Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
1P-LSD
22.09.2024, 21:29
1p-lsd jest całkiem całkiem ale jednak wole oryginał bo jakoś mniej musiałem brać żeby była gruba pizda
27.09.2024, 17:02
Może macie racje mordeczki ale jakoś tak miałem wrażenie że 1p lsd bylo więcej slabsze niż orginał. Może mały zapas serotoniny mialem wtedy i stąd takie odczucia
Wehikuł 1P-LSD zaraz po przyjęciu metabolizuje się do normalnego zwykłego LSD przez hydrolizę grupy 1-propionylowej (stąd jest to 1P) którą tam doczepili. Ona odpada, i zostaje jakieś 87% LSD, i tyle też mocy ma wg wagi. (100 mikrogramów 1P-LSD jest ok. 10-15 % słabsze od 100 mikrogramów LSD).
Samo działanie jest niemalze identyczne jak LSD - trudno zeby bylo inne skoro do niego sie metabolizuje. Jedyna różnica to to że działa odrobinę krócej - może o godzinę, dwie, ale to raczej przy małych dawkach poniżej 100 mikrogramów. Jak walisz ilosci typu 300 to to nie ma znaczenia. Zdecydowana wiekszość uzytkownikow nie byłaby w stanie odróżnić 100 mcg 1P-LSD od 100 mcg LSD.
Samo działanie jest niemalze identyczne jak LSD - trudno zeby bylo inne skoro do niego sie metabolizuje. Jedyna różnica to to że działa odrobinę krócej - może o godzinę, dwie, ale to raczej przy małych dawkach poniżej 100 mikrogramów. Jak walisz ilosci typu 300 to to nie ma znaczenia. Zdecydowana wiekszość uzytkownikow nie byłaby w stanie odróżnić 100 mcg 1P-LSD od 100 mcg LSD.
1P-LSD nie pasuje do receptora. Tak przynajmniej stwierdził David E Nichols, a on raczej wie co mówi. xD
-PW
Cytat: Chemik i badacz psychodelików David E. Nichols następująco skomentował potencjalną dynamikę wiązania receptora serotoninowego 1P-LSD w prywatnej korespondencji:
” Jestem pewien, że 1-propionyl może ulec hydrolizie z indolu, ale nie wiem, czy to miałoby szansę stać się w warunkach in vivo. W laboratorium można oddzielić grupę N-benzoilową, więc N-propionylowa prawdopodobnie też się oddzieli. Ale w organizmie? Nie znam odpowiedzi na to pytanie. Jednak z pewnością, związek nie byłby jednak aktywny z grupą N-propionylową. Sposób, w jaki LSD wiąże się z receptorem 5-HT2A - chodzi tu o indolowe wiązania wodorowe NH do seryny 5.46. Z propionylem, nie będzie pasował do receptora. ”
- David E. Nichols.
Badanie przeprowadzone w 2020 roku na dwóch ochotnikach płci męskiej wykazało, że poziomy 1P-LSD w surowicy po podaniu szybko spadły w ciągu pierwszej godziny, podczas gdy LSD zostało znalezione konsekwentnie podczas eksperymentu, co dodatkowo wspiera teorię twierdzącą że 1P-LSD jest prodrugiem do LSD. Badanie wykazało również, że biodostępność LSD po doustnym spożyciu 1P-LSD była bliska 100%
-PW