Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Kofeina - C8H10N4O2
18.12.2022, 06:10
A jak ocenic pobudzenie jakie daje kawa do tej z yerby (jak sa rozne yerby to sorry mam 0 wiedzy). Moc, odczucia, dlugosc dzialania w stosunku do wlasnie kawy.
19.12.2022, 02:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2022, 02:04 przez DissoEnjoyer.)
Tu taka pigułka wiedzy nt. kofeinki (nwm czy jest polskie spolszczenie)
Sam pije raz na jakiś czas, a w pracy ciągle energole, masakra
Sam pije raz na jakiś czas, a w pracy ciągle energole, masakra
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA
19.12.2022, 08:09
(18.12.2022, 06:10)mati54 napisał(a): A jak ocenic pobudzenie jakie daje kawa do tej z yerby (jak sa rozne yerby to sorry mam 0 wiedzy). Moc, odczucia, dlugosc dzialania w stosunku do wlasnie kawy.
Dla mnie energia po yerbie jest taka naturalna, powoli sie rozkręca i powoli słabnie, nie ma tutaj czegoś takiego jak po kawie że czujesz lekkiego kopa energii i czujesz jak później kofeina schodzi, w yerbie czuć takie działanie jakby człowiek był po prostu orzeźwiony i bardzo rześki, jest na wszystko siła i chęć, ja lubię z samego rana wypić yerbe z guaraną a później wolę zwykłą z dodatkiem cytryny i świeżej mięty najlepiej
19.12.2022, 10:54
Ja nie pije kawy , ale kilka razy mi się zdarzyło i jak dla mnie by kawa mi dala jakies pobudzenie to musiał bym jebnac z 50g kawy na kubek reszta wody hehe , po yerba jak wypije sobie czasami tez nie czuje nic.
04.01.2023, 11:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.01.2023, 11:34 przez aleksander37.)
Dla dorosłej osoby bezpieczna dawka kofeiny to poniżej 300 mg na dobę.
Powyżej 500 mg jest już uznawane za przedawkowanie.
Dlatego warto wiedzieć ile kofeiny zawiera dany produkt.
Filiżanka kawy (200 ml) – 80–140 mg (w zależności od ilości kawy).
Filiżanka kawy parzonej dostarcza średnio ok. 85 mg kofeiny, a rozpuszczalnej ok. 75 mg.
Filiżanka cappuccino – ok. 40 mg
Filiżanka czarnej herbaty – ok. 50 mg
Filiżanka zielonej herbaty – ok. 30 mg
Napój energetyzujący (250 ml) – ok. 90 mg
Napój typu cola (250 ml) – 30–50 mgCzekolada (100 g) – 10–70 mg
Powyżej 500 mg jest już uznawane za przedawkowanie.
Dlatego warto wiedzieć ile kofeiny zawiera dany produkt.
Filiżanka kawy (200 ml) – 80–140 mg (w zależności od ilości kawy).
Filiżanka kawy parzonej dostarcza średnio ok. 85 mg kofeiny, a rozpuszczalnej ok. 75 mg.
Filiżanka cappuccino – ok. 40 mg
Filiżanka czarnej herbaty – ok. 50 mg
Filiżanka zielonej herbaty – ok. 30 mg
Napój energetyzujący (250 ml) – ok. 90 mg
Napój typu cola (250 ml) – 30–50 mgCzekolada (100 g) – 10–70 mg
11.02.2023, 17:48
ostatnimi czasy kofeina znów zaczęła na mnie dobrze działać a thc przeciwnie,dziwna sprawa
24.02.2023, 13:07
Czy kofeina jest bezpieczna? Historia pewnego pana.
Kofeina jest substancją legalną, powszechnie uważaną za niegroźną. Występuje w bardzo wielu produktach takich jak kawa, herbata, czekolada, yerba mate, napoje energetyczne, napoje typu cola, suplementy diety. Większość ludzi spożywa ją codziennie. Twoja babcia pewnie też piję kawę.
Przyjmowana w rozsądnych dawkach kofeina jest bezpieczna i są nawet dowody na to że jej spożywanie jest zdrowe. Chciałabym jednak przyjrzeć się przypadkowi człowieka który umarł przypadkowo przedawkowując kofeinę. Jak? W dużym skrócie przerosła go obsługa wagi i zamiast 300mg odważył sobie 5 gramów i wypił na raz. Tak, 5 gramów.
Warte wspomnienia jest że używał wagi kuchennej.
"Tom Mansfield był 29-letnim trenerem personalnym oraz ojcem dwójki dzieci. Mieszkający w Wielkiej Brytanii mężczyzn zamówił 100-gramową torebkę kofeiny w proszku do wykorzystania w napojach. Jednak podczas odmierzania proszku na wadze popełnił błąd, w wyniku którego spożył śmiertelną dawkę kofeiny"
Po tym wypadku producent zaczął dodawać miarkę do opakowania.
Tl;dr zainwestuj w porzadną wagę bo gość co ważył suple na kuchennej wziął i umarł.
Kofeina jest substancją legalną, powszechnie uważaną za niegroźną. Występuje w bardzo wielu produktach takich jak kawa, herbata, czekolada, yerba mate, napoje energetyczne, napoje typu cola, suplementy diety. Większość ludzi spożywa ją codziennie. Twoja babcia pewnie też piję kawę.
Przyjmowana w rozsądnych dawkach kofeina jest bezpieczna i są nawet dowody na to że jej spożywanie jest zdrowe. Chciałabym jednak przyjrzeć się przypadkowi człowieka który umarł przypadkowo przedawkowując kofeinę. Jak? W dużym skrócie przerosła go obsługa wagi i zamiast 300mg odważył sobie 5 gramów i wypił na raz. Tak, 5 gramów.
Warte wspomnienia jest że używał wagi kuchennej.
"Tom Mansfield był 29-letnim trenerem personalnym oraz ojcem dwójki dzieci. Mieszkający w Wielkiej Brytanii mężczyzn zamówił 100-gramową torebkę kofeiny w proszku do wykorzystania w napojach. Jednak podczas odmierzania proszku na wadze popełnił błąd, w wyniku którego spożył śmiertelną dawkę kofeiny"
Po tym wypadku producent zaczął dodawać miarkę do opakowania.
Tl;dr zainwestuj w porzadną wagę bo gość co ważył suple na kuchennej wziął i umarł.