Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pseudokibice przemycali narkotyki do kilkunastu krajów
20.08.2025, 12:03
Nawet kilkanaście ton marihuany i innych narkotyków mogli wprowadzić na europejski rynek członkowie kilku grup przestępczych rozbitych przez CBŚP. Na ich czele stali Polacy mieszkający w Hiszpanii. To oni organizowali transporty nielegalnych środków do kilkunastu krajów Europy. Policjanci zatrzymali 170 osób. Część z nich to pseudokibice śląskich klubów piłkarskich.
Przemycali narkotyki w kołach zapasowych ciężarówek polskich firm
Trzon grupy stanowili Polacy mieszkający na stałe w Hiszpanii, gdzie na szeroką skalę organizowali transporty ziela konopi innych niż włókniste do kilkunastu krajów europejskich, w tym przede wszystkim do Irlandii, Niemiec, Austrii oraz państw skandynawskich. Część środków odurzających trafiła również na teren Rzeczypospolitej Polskiej – relacjonuje w przesłanej Onetowi informacji Paweł Żukiewicz z biura prasowego CBŚP.
W toku śledztwa zabezpieczono 600 kg marihuany, 180 kg haszyszu, 40 kilogramów siarczanu amfetaminy, a także siedem jednostek broni palnej oraz kilkaset sztuk amunicji. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi ponad miliard zł
link do artykułu: https://wiadomosci.onet.pl/slask/pseudok...eo/855ys16
link do wideo:
Przemycali narkotyki w kołach zapasowych ciężarówek polskich firm
Trzon grupy stanowili Polacy mieszkający na stałe w Hiszpanii, gdzie na szeroką skalę organizowali transporty ziela konopi innych niż włókniste do kilkunastu krajów europejskich, w tym przede wszystkim do Irlandii, Niemiec, Austrii oraz państw skandynawskich. Część środków odurzających trafiła również na teren Rzeczypospolitej Polskiej – relacjonuje w przesłanej Onetowi informacji Paweł Żukiewicz z biura prasowego CBŚP.
W toku śledztwa zabezpieczono 600 kg marihuany, 180 kg haszyszu, 40 kilogramów siarczanu amfetaminy, a także siedem jednostek broni palnej oraz kilkaset sztuk amunicji. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi ponad miliard zł
link do artykułu: https://wiadomosci.onet.pl/slask/pseudok...eo/855ys16
link do wideo:
Ja jestem tym, który puka
20.08.2025, 12:08
haha, no pewnie
w ogóle znowu przesadzili z wyceną
tona narkotyków a piszą ponad miliard złotych haha, to co te narkotyki średnio po 1000zł za gram?
w ogóle znowu przesadzili z wyceną
tona narkotyków a piszą ponad miliard złotych haha, to co te narkotyki średnio po 1000zł za gram?
23.08.2025, 15:56
@"Antek991"
można ludziom tłumaczyć jak to serio działa
kiedyś brałem udział w konkursie o uzależnieniach, wtedy jeszcze nic nie brałem
wszystko było demonizowane, na przykład że po LSD to się żyły podetnie bo będzie się widziało robaki na rękach XD
można ludziom tłumaczyć jak to serio działa
kiedyś brałem udział w konkursie o uzależnieniach, wtedy jeszcze nic nie brałem
wszystko było demonizowane, na przykład że po LSD to się żyły podetnie bo będzie się widziało robaki na rękach XD
23.08.2025, 16:49
Znowu coś przeginają z wartością dragów... Gdyby to jeszcze były twarde narkotyki to można im byłoby pogratulować, bo jest to rozbicie dużej organizacji przestępczej, ale to głównie jest... zioło, coś co da się dostać na spokojnie w paru państwa UE a do tego u nas na luzie można mieć jakąś receptę na to. Czyż nie byłoby łatwiej i bardziej opłacalnie dla rządów zalegalizować to i kontrolować jakość / ilość sprzedawną (i zarabiać sporo na akcyzie)?