Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Produkcja CMC / MMC
18.01.2024, 07:17
Sieeema.
Nie wiem czy ten dział, najwyżej do przeniesienia 😝
Mam pytanie ktoś wie albo gdzie można znaleźć przepis gotowania CMC lub MMC, składniki i jaka aparatura potrzebna?
Nie wiem czy ten dział, najwyżej do przeniesienia 😝
Mam pytanie ktoś wie albo gdzie można znaleźć przepis gotowania CMC lub MMC, składniki i jaka aparatura potrzebna?
18.01.2024, 07:49
Jak gotować to tylko najlepsze dania😎
C₁₀H₁₅N🤤🤤🤤
Co do tematu, chętnie sam się doucze 😏
C₁₀H₁₅N🤤🤤🤤
Co do tematu, chętnie sam się doucze 😏
18.01.2024, 11:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2024, 11:29 przez Lifeisbrutal.)
Ocho w chemików się będą bawić i klefa produkować xD dobre. 😂
Skąd ja to znam kiedyś próbowałem kryształ wytworzyć ale na ostatnim etapie zabrakło mi bardzo ważnej substancji
i wszystko poszło się jebać.
Co wam mogę życzyć powodzenia
i wytrwałości. 😂😎
Skąd ja to znam kiedyś próbowałem kryształ wytworzyć ale na ostatnim etapie zabrakło mi bardzo ważnej substancji
i wszystko poszło się jebać.
Co wam mogę życzyć powodzenia
i wytrwałości. 😂😎
18.01.2024, 11:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2024, 11:42 przez SztywnyMisza.)
Wydaje mi się że pewnie trzeba kupić taki przepis od chińczyków czy coś nikt chyba za darmo receptury nie wstawia ale to tylko takie moje spostrzeżenie.
SztywnyMisza nie trzeba żadnego przepisu. Ogólnie, rynek prekursorów i półproduktów do produkcji podstawowych rc-ków mamy tak dobrze rozwinięty, że kupujesz półprodukt - potocznie zwany bromoketonem (Do CMC/MMC są rożne: 4MMC - 2-bromo-4'-metylopropiofenon; 3MMC - 2-bromo-3'-metylopropiofenon; 4CMC - 2-bromo-4'-chloropropiofenon; 3CMC - 2-bromo-3'-chloropropiofenon). Następie bez względu na to który robisz, aminujesz to za pomocą metyloaminy, a potem wyprowadzasz produkt do chlorowodorku. A, no i jest jeszcze doczyszczanie - ale jak ktoś lubi kolorowe beta-ketony to może pominąć ten etap
I tak jak kolega wyżej pisze, na zagranicznym forum BB są opisane syntezy CMC i MMC, i nie tylko, razem z filmikami. Mimo to jednak uważam że osoba biorąca sie za to powinna mieć jakieś pojęcie o chemii, żeby wiedzieć co tam w ogole zachodzi, no i słabo by było nakupić dużo półproduktów i potem to jakoś spektakularnie zmarnować - chociaż może sie wydawać że to dość prosty proces, ale jak się kompletnie nie wie o co chodzi to jednak jest tu co spierdolić
I tak jak kolega wyżej pisze, na zagranicznym forum BB są opisane syntezy CMC i MMC, i nie tylko, razem z filmikami. Mimo to jednak uważam że osoba biorąca sie za to powinna mieć jakieś pojęcie o chemii, żeby wiedzieć co tam w ogole zachodzi, no i słabo by było nakupić dużo półproduktów i potem to jakoś spektakularnie zmarnować - chociaż może sie wydawać że to dość prosty proces, ale jak się kompletnie nie wie o co chodzi to jednak jest tu co spierdolić
25.01.2024, 13:58
Jak ktoś się nie zna na chemii to nawet z przepisem to zrobi sobie co najwyżej krzywdę xDDDD