Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie jest Twoje podejście do osób LGBT? 05/04/2026
10.05.2026, 00:02
spoko, ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ten temat. W końcu od tego jest forum
10.05.2026, 00:10
Bortak42
"gdyby byli powszechnie przynajmniej tolerowani... a z czasem akceptowani."
Dlatego głównie mi na tym zależy - rozumiem dlaczego może być to trudne (zwłaszcza dla osób religijnych), ale uważam że dehumanizowanie, nienawiść i brak chęci zrozumienia drugiej strony szkodzi nam i tylko niepotrzebnie dzieli nas.
smakosz
Dysforia płciowa wywołuje ogromny angst w danej osobie. HRT i zmiany środków ekspresji są formą leczenia. Na moją wiedzę większość osób trans po tranzycji jest szczęśliwsza i mały procent tegoż małego procenta populacji (osoby trans to około 1% społeczeństwa) żałuje tej decyzji. Z drugiej strony efekty conversion campów są takie, że ci ludzie mają większą szansę popełnić samobójstwo. A aktywność środowisk LGBT w sferze publicznej jest oddzielną dyskusją.
"gdyby byli powszechnie przynajmniej tolerowani... a z czasem akceptowani."
Dlatego głównie mi na tym zależy - rozumiem dlaczego może być to trudne (zwłaszcza dla osób religijnych), ale uważam że dehumanizowanie, nienawiść i brak chęci zrozumienia drugiej strony szkodzi nam i tylko niepotrzebnie dzieli nas.
smakosz
Dysforia płciowa wywołuje ogromny angst w danej osobie. HRT i zmiany środków ekspresji są formą leczenia. Na moją wiedzę większość osób trans po tranzycji jest szczęśliwsza i mały procent tegoż małego procenta populacji (osoby trans to około 1% społeczeństwa) żałuje tej decyzji. Z drugiej strony efekty conversion campów są takie, że ci ludzie mają większą szansę popełnić samobójstwo. A aktywność środowisk LGBT w sferze publicznej jest oddzielną dyskusją.
No tolerować tak, ale czy uważać za normalne. No nie, bo jednak to zaburzenie, choroba i normalne nie jest, ale przy tym tolerować to i owszem. Jeżeli nie toleruje się swojej płci biologicznej, który jest faktem, nie podlega on dyskusji i nie ma się na niego wpływu to jest to choroba.
Sygnatura
28.05.2026, 21:16
Najpierw bym wyjebał wszystkie inne literki i zostawił samo LGB. Jeśli ktoś nie używa swojej orientacji jako stylu bycia i najważniejszej cechy swojej tożsamości, to dla mnie git.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność
Dzisiaj, 05:16
Do pieca!
Ewentualnie zsyłka do mozambiku
Ewentualnie zsyłka do mozambiku
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży gdy się nią dzieli.
21 minut(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16 minut(y) temu przez Konwalia2568.)
(09.05.2026, 23:38)smakosz napisał(a): osoby trans bardzo często przechodzą tranzycje, czyli między innymi korekte płci. Jeśli dla ciebie to jest normalne, że facet czuje się kobietą i decyduje się na tak drastyczny krok, czyli okaleczenie własnego ciała w postaci kastracji swojego własnego fiuta żeby potem udawać kobiete to ok twoja sprawa mordodla mnie takie osoby powinny się leczyć , bo nie chciałbym żeby to było normalizowane i żeby tacy ludzie mieli wpływ na moje dzieci
Wspominanie o okaleczaniu własnego ciała brzmi trochę ironicznie w kontekście tego, na jakim forum jesteśmy. Cierpienie psychiczne oceniamy subiektywnie, ostatecznie to ty decydujesz czy okaleczenie ciała może tobie bardziej pomóc w bólu egzystencjonalnym. Uważam, że każdy ma prawo do życia w taki sposób, jaki uzna za słuszne. Póki ktoś nie sprawia bólu i krzywdy innym ludziom to jest git. Nie musimy się zgadzać ze wszystkim co robi dana osoba, ale na szacunek jednak zasługuje. Poziom samoświadomości jest ważnym aspektem, który pozwala odróżnić osoby co nie miały wyjścia i po prostu starają się przeżyć, od osób z delulu. Mój najlepszy przyjaciel jest gejem i nie ma lepszego faceta od niego tbh. Moja najlepsza przyjaciółka jest trans dziewczyną i nie sądzę, żebym poznała kiedykolwiek równie fajną dziewczynę jak ona. Jako, że to osoby mi bardzo bliskie, to miałam okazję widzieć ich autentyczność i spójność logiczną na przestrzeni życia i je uznaje. Nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby być gorzej traktowany tylko z samego faktu że jest LGBT, wartość człowieka ocenia się na bardziej znaczących sprawach.
Aktualnie mamy najłatwiejszy dostęp do wiedzy w całej historii ludzkości. Wystarczy telefon z dostępem do internetu. Cała wiedza naukowa i empiryczna jest dosłownie na wyciągnięcie ręki, a dla niektórych to nadal za trudne.

![[Obrazek: rfgr.jpg]](https://i.ibb.co/TM67nRSR/rfgr.jpg)

dla mnie takie osoby powinny się leczyć , bo nie chciałbym żeby to było normalizowane i żeby tacy ludzie mieli wpływ na moje dzieci