Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Przemyślenia narkomana
04.04.2026, 11:02
Jako, że mój mózg ma tendencję do podrzucania mi zbyt dużej ilości myśli na minutę, to czasami da się z tego odłowić ciekawe "rozkminy".
Kiedy coś wpadnie mi do głowy, będę to zapewne tutaj zapisywał.
Na potrzeby dobrego przedstawienia tej myśli, hipotetycznie założyć można teorię spiskową, że w anestezjologii nie istnieje środek "wyłączający" świadomość, a jedynie środki wywołujące amnezję następczą i paraliżujące mięśnie.
Czyli: Leżymy, wszystko czujemy, wszystko widzimy, ale od razu wszystko zapominamy.
Po zabiegu wracamy na erkę, gdzie nie pamiętamy nic co działo się na sali operacyjnej, włącznie z tym, że czuliśmy każde cięcie.
Czym zatem jest ból? Ból jest tylko tu i teraz, a potem jest wspomnieniem.
Kiedy coś wpadnie mi do głowy, będę to zapewne tutaj zapisywał.
Na potrzeby dobrego przedstawienia tej myśli, hipotetycznie założyć można teorię spiskową, że w anestezjologii nie istnieje środek "wyłączający" świadomość, a jedynie środki wywołujące amnezję następczą i paraliżujące mięśnie.
Czyli: Leżymy, wszystko czujemy, wszystko widzimy, ale od razu wszystko zapominamy.
Po zabiegu wracamy na erkę, gdzie nie pamiętamy nic co działo się na sali operacyjnej, włącznie z tym, że czuliśmy każde cięcie.
Czym zatem jest ból? Ból jest tylko tu i teraz, a potem jest wspomnieniem.
Dlaczego kmiocie klaszczesz tylko gdy słyszysz poprawność?
07.04.2026, 10:28
Im gorzej smakuje życie, tym lepiej smakuje spływ...
11.04.2026, 19:06
U sterydziarzy/kulturystów 20+20=50, bo sztanga 10, prawda?
To u ćpunów 1+1=2,5, bo 2 samarki po 0,25
To u ćpunów 1+1=2,5, bo 2 samarki po 0,25
Wczoraj, 18:38
Dyskusja na czacie sprowokowała pewne przemyślenie:
Jeśli już zakładamy istnienie tych dwóch bajkowych tworów jakimi są Bóg i szatan - który jest tym złym?
Bóg pozwala na wybuchanie wojen, na których giną niewinni ludzie, pozwala na to, żeby małe dzieci zapadały na nowotwory etc.
Szatan za to każe złych ludzi.
No cóż.
Jeśli już zakładamy istnienie tych dwóch bajkowych tworów jakimi są Bóg i szatan - który jest tym złym?
Bóg pozwala na wybuchanie wojen, na których giną niewinni ludzie, pozwala na to, żeby małe dzieci zapadały na nowotwory etc.
Szatan za to każe złych ludzi.
No cóż.