Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Zolpidem (Nasen, Zolpic, Polsen)
12.08.2023, 15:29
wszystko wszystkim, ale brak tego wątku jest dla mnie zaskakujący xD
mechanizm działania: Lek nasenny z grupy imidazopirydyn. W odróżnieniu od pochodnych benzodiazepiny łączących się niewybiórczo ze wszystkimi trzema podtypami receptora omega, zolpidem jest wybiórczym agonistą podjednostki typu omega-1 receptora GABAA (znanego również jako podtyp benzodiazepinowy-1; stanowi on jednostkę α kompleksu receptora GABAA). Działa sedatywnie na skutek modulacji czynności kanału chlorkowego. Wykazuje szybkie działanie nasenne (ułatwia zasypianie, wydłuża całkowity czas trwania snu, zapobiega zjawisku wczesnego przebudzenia oraz zmniejsza liczbę i czas trwania wybudzeń nocnych). W porównaniu z pochodnymi benzodiazepiny zapewnia fazy snu głębokiego (faza 3. i 4. snu wolnofalowego); można to tłumaczyć wybiórczym łączeniem się zolpidemu z receptorem omega-1. Nie zmniejsza aktywności dziennej następnego dnia po zastosowaniu dawki nasennej. Uspokajające działanie zolpidemu występuje w dawkach mniejszych niż dawki, które są konieczne do wystąpienia działania przeciwdrgawkowego, zmniejszającego napięcie mięśni szkieletowych i przeciwlękowego.
ale założyłem ten post w innym celu, jakieś dwa tygodnie temu postanowiłem wziąć 80mg przed snem, o 23:30 zarzuciłem 8 nasenów, działania żadnego nie poczułem, a nawet trudniej mi się zasypiało, ostatni raz jak patrzyłem na zegarek było 3:36, wtedy odłożyłem telefon i postanowiłem pójść spać, najciekawsze dopiero miało nadejść. Otóż lunatykowałem, domownicy mi mówili, że przyszedłem do salonu i stanąłem w futrynie, patrząc się tępo na podłogę przez prawie 10 minut, po czym zawróciłem i poszedłem spać dalej. Jak się okazało, chyba nie spałem, bo nad ranem rozmawiałem o remoncie w domu z domownikiem xD. Wstałem 8:30, zupełnie niewyspany. Miał ktoś podobne akcje z tym gównem?
mechanizm działania: Lek nasenny z grupy imidazopirydyn. W odróżnieniu od pochodnych benzodiazepiny łączących się niewybiórczo ze wszystkimi trzema podtypami receptora omega, zolpidem jest wybiórczym agonistą podjednostki typu omega-1 receptora GABAA (znanego również jako podtyp benzodiazepinowy-1; stanowi on jednostkę α kompleksu receptora GABAA). Działa sedatywnie na skutek modulacji czynności kanału chlorkowego. Wykazuje szybkie działanie nasenne (ułatwia zasypianie, wydłuża całkowity czas trwania snu, zapobiega zjawisku wczesnego przebudzenia oraz zmniejsza liczbę i czas trwania wybudzeń nocnych). W porównaniu z pochodnymi benzodiazepiny zapewnia fazy snu głębokiego (faza 3. i 4. snu wolnofalowego); można to tłumaczyć wybiórczym łączeniem się zolpidemu z receptorem omega-1. Nie zmniejsza aktywności dziennej następnego dnia po zastosowaniu dawki nasennej. Uspokajające działanie zolpidemu występuje w dawkach mniejszych niż dawki, które są konieczne do wystąpienia działania przeciwdrgawkowego, zmniejszającego napięcie mięśni szkieletowych i przeciwlękowego.
ale założyłem ten post w innym celu, jakieś dwa tygodnie temu postanowiłem wziąć 80mg przed snem, o 23:30 zarzuciłem 8 nasenów, działania żadnego nie poczułem, a nawet trudniej mi się zasypiało, ostatni raz jak patrzyłem na zegarek było 3:36, wtedy odłożyłem telefon i postanowiłem pójść spać, najciekawsze dopiero miało nadejść. Otóż lunatykowałem, domownicy mi mówili, że przyszedłem do salonu i stanąłem w futrynie, patrząc się tępo na podłogę przez prawie 10 minut, po czym zawróciłem i poszedłem spać dalej. Jak się okazało, chyba nie spałem, bo nad ranem rozmawiałem o remoncie w domu z domownikiem xD. Wstałem 8:30, zupełnie niewyspany. Miał ktoś podobne akcje z tym gównem?
12.08.2023, 15:56
Właśnie ciekawa sprawa że czasem wręcz ciężej zasnąć jak się takie czambo załaduje xDD chyba ze 3 podejścia miałam do tej substancji i żadne nie zakończyło się wyspaniem.
12.08.2023, 18:12
Takie pojebane akcje z lunatykowaniem, ogólnie z odklejkami są z tytułu selektywności zolpi, poza tym że wali w konkretne podtypy receptora to jest bardziej selektywny dla receptorów znajdujacych sie w mózgu niż w całej reszcie ciała. No i to chyba te same podtypy w które walą te wszystkie muscymole, gaboxadole itd. - jak przesadzisz, to jest za grubo i zamiast spania jest cyrk
Ja to nawet się nie łudzę, że zasnąłbym po zolpi, niewazne jaka ilość
Ja to nawet się nie łudzę, że zasnąłbym po zolpi, niewazne jaka ilość
12.08.2023, 19:29
Zolpiden 10 mg od duch a 10ng x2i diazepam 10ng kladzie do snu i nie mam tych popierdololonych przebydzeń i zjebanych snów ktore są zmorą kazdego co co ma to co często.
Dawka jest adekwatna do przespania spokojnie nocy i nie ma spierdolenia rano.
Lek jrst jest jak kazdy, rozni sie dawką bo jest mocniejszy.
Wystarczy poczytać izazstosowac do potrzebeb...
Dawka jest adekwatna do przespania spokojnie nocy i nie ma spierdolenia rano.
Lek jrst jest jak kazdy, rozni sie dawką bo jest mocniejszy.
Wystarczy poczytać izazstosowac do potrzebeb...
12.08.2023, 20:02
na przyszlosc - jak myslicie, ze zbijanie stimow lub schiz po nich wystepujacych poprzez uzycie zolpidemu jest dobre, to sie mylicie, wpierdolicie sie w jeszcze wieksze bagno, ZOLPIDEM NIE JEST BENZODIAZEPINA, opierdolcie sobie lorka czy diazepam jesli juz tak bardzo potrzebujecie, ale nie ladujcie zolpi
13.08.2023, 20:45
Wczoraj byla cpana feta, dzis troche też.
Biore dwie tabsy zolpidemu i spadam spać. Ten zolpi to sztos
Biore dwie tabsy zolpidemu i spadam spać. Ten zolpi to sztos
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
29.09.2023, 02:06
Zolpidem wykazuje działanie amnestyczne, w dużych dawkach powoduje całkowitą amnezję, więc całkowicie możliwe że nie pójdziemy po nim spać tylko nas odetnie, włączy się amnezja i działamy podświadomością.
Codzienne czynności które robiłeś. U mnie wszyscy tak mieli którzy to brali, ja też.
Codzienne czynności które robiłeś. U mnie wszyscy tak mieli którzy to brali, ja też.
Sporo o spaniu a nic o użyciu rekreacyjnym a takie właściwości też chyba posiada. Ktoś opisałby doświadczenia kiedy zolpidem zażył a spać nie poszedł? Mam w planach kiedyś spróbować i zastanawiam się czy warto.