Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie jest Twoje podejście do osób LGBT? 05/04/2026
10.05.2026, 00:02
spoko, ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ten temat. W końcu od tego jest forum
10.05.2026, 00:10
Bortak42
"gdyby byli powszechnie przynajmniej tolerowani... a z czasem akceptowani."
Dlatego głównie mi na tym zależy - rozumiem dlaczego może być to trudne (zwłaszcza dla osób religijnych), ale uważam że dehumanizowanie, nienawiść i brak chęci zrozumienia drugiej strony szkodzi nam i tylko niepotrzebnie dzieli nas.
smakosz
Dysforia płciowa wywołuje ogromny angst w danej osobie. HRT i zmiany środków ekspresji są formą leczenia. Na moją wiedzę większość osób trans po tranzycji jest szczęśliwsza i mały procent tegoż małego procenta populacji (osoby trans to około 1% społeczeństwa) żałuje tej decyzji. Z drugiej strony efekty conversion campów są takie, że ci ludzie mają większą szansę popełnić samobójstwo. A aktywność środowisk LGBT w sferze publicznej jest oddzielną dyskusją.
"gdyby byli powszechnie przynajmniej tolerowani... a z czasem akceptowani."
Dlatego głównie mi na tym zależy - rozumiem dlaczego może być to trudne (zwłaszcza dla osób religijnych), ale uważam że dehumanizowanie, nienawiść i brak chęci zrozumienia drugiej strony szkodzi nam i tylko niepotrzebnie dzieli nas.
smakosz
Dysforia płciowa wywołuje ogromny angst w danej osobie. HRT i zmiany środków ekspresji są formą leczenia. Na moją wiedzę większość osób trans po tranzycji jest szczęśliwsza i mały procent tegoż małego procenta populacji (osoby trans to około 1% społeczeństwa) żałuje tej decyzji. Z drugiej strony efekty conversion campów są takie, że ci ludzie mają większą szansę popełnić samobójstwo. A aktywność środowisk LGBT w sferze publicznej jest oddzielną dyskusją.
No tolerować tak, ale czy uważać za normalne. No nie, bo jednak to zaburzenie, choroba i normalne nie jest, ale przy tym tolerować to i owszem. Jeżeli nie toleruje się swojej płci biologicznej, który jest faktem, nie podlega on dyskusji i nie ma się na niego wpływu to jest to choroba.
Sygnatura
28.05.2026, 21:16
Najpierw bym wyjebał wszystkie inne literki i zostawił samo LGB. Jeśli ktoś nie używa swojej orientacji jako stylu bycia i najważniejszej cechy swojej tożsamości, to dla mnie git.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność

![[Obrazek: rfgr.jpg]](https://i.ibb.co/TM67nRSR/rfgr.jpg)