Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Usuwanie danych zdjęcia przed wrzuceniem w sieć
01.11.2023, 10:06
(20.09.2023, 15:33)hidden napisał(a): jak usunac wrazliwe dane ze zdjecia, instrukcja dla windows 10:
1.klikamy prawym przyciskiem myszy na zdjecie i klikami wlasciwosci
2.nastepnie klikamy szczegoly > usun wlasciwosci oraz informacje osobiste
3.nastepnie najlepiej zaznaczyc opcje "utworz kopie bez wszystkich wlasciwsci, ktore mozna usunac" oraz zatwierdzic ok
powinna na pulpicie utworzyc sie kopia bez danych, ktore sie dalo usunac
obrazkowa instrukcja ponizej
mam nadzieje ze w chociaz minimalnym stopniu pomoze wam sie to zabezpieczyc
pozdro
pozwolilem sobie dla przypomnienia zacytowac jeszcze raz instrukcje jak usunac metadane na win10, pozdrawiam
ZAWSZE Z PAJKĄMI POŚRÓD PALONYCH DRZEW
01.11.2023, 12:13
Według mnie lepiej poświecić te parę sekund na usunięcie tych danych, choćby dla świętego spokoju i wyrobienia sobie pozytywnego nawyku związanego z PHP
06.01.2024, 13:38
Nie wiedziałem o tym. Dzięki za uświadomienie . To jest bardzo urzyteczna wiedza. Będę teraz zwracał na to uwagę
08.01.2024, 22:52
Innym sposobem jest pobranie wtyczki do przeglądarki, która automatycznie usuwa dane Exif z pliku zdjęcia. Jedną z takich wtyczek jest “Exif Eraser” dla przeglądarki Firefox
Wszystko co pisze to fikcja - nic nie ma odniesienia do rzeczywistości
08.01.2024, 23:06
(28.10.2023, 15:48)Kajabuza napisał(a): Protip:
Bądź uczciwy, lojalny, nie wrzucaj zdjęć używek, nie używaj, nie handluj, bądź miły dla ludzi, wyrażaj się miło o policji i prokuraturze - wówczas nie będziesz miał potrzeby usuwać wrażliwych danych.
Ja tym czasem używam:
PS. Są chyba też apki do usuwania takich wrażliwych informacji z filmów.
Dobry patent
05.03.2024, 19:49
Jak ktoś nie umie usunąć nagłówków EXIF ze zdjęcia to niech się nauczy a jak to go przerasta to może nie wrzucać ani też nie trzymać żadnych zdjęć z tym związanych?
15.05.2024, 11:09
Exit Viewer google
Lepiej zrobic screena zdjęcia dla pewności i wtedy usunąć pobrać i wrzucić eter
Lepiej zrobic screena zdjęcia dla pewności i wtedy usunąć pobrać i wrzucić eter