Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie jest Twoje podejście do osób LGBT? 05/04/2026
09.05.2026, 04:12
Ot, normalni ludzie i świat byłby odrobinę lepszym miejscem, gdyby byli powszechnie przynajmniej tolerowani... a z czasem akceptowani.
09.05.2026, 22:20
W języku angielskim jest rozbicie słowa płeć na dwa terminy:
- sex (biologiczna płeć)
- gender (społeczny / kulturowy aspekt płci)
Osoby trans chcą zmienić "gendrowy" aspekt swojej płci. Chciałbym zwrócić uwagę na to, że płeć i wiele innych ról społecznych jest bardzo performatywna swego rodzaju theatrum mundi (teatr świata). Cóż jest złego, że dana osoba chce odgrywać inną rolę społeczną? Jest to w duchu autokreacji, indywidualizmu i samostanowienia.
- sex (biologiczna płeć)
Osoby trans chcą zmienić "gendrowy" aspekt swojej płci. Chciałbym zwrócić uwagę na to, że płeć i wiele innych ról społecznych jest bardzo performatywna swego rodzaju theatrum mundi (teatr świata). Cóż jest złego, że dana osoba chce odgrywać inną rolę społeczną? Jest to w duchu autokreacji, indywidualizmu i samostanowienia.
09.05.2026, 22:53
podejście? podejśc mogę...
a jak mi się któraś spodoba to zgwałcę
a jak nie to zajebię w czapęm
a jak mi się któraś spodoba to zgwałcę
a jak nie to zajebię w czapęm
No też co innego jest coś lub kogoś akceptować czy tolerować, uznawać lub nie uznawać, a co innego uważać coś lub kogoś za normę, coś normalnego, kogoś normalnego. To jest duża różnica i trzeba to rozróżnić.
Sygnatura
09.05.2026, 23:16
ja akceptujem np towar na imprezie... ale to nie znaczy że każdy musi to ogrniać
(09.05.2026, 22:20)Konrad Curze napisał(a): W języku angielskim jest rozbicie słowa płeć na dwa terminy:
- sex (biologiczna płeć)
osoby trans bardzo często przechodzą tranzycje, czyli między innymi korekte płci. Jeśli dla ciebie to jest normalne, że facet czuje się kobietą i decyduje się na tak drastyczny krok, czyli okaleczenie własnego ciała w postaci kastracji swojego własnego fiuta żeby potem udawać kobiete to ok twoja sprawa mordo
dla mnie takie osoby powinny się leczyć , bo nie chciałbym żeby to było normalizowane i żeby tacy ludzie mieli wpływ na moje dzieci