Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Kolejny akt oskarżenia w sprawie grupy „tytoniowej” + likwidacja sporej fabryki...
Do sprawy gangu tytoniowego, w której występuje już kilkunastu podejrzanych, zatrzymano następną osobę. Tym razem 40-letniego obywatela Ukrainy, który jest podejrzany o produkcję i wprowadzanie do obrotu papierosów bez znaków akcyzy. Z ustaleń śledczych wynika, że w skład gangu wchodzili obywatele Polski, Gruzji, Ukrainy oraz Białorusi. Według śledczych podejrzany o kierowanie grupą jest obywatel Gruzji. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Regionalna w Lublinie, która skierowała do sądu akt oskarżenia wobec tego mężczyzny.
źródło: https://cbsp.policja.pl/cbs/aktualnosci/...iowej.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kolejne ciekawe info w sprawie:
Ponad milion sztuk papierosów, 2 tony krajanki, sprzęt, maszyny do nielegalnej produkcji papierosów oraz 4 zatrzymanych mężczyzn, to bilans działań policjantów z CBŚP i KPP w Rawie Mazowieckiej. Uszczuplenie skarbu państwa z tytułu niezapłaconego podatku akcyzowego to ponad 3 mln zł.
Zatrzymanym grozi kara do 5 lat pozbawienia wolności.
źródło: https://cbsp.policja.pl/cbs/aktualnosci/...rosow.html
Policjanci z Zarządu w Radomiu Centralnego Biura Śledczego Policji, pod nadzorem Prokuratury Regionalnej w Lublinie, zatrzymali kolejnego podejrzanego do sprawy dotyczącej grupy przestępczej zajmującej się produkcją i wprowadzaniem do obrotu papierosów bez znaków akcyzy. Funkcjonariusze przeprowadzili działania na terenie Jeleniej Góry, gdzie zatrzymali 40-letniego obywatela Ukrainy. Według śledczych mężczyzna bezpośrednio zajmował się produkcją i wprowadzaniem do obrotu nielegalnych papierosów. Ostatnio wobec tego mężczyzny Prokuratura Regionalna w Lublinie skierowała akt oskarżenia.
Pierwsze uderzenie w grupę przeprowadzono w listopadzie 2022 roku, kiedy to policjanci z radomskiego CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami KAS, rozbili międzynarodową zorganizowaną grupę przestępczą. Działania przeprowadzono wtedy na terenie Mazowsza oraz województw łódzkiego i kujawsko-pomorskiego. W jej skład gangu wchodzili obywatele Polski, Gruzji, Ukrainy oraz Białorusi. Na prywatnej posesji w hali ukryta była linia technologiczna służąca do produkcji i pakowania papierosów. Z ustaleń funkcjonariuszy wynika, że na kolejnych posesjach znajdowała się krajalnia oraz miejsce konfekcjonowania papierosów. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa działała w latach 2021-2023 na terenie Polski, gdzie we wskazanym okresie wyprodukowała i wprowadziła do obrotu ponad 9 milionów papierosów bez znaków skarbowych oraz prawie 3 tony tytoniu. Wyroby tytoniowe były wprowadzane do obrotu na terenie Polski. Więcej o sprawie pisaliśmy w komunikacie: „Uderzenie w nielegalny biznes tytoniowy”.
Łącznie w całej sprawie występuje już kilkunastu podejrzanych i zabezpieczono prawie 2 miliony papierosów oraz blisko 3 tony tytoniu o wartości 6 milionów złotych. Przedstawione zarzuty dotyczyły udziału w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się nielegalnym wytwarzaniem wyrobów tytoniowych, a także popełnienia przestępstw karno-skarbowych. Jednym z podejrzanych jest obywatel Gruzji, który jest podejrzany o kierowanie tą zorganizowaną grupą przestępczą. Mężczyzna został zatrzymany w sierpniu 2023 roku.
W listopadzie 2024 r. Prokuratura Regionalna w Lublinie skierowała do Sądu Okręgowego w Radomiu akt oskarżenia przeciwko 12 oskarżonym w tym oskarżonemu o kierowanie tą grupą 43-letniemu obywatelowi Gruzji Mindiemu A. Pozostali oskarżeni to obywatel Gruzji, dwóch obywateli Białorusi oraz obywatele RP.źródło: https://cbsp.policja.pl/cbs/aktualnosci/...iowej.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kolejne ciekawe info w sprawie:
Ponad milion sztuk papierosów, 2 tony krajanki, sprzęt, maszyny do nielegalnej produkcji papierosów oraz 4 zatrzymanych mężczyzn, to bilans działań policjantów z CBŚP i KPP w Rawie Mazowieckiej. Uszczuplenie skarbu państwa z tytułu niezapłaconego podatku akcyzowego to ponad 3 mln zł.
Policjanci z Wydziału do Zwalczania Przestępczości Ekonomicznej Zarządu w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Komendy Powiatowej Policji w Rawie Mazowieckiej, na terenie powiatu rawskiego odkryli miejsce produkcji nielegalnych papierosów.
W trakcie działań zatrzymano 4 osoby, w tym dwóch obywateli Polski oraz dwóch obywateli Ukrainy. Mężczyźni w wieku od 27 do 46 lat pracując w tej fabryce, nie opuszczali pomieszczeń w okresie produkcji i korzystali w tym czasie ze specjalnie przygotowanej części socjalnej, zawierającej łazienki, kuchnie i sypialnie.
W wyniku akcji śledczy zabezpieczyli maszyny, agregaty, linię pakującą oraz ponad milion sztuk papierosów i 2 tony krajanki. Część z nich znajdowała się jeszcze na taśmie produkcyjnej, a pozostałe były już zapakowane w kartony.
Podejrzani usłyszeli zarzuty wytwarzania bez wymaganego zezwolenia artykułów tytoniowych oraz nabycia, przetwarzania i przechowywania wyrobów bez polskich znaków akcyzy.
Uszczuplenie skarbu państwa z tytułu niezapłaconego podatku akcyzowego to ponad 3 miliony złotych. Zatrzymanym grozi kara do 5 lat pozbawienia wolności.
źródło: https://cbsp.policja.pl/cbs/aktualnosci/...rosow.html
mrrrrau

26.03.2025, 17:08
Kto wie co ładowali do paczek po L&M?
Siadaj gówniarzu, opowiem Ci historię...
Jak zaczynałem palić papierosy w gimnazjum, to mój budżet ograniczał się do tego co udało mi się samemu zarobić na lewych biznesach.
Było to więc nie za wiele, a papierosy nie były tanie, trzeba więc było sobie jakoś radzić.
Na moim osiedlu mieszkały takie grube upośledzone siostry i ich matka. Mówiliśmy na nie Avatary.
Sprzedawały robione papierosy (tzw. roboty), po 2 zł za 20 sztuk, w które do pewnej przykrej sytuacji się zaopatrywałem.
Smakowały one bardzo dziwnie, a czasami nawet skwierczały/iskrzyły podczas palenia.
Pewnego dnia zdecydowałem się poświęcić 10 groszy i rozkroić jednego takiego szluga i uwaga, podaję skład:
Około 60% to tytoń, 20% kocie albo psie futro (tak kurwa, futro zwierzęcia) a reszta to kurz i coś na wzór czarnego prochu (tak, prochu).
Dzięki tej sytuacji prawie rzuciłem palenie. Na szczęście kilka bloków obok mieszkała "Danka".
Danka miała dobre, ale trochę droższe szlugi.
Na bletkach zawsze było napisane "DH" więc mówiliśmy na nie kolejno: "Diabelski Huragan", "Danka Handluje", "Demoniczne Huje"
Siadaj gówniarzu, opowiem Ci historię...
Jak zaczynałem palić papierosy w gimnazjum, to mój budżet ograniczał się do tego co udało mi się samemu zarobić na lewych biznesach.
Było to więc nie za wiele, a papierosy nie były tanie, trzeba więc było sobie jakoś radzić.
Na moim osiedlu mieszkały takie grube upośledzone siostry i ich matka. Mówiliśmy na nie Avatary.
Sprzedawały robione papierosy (tzw. roboty), po 2 zł za 20 sztuk, w które do pewnej przykrej sytuacji się zaopatrywałem.
Smakowały one bardzo dziwnie, a czasami nawet skwierczały/iskrzyły podczas palenia.
Pewnego dnia zdecydowałem się poświęcić 10 groszy i rozkroić jednego takiego szluga i uwaga, podaję skład:
Około 60% to tytoń, 20% kocie albo psie futro (tak kurwa, futro zwierzęcia) a reszta to kurz i coś na wzór czarnego prochu (tak, prochu).
Dzięki tej sytuacji prawie rzuciłem palenie. Na szczęście kilka bloków obok mieszkała "Danka".
Danka miała dobre, ale trochę droższe szlugi.
Na bletkach zawsze było napisane "DH" więc mówiliśmy na nie kolejno: "Diabelski Huragan", "Danka Handluje", "Demoniczne Huje"
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
27.03.2025, 17:04
To zależy, robione potrafią być nie gorsze od sklepowych jeśli są robione z dobrego tytoniu i w dobrej maszynce.
Ale wydaje mi się, że najlepszym wyborem jeśli już chce się palić śmierdziuchy i na tym oszczędzać są ukraińskie/ruskie od dobrych sprzedawców.
Ja dawno temu przerzuciłem się na papierosa elektrycznego (nie mylić z jednorazówkami) napełnianego olejkiem bez smaku i o jak największym stężeniu. Nie śmierdzi, wystarcza mi 4-5 zaciągnięć, żeby zaspokoić głód nikotynowy i można używać praktycznie wszędzie (nie powodują palenia biernego)
Ale wydaje mi się, że najlepszym wyborem jeśli już chce się palić śmierdziuchy i na tym oszczędzać są ukraińskie/ruskie od dobrych sprzedawców.
Ja dawno temu przerzuciłem się na papierosa elektrycznego (nie mylić z jednorazówkami) napełnianego olejkiem bez smaku i o jak największym stężeniu. Nie śmierdzi, wystarcza mi 4-5 zaciągnięć, żeby zaspokoić głód nikotynowy i można używać praktycznie wszędzie (nie powodują palenia biernego)
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
27.03.2025, 17:11
Ja osobiście nie ryzykowałbym palenia czegoś wyprodukowanego na lewo poza moim okiem.
Lepiej już samemu zainwestować w dobrą maszynkę tego typu:
![[Obrazek: Nabijarka-Tlokowa-do-papierosow-OCB-Mikromatic-DUO]](https://a.allegroimg.com/original/113ae3/111262d0445abf68fd5182a9c9c3/Nabijarka-Tlokowa-do-papierosow-OCB-Mikromatic-DUO)
I samemu sobie robić szlugi z kupnego tytoniu.
Pale takie szlugi już od 1.5 roku i teraz jak mam okazję zapalić takiego oryginalnego fajka z paczki to fest mi on nie smakuje i zasusza mordę. Zdecydowanie te moje robione fajki z niebieskiego camela wygrywają.
Lepiej już samemu zainwestować w dobrą maszynkę tego typu:
I samemu sobie robić szlugi z kupnego tytoniu.
Pale takie szlugi już od 1.5 roku i teraz jak mam okazję zapalić takiego oryginalnego fajka z paczki to fest mi on nie smakuje i zasusza mordę. Zdecydowanie te moje robione fajki z niebieskiego camela wygrywają.
27.03.2025, 19:03
Ja to też sam nabijam papierosy z tytoniu sklepowego i można też zaoszczędzić niż jarać smierdziuchy