Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Przemyślenia narkomana
04.04.2026, 11:02
Jako, że mój mózg ma tendencję do podrzucania mi zbyt dużej ilości myśli na minutę, to czasami da się z tego odłowić ciekawe "rozkminy".
Kiedy coś wpadnie mi do głowy, będę to zapewne tutaj zapisywał.
Na potrzeby dobrego przedstawienia tej myśli, hipotetycznie założyć można teorię spiskową, że w anestezjologii nie istnieje środek "wyłączający" świadomość, a jedynie środki wywołujące amnezję następczą i paraliżujące mięśnie.
Czyli: Leżymy, wszystko czujemy, wszystko widzimy, ale od razu wszystko zapominamy.
Po zabiegu wracamy na erkę, gdzie nie pamiętamy nic co działo się na sali operacyjnej, włącznie z tym, że czuliśmy każde cięcie.
Czym zatem jest ból? Ból jest tylko tu i teraz, a potem jest wspomnieniem.
Kiedy coś wpadnie mi do głowy, będę to zapewne tutaj zapisywał.
Na potrzeby dobrego przedstawienia tej myśli, hipotetycznie założyć można teorię spiskową, że w anestezjologii nie istnieje środek "wyłączający" świadomość, a jedynie środki wywołujące amnezję następczą i paraliżujące mięśnie.
Czyli: Leżymy, wszystko czujemy, wszystko widzimy, ale od razu wszystko zapominamy.
Po zabiegu wracamy na erkę, gdzie nie pamiętamy nic co działo się na sali operacyjnej, włącznie z tym, że czuliśmy każde cięcie.
Czym zatem jest ból? Ból jest tylko tu i teraz, a potem jest wspomnieniem.
Big fax, ribs got saucy no Nic Nacs, sink that