Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Posiłki podczas używania.
(18.08.2024, 09:35)JureKiler napisał(a): horsii Można nawet test na sobie zrobić po dobrym gazie gdzie jesteś odwodniony pij sama wodę i obserwuj jak ona przez ciebie przelatuje bezpośrednio a później zrób miksturę sok z cytryny woda szczyptą soli i ciut miodu. U mnie zadziałało to tak że 4x rzadziej chodziłem to toalety czyli więcej tej wody zatrzymywało się i czułem też w buzi że już nie mam tak sucho a po samej wodzie
Masakra
Bo płyny mają coś takiego co nazywa się osmolalnością. Jest to poziom wysycenia napoju różnymi substancjami, cukier/sól. Krew ma odpowiednie nasycenie powyższych. Wodę potrafi wchłonąć jedynie o odpowiedniej osmolalności. Dlatego jeżeli organizm dostanie czystą wodę do picia, będzie próbował doprowadzić jej osmolalność do odpowiedniego poziomu. Solniczki nie ma, więc będzie musiał oddać tą sól rozpuszczoną w wodzie.
Dlatego właśnie picie samej wody odwadnia organizm.
Częste sikanie w czasie maratonu może też wynikać ze spalania trójglicerydów, które wiążą wodę we krwi. Brak jedzenia spowoduje spalenie trójglicerydów, zostaje sporo wody, którą organizm wydali. Dlatego osoby z dużą masą i złym odżywianiem, jedząc dużo węglowodanów, będą miały w nocy problem z wybudzaniem się i odwiedzaniem klopa.