Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dyscyplina trzeźwości - czyli co robić, by być wytrwałym
18.06.2023, 18:44
Cześć,
Obejrzałem właśnie krótki film, gdzie autor podaje skuteczne metody pomocne w dążeniu do postawionych sobie celów.
Oczywiście to tylko jeden z kontekstów, nikt nie sprawdza czy podany tu przepis na sukces zastosujecie w osiąganiu innych celów😎
Jakie znacie inne metody, a może sami stosujecie jakieś tipy i patenty na pozostanie w trzeźwości?
Zapraszam do dyskusji😃
Obejrzałem właśnie krótki film, gdzie autor podaje skuteczne metody pomocne w dążeniu do postawionych sobie celów.
Oczywiście to tylko jeden z kontekstów, nikt nie sprawdza czy podany tu przepis na sukces zastosujecie w osiąganiu innych celów😎
Jakie znacie inne metody, a może sami stosujecie jakieś tipy i patenty na pozostanie w trzeźwości?
Zapraszam do dyskusji😃
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
Nie minęły 2 minuty a Ziomeczek już ocieplił słowo "dyscyplina". Ni jak się "dowalić" lecimy dalej
dlaczego? warto sobie zadawać w stanie theta
między jawą a snem
angażując emocje korzystamy z prawa przyciągania, czysta fizyka kwantowa
otoczenie ma znaczenie - zmiana
Potrzebujesz ruchu zadzwoń doYalasek Turbo 500 metod jak się oprzeć o ścianę żeby Cię bolało wszystko, ale KURCZAKI działa Endorfiny szaleją
Mail od osoby, która jest autorytetem.
konsekwencja
kot_kreskowy świetny gość
Można wszelako wykorzystać
Dzięki
dlaczego? warto sobie zadawać w stanie theta
między jawą a snem
angażując emocje korzystamy z prawa przyciągania, czysta fizyka kwantowa
otoczenie ma znaczenie - zmiana
Potrzebujesz ruchu zadzwoń do
Mail od osoby, która jest autorytetem.
konsekwencja
kot_kreskowy świetny gość
Można wszelako wykorzystać
Dzięki
19.06.2023, 08:38
kot_kreskowy straszine mnie wczoraj wkurzyyłł na gringla zasłużyłłł laj laj lallala na gringlu na gringlu na gringlu!
19.06.2023, 23:14
Ja od siebie dorzucę podsumowanie książki Atomic Habits Jamesa Cleara względem budowania sobie nawyków również w kontekście budowania samodyscypliny.
20.06.2023, 04:40
Czy ten 1% z miniaturki, to nie jest przypadkiem to, o czym mówił pan mądraliński z pierwszego filmu?
W sensie 15 minut dla siebie?
Mogłoby to jeszcze po polskiemu być to byłoby perfetto.
W sensie 15 minut dla siebie?
Mogłoby to jeszcze po polskiemu być to byłoby perfetto.
NIE dla OPIO !!!
20.06.2023, 19:47
Według mnie podstawa to zmiana otoczenia w którym się daną czynność robiło (np piło alko)
20.06.2023, 21:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2023, 21:08 przez RaeminGhos.)
Jakby nawiązując do książki Atomic Habits, podam na przykładzie osoby co zamierzają czytać książki
Pierwsza osoba zakłada że przeczyta co najmniej 1 książkę w miesiącu
Druga osoba założy że będzie czytała 200 stron dziennie / lub 4h dziennie przez tydzień, miesiąc, rok.
Trzecia osoba po prostu będzie codziennie otwierać i czytać książkę.
Najlepiej wypada ta trzecia osoba bo staje się po prostu osobą czytającą codziennie książki - staje się czytelnikiem.
W budowaniu dyscypliny ogółem bardzo ważne jest realne wyznaczenie celu, podsyłam artykuł mówiący o zasadzie SMART
https://wyspasukcesu.pl/wiedza/rozwoj-os...sada-smart
Pierwsza osoba zakłada że przeczyta co najmniej 1 książkę w miesiącu
Druga osoba założy że będzie czytała 200 stron dziennie / lub 4h dziennie przez tydzień, miesiąc, rok.
Trzecia osoba po prostu będzie codziennie otwierać i czytać książkę.
Najlepiej wypada ta trzecia osoba bo staje się po prostu osobą czytającą codziennie książki - staje się czytelnikiem.
W budowaniu dyscypliny ogółem bardzo ważne jest realne wyznaczenie celu, podsyłam artykuł mówiący o zasadzie SMART
https://wyspasukcesu.pl/wiedza/rozwoj-os...sada-smart
02.08.2023, 16:56
Trening fizyczny, psychiczny jest skuteczny najważniejsze to oczyszczanie organizmu z złych nawyków. Zbyt przeorany organizm to zmęczony organizm. Wytrwałość kojarzy mi się z siłą z mobilizowaniem siebie, swoich czynów do działania
12.01.2024, 14:47
Bardzo prosto. Wystarczy zrobić jeden mały krok...
Postanowić
Wytrzymać w postanowieniu
I najważniejsze nagradzać się małymi nagrodami za wytrwałość
Postanowić
Wytrzymać w postanowieniu
I najważniejsze nagradzać się małymi nagrodami za wytrwałość