Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Nawodnienie
27.10.2024, 01:13
Witam wszystkich 😁. Uprawiam ten sport już od jakiegoś czasu i wciąż mam ten sam problem - nie potrafię dostarczyć odpowiedniej ilości płynów, po prostu ta myśl podczas walenia niemalże nie występuję u mnie. Z tego powodu zawsze przed zarzucaniem pije duże ilości wody na raz (nigdy poniżej litra). Próbowałem ustawić sobie alarm w telefonie, albo pisałem na kartce informację, a kartkę na ścianę koło sprzętu. Prawie nigdy nie działa - alarm wyłączam, kartkę ignoruję. Bardziej poważny problem jest taki, że gdy już zdarzy mi się sięgnąć po butelkę, bardzo ciężko mi się przełyka i zaraz chcę zaciągnąć się powietrzem. Boje się, że się zachłysnę wodą. Zdarzało się, że było blisko. Na fazie odczuwam strach, że się będę w stanie jej przełknąć i się udusze. Macie jakieś rozwiązanie problemu, bo tego brakuje w moim BHP.
27.10.2024, 09:49
Słyszałem kiedyś, że picie dużej ilości na raz nie jest ok.
Nie masz jakiegoś ulubionego napoju? Sok, smoothie czy nawet coca-cola. Może chętniej byś wtedy sięgał po picie.
Na przełykanie może pomoże picie przez słomkę.
Nie masz jakiegoś ulubionego napoju? Sok, smoothie czy nawet coca-cola. Może chętniej byś wtedy sięgał po picie.
27.10.2024, 10:46
Kup sobie sok typu kubuś on jest gęsty, ale pyszny i od razu człowiek go przełknie. U mnie gładko wchodzi pod bombki to na sucho jeszcze lepiej.
27.10.2024, 10:54
Ja tam po maratonie nocnym zawsze wypijam 2 litry cherbaty ice tea wchodzi jak woda pozdro
27.10.2024, 12:54
(27.10.2024, 09:49)Rweqerew333 napisał(a): Słyszałem kiedyś, że picie dużej ilości na raz nie jest ok.
Właśnie woda to mój ulubiony napój 😁. Wypróbuję picie przez słomkę, bo to brzmi jak dobry pomysł.
01.11.2024, 12:24
Müllermilch dobrze wchodzi, łatwo przełknąć dobry w smaku no polecam, często piję jak wale temat.