsyntetycznym polimerem uzyskiwanym w wyniku chemicznej modyfikacji celulozy pochodzenia naturalnego. Znajduje ona zastosowanie jako środek zagęszczający, substancja żelująca, nośnik, stabilizator, substancja wypełniająca, lepiszcze, modyfikator reologiczny oraz czynnik zwiększający adhezję.Postęp technologii farmaceutycznej dawkowanych postaci leku prowadzi do coraz szerszego wykorzystania HPMC , jako polimeru pozwalającego na uzyskanie jakościowo nowych postaci leku o modyfikowanym i kontrolowanym uwalnianiu substancji leczniczej.Fakt, czy kapsułka zawierająca w składzie HPMC będzie rozpuszczała się w żołądku czy w jelitach (np. kapsułki o przedłużonym uwalnianiu) zależy nie tylko od niej samej, ale od innych związków pomocniczych wchodzących w skład kapsułki.Kapsułki o zmodyfikowanym (przedłużonym) uwalnianiu to takie, których czas działania można przedłużyć zapewniając uwalnianie substancji czynnej nie tylko w żołądku, lecz także na całej długości jelita cienkiego. Umożliwia to szybkie uwolnienie części substancji, a następnie całkowite uwolnienie reszty leku po pewnym czasie.
P. S. jeśli moja teoria jest błędna będę wdzięczna za sprostowanie
Tylko że robiąc pył z tabs praktycznie nie ma co Ci wydłużyć działania lub zmienić. Zostaje odsłonięta substancja a mimo to dawka 800-1000mg retardu nic na mnie nie robi.... Baa, są osobniki które po połknięciu ich w dawce 300-400 mieli bezdech, więc wydaje mi się, że organizm organizmowi nie równy
Opinie zajebane z hype 😎
Opinie zajebane z hype 😎