Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Ból dziąseł, obrzęk - WTF?
25.11.2022, 11:52
Ja stosuje dentosept jak mnie i szybko umawiam wizytę u stomatologa
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
25.11.2022, 12:41
Może nie na ból dziąseł, ale ze swojej strony mogę polecic taki zestaw na regenerację szkliwa i ogólne wzmocnienie zębów:
Colgate Duraphat 5000ppm oraz GC Toothmousse
2x dziennie Colgate myjemy, a później GC nacieramy zęby, zostawić w jamie ustnej na 15-30 minut i tak gdzieś przez miesiąc.
Zestaw tych rzeczy gdzieś z 60-80zł kosztuje i akurat na miesiące powinien starczyć
Colgate Duraphat 5000ppm oraz GC Toothmousse
2x dziennie Colgate myjemy, a później GC nacieramy zęby, zostawić w jamie ustnej na 15-30 minut i tak gdzieś przez miesiąc.
Zestaw tych rzeczy gdzieś z 60-80zł kosztuje i akurat na miesiące powinien starczyć
25.11.2022, 13:01
Bez wizyty u stomatologa się raczej nie obędzie,ale spróbuj sobie z domowych sposób szałwią płukać może trochę Ci to ulży w oczekiwaniu na stomatologa
25.11.2022, 13:30
Polecam płukać tym:
https://www.doz.pl/apteka/p4957-Dentosep...nej_100_ml
Miałem kiedyś podobny problem, po dwóch dniach zniknął i nie wracał już do dziś
https://www.doz.pl/apteka/p4957-Dentosep...nej_100_ml
Miałem kiedyś podobny problem, po dwóch dniach zniknął i nie wracał już do dziś
25.11.2022, 13:33
nonoanon skorzystam dziękuję.
Panowie ząb bezpośrednio pod prawa dziurką od nosa jest dziełem stomatologa, włącznie ze sztucznym korzeniem.
Rozumiem, ze koniec z tym sposobem przyjmowania... :/ Wszechświat daje info, trzeba docenić i skorzystać .
Środków przeciwbólowych nie przyjmuję, nie miałam tak silnej potrzeby (17 lat temu przeżylam wielogodzinny poród bez znieczulenia, co więcej przeżyła również osoba, która po mojej zmianie zdania odnośnie znieczulenia powiedziała, ze już zbyt późno )
Środki przeciwbólowe zamazują/mogą wpływać na lekceważenie przyczyny. Takie rozwiązania są dla ludzi cierpiących faktyczny ból pooperacyjny, powypadkowy etc.
Czas na spotkanie z moja stomatolog Dziękuję Wasza pomoc jest nieoceniona.
P.S. beeniepatu jara mnie Twój mózg
Panowie ząb bezpośrednio pod prawa dziurką od nosa jest dziełem stomatologa, włącznie ze sztucznym korzeniem.
Rozumiem, ze koniec z tym sposobem przyjmowania... :/ Wszechświat daje info, trzeba docenić i skorzystać .
Środków przeciwbólowych nie przyjmuję, nie miałam tak silnej potrzeby (17 lat temu przeżylam wielogodzinny poród bez znieczulenia, co więcej przeżyła również osoba, która po mojej zmianie zdania odnośnie znieczulenia powiedziała, ze już zbyt późno )
Środki przeciwbólowe zamazują/mogą wpływać na lekceważenie przyczyny. Takie rozwiązania są dla ludzi cierpiących faktyczny ból pooperacyjny, powypadkowy etc.
Czas na spotkanie z moja stomatolog Dziękuję Wasza pomoc jest nieoceniona.
P.S. beeniepatu jara mnie Twój mózg
25.11.2022, 13:43
Tak jak wyzej. Nic nie zastapi wizyty u dentysty. Nic tez nie zastapi codziennej higieny - trzeba myc zeby i czyscic przestrzenie miedzyzebowe. A dla @"Lady Giwera" zlota rada - przestac stosowac sniff, i zobaczyc czy pomimo zmiany ROA problem nadal wystepuje. Bo puchniecie dziasel - przy jednoczesnych problemach (przetoki, nadzerki) moze byc zwiazane ze zwiekszonym cisnieniem powodowanym stosowaniem pewnych substancji.
YOUR ATTORNEY
25.11.2022, 13:54
to prawda, sniffy rozpierdalają dziąsła i zęby .... no ale nie tylko sniffy niestety
25.11.2022, 15:12
Jebłem, hehe ta stomatolog zobaczy zęba czy dziąsło i będzie wiedział że przed chwilą leciała babką lub szniff z pabla sortu haha