Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Przypał - porady
23.07.2024, 16:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2024, 16:58 przez DannyDeVito.)
To zalezy. Jesli tylko posiadanie, nie udzelanie nikomu innemu, nie handlowanie. To do 3lat. Przy pierwszym razie moze skonczyc sie grzywna max zawiasy, zalezy jak to rozegrasz. Jak recydywa no to 3 lata.
Swoja droga jest tu ktos kto zna sytuacje ze z 10g wyliczyli komus posiadanie ZNACZNEJ ilosci srodkow psychoaktywnych? Zmaczma ilosc to niby taka ktora moze sie nacpac 25 osob. wedle naszgo prawa . Nie oszukujmy sie z dychy (zalezy jeszcze czego) zrobisz tyle szczorow ze i 30 by szczura jebnelo i beda nacpani. A w praktyce huj wie jak oni to obliczaja. Dlatego zawsze tylko na wlasny uzytek, nie dziele sie bo jestem zydem i odmawiam odpowiedzi na pytania. I dobrze miec wizytowke do jakiegos adwokata wrazie w.
----
Edit:
No i jeszcze jedna wazna kwestia. Pierwsze co to przynajemy sie do posiadania i na kazde pytanie odmawiamy odpowiedzi. Nie musisz chociazby pies Cie straszyl ze Ci podlozy kilogram. Moga nawet uzyc sily fizycznej i napierdalac w takich miejscach gdzie nie nie widac potem sladow a boli kurewsko np. piety. Beda chcielin wiedziec skad to masz ale chocby srali zlotem nie musisz odpowiadac na pytania.
Swoja droga jest tu ktos kto zna sytuacje ze z 10g wyliczyli komus posiadanie ZNACZNEJ ilosci srodkow psychoaktywnych? Zmaczma ilosc to niby taka ktora moze sie nacpac 25 osob. wedle naszgo prawa . Nie oszukujmy sie z dychy (zalezy jeszcze czego) zrobisz tyle szczorow ze i 30 by szczura jebnelo i beda nacpani. A w praktyce huj wie jak oni to obliczaja. Dlatego zawsze tylko na wlasny uzytek, nie dziele sie bo jestem zydem i odmawiam odpowiedzi na pytania. I dobrze miec wizytowke do jakiegos adwokata wrazie w.
----
Edit:
No i jeszcze jedna wazna kwestia. Pierwsze co to przynajemy sie do posiadania i na kazde pytanie odmawiamy odpowiedzi. Nie musisz chociazby pies Cie straszyl ze Ci podlozy kilogram. Moga nawet uzyc sily fizycznej i napierdalac w takich miejscach gdzie nie nie widac potem sladow a boli kurewsko np. piety. Beda chcielin wiedziec skad to masz ale chocby srali zlotem nie musisz odpowiadac na pytania.
24.07.2024, 17:16
Troszkę więcej niż 10g bo ponoć wyszło im 12.4g na badaniach ale ziomkowi prokurator doklepał znaczną ilość (tj. można by tym ućpać kilkadziesiąt osób (XD)) natomiast ziomek zastosował odpowiednie zachowanie (nie gadał więcej niż musiał, przyznał się do posiadania na własny użytek od razu) a po bodajże 2 czy 3 rozprawach z asystą prawnika udało im się zmniejszyć 5 lat bez możliwości wcześniejszego zwolnienia do 1.5 roku w zawiasach i trochę prac społecznych.
Co cię nie zabije może mocno upośledzić
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
24.07.2024, 19:09
DannyDeVito Jak sie zachowac przy przypale? wziac do wanny Rafalale
Cytat:Według prawa z jednego grama marihuany powstaje 4 działki dilerskie, a z jednego grama amfetaminy 8 porcji dilerskich.masakra. lece do dila po dzialeczke tynku 125mg za 4zl, w kredki bo bida. ale mnie rozkurwi
prostuj się kurwo
24.07.2024, 22:42
(24.07.2024, 18:32)DGEloV napisał(a): Serio za dyche prochów 1.5 roku?
5 lat, japierdole
Ziomek był wcześniej karany za pobicie z uszczerbkiem i odbywał wyrok bodaj 4msc, wyszedł przed czasem za dobre sprawowanie, myślę że wizja recydywy mogła prokuratora podniecić i stąd wzięło się te 5 lat za materiał. No ale co poradzić - sam ziomeczek bardzo spoko - niestety mental kompletnego dresa
Co cię nie zabije może mocno upośledzić
25.07.2024, 10:50
(24.07.2024, 22:42)KoneserTanichWin napisał(a): Ziomek był wcześniej karany za pobicie z uszczerbkiem i odbywał wyrok bodaj 4msc, wyszedł przed czasem za dobre sprawowanie, myślę że wizja recydywy mogła prokuratora podniecić i stąd wzięło się te 5 lat za materiał. No ale co poradzić - sam ziomeczek bardzo spoko - niestety mental kompletnego dresa
Ogółem jak tak czytam ten temat to większość znawców nawet na dołku pewnie nie była i historie sobie sami wymyślają, albo z serialu policjanci i policjantki... żeby być skazywany w warunkach recydywy, czyli z górnej póły to
Po pierwsze: trzeba siedzieć w areszcie śledczym lub zakładzie karnym co najmniej 6 miesięcy.
Po drugie: Musi być to to samo przestępstwo lub podobne.
Czyli pobicie i posiadanie nie jest tym samym przestępstwem ani nawet podobnym, więc nie ma mowy tu o recydywie...
Co innego jak siedzisz za pobicie a potem skazują cie za rozbój, czyli pobicie z kradzieżą, to już możesz liczyć na wyrok z górnej póły.
Nie chce nikogo uważać, obrażać itp. Ale po co straszyć ludzi jakimiś wyrokami i historiami nie realnymi. Piszmy o tym na czym się znamy i mamy pojęcie, a życie na forum będzie piękniejsze.
Pozdro wariaty i wariatki
25.07.2024, 11:53
Piaskowiec Takie osoby piszą tylko żeby coś pisać, bo za aktywność na forum jest nagroda, wpisz w wyszukiwarkę "nagrody" to będziesz wiedział o co chodzi. W ostatnim czasie zrobił się lekki bałagan bo pełno ludzi tworzy nowe konta bo na swoich dostali bana za tworzenie multikont. Robią to dalej, ale administracja nie jest głupia i takimi wpisami na siłę to sami się likwidują, bo dość łatwo poznać niektórych po stylu pisania, czy po ich farmazonach, 90% ludzi takich stąd wylatuje, więc nie ma co takimi osobami się przejmować. Zgadzam się z Tobą w 100%. Pozdro.
Jak już jest sprawa to za żadne skarby nie polecam wierzyć, że adwokat przyznany z urzędu cokolwiek wskóra. Dwa razy byłem zmuszony z takiego korzystać i to jest jakieś pomylenie w porównaniu do normalnego adwokata za którego płaciłem np. 2 tysiące za całą sprawę. Moim zdaniem lepiej na chuju stanąć, ale uciułać ten hajs.
25.07.2024, 12:59
Dlatego każdy człowie, który ma trochę oleju w głowie ma poduszkę finansowa w razie takich sytuacji, czy pójścia za kraty, jak się robi coś nielegalnego i ma z tego dobre pieniądze to najlepiej w pierwszej kolejności mieć odłożone na dobrego adwokata, mój znajomy miał sprawę z miał iść siedziec na początku na kilka lat ale miał jednego z najlepszych adwokatów i rok był na wolności i poszedł siedziec tylko na rok, wydał dość sporo kasy, ale opłaciło się. Nie wiem na ile miał iść siedziec czy na 3 czy na 5, wiem że spowodował wypadek, wyjebał na czołówkę jedna osoba zginęła, a druga jeździ na wózku i tej co jeździ na wózku to 50 tys odszkodowania musi zapłacić, początkowo było więcej, ale na ile miał za to iść siedziec to może ktoś kto się tu zna będzie wiedział, wiem że na rok poszedł i rok był na wolności, były jakieś odwołania, przekładanie spraw itd bo on po wypadku miał jakieś operacje śruby w nogach i kręgosłupie i tak się to ciągnęło w czasie, a wypadek spowodował pod wpływem narko (marychy) i nie miał uprawanien do kierowania pojazdem.