Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Uczciwe plusy i minusy "ćpania"
10.11.2025, 15:07
Jezeli mowimy o stricte stymulantach, to nie mozna od razu mowic "nie ma praktycznie zalet" bo bedzie to bardzo krzywdzace dla osob takich jak ja.
Tak RC stimy rowniez dzialaja, przeciez sa stimami ale do rzeczy. Ja np wole RC stimy z uwagi na ich czas dzialania ktory przy takim stosowaniu jak u mnie, zamyka sie w godzine do max 2, gdzie w przypadku lekow pokroju Elvanse czy nie dostepny u nas Adderal trzeba sie pogodzic z 8h spierdolenia.
I nie zaczynajcie nawet "PRzEciEZ To sA lEki i PomAGaja" - gowno nie pomagaja, kto nie musi sie z tym mierzyc bedzie po pierwsze bagatelizowal to co pisze, ale zeby wam przyblizyc jak wyglada przecietny dzien z jakby nie patrzec kiedys nazywanym "Genem nadczlowieka", ci co nie posiadaja zadnych schorzen czy przypadlosci ktora mogla by prowadzic do bycia osoba neuroatypowa, znaja bardzo dobrze stan po stimach i jak przebiega "faza" po tym a dla przypomnienia mozna sobie zerknac na to co chochlik nabazagral.
To teraz odejmijcie od tego tylko brak logicznego myslenia ktore towarzyszy u wiekszosci w tym stanie, zostajemy z gonitwa mysli, jasiem wedrowniczkiem, pomyslowym dobromirem i checia wykonania wszystkiego na raz, plynnoscia zmiany tematu rozmowy czy tez klasyczna krotka pamiecia.
To co wy nazywacie "ciezka faza" my mamy na codzien
i smieszna sprawa ale taki stymulant, jaki by on nie byl ale wazne by byl to zwykly stim a nie zaden empatogen, to wtedy bedac pod wplywem my czujemy generalnie to co wy, schiz nie uswiadczymy w tym stanie a wszelkie ludzie-cienie sa nam znane, bo to jest nic innego jak zmeczony organizm ktory poprzez oczy zle odczytuje dane i tez takimi je wysyla dalej.
Ale na trzezwo mamy podobne stany lękowe czy ataki paniki przy probie poradzenia sobie z jakims blachym problemem/zadaniem
Takze ja widze zalety, oczywiscie nie w hexenie akurat bo tam jedyna zaleta jest ze zaspokoje to cos co mieszka we mnie i tyle
ale np Nep czy w moim przypadku mdphp dawalo duza ulge, stosowany terapeutycznie ale nie bede mowil jakie to dawki byly, bo tutaj juz tolerancja miesza troche wraz z towarzyszem adhd.
Ciekawostka - Za kazdym razem jak policja miala jakies podejrzenia do mnie, czy inny pretekst by mnie spisac, to byly to zawsze sytuacje jak bylem zupelnie trzezwy
to co dla mnie bylo czyms normalnym jak np natychmiastowe zawrocenie bo przypomnialem sobie ze cos zapomnialem, dla nich byl sygnalem ze "jestem podejrzany"
chuja z tego bylo
Jak chodzilem zrobiony w mojej opinii, wystrzelony jak jebana rakieta apollo to nawet nie raczyli spojrzec w moim kierunku
Takze konczac wywod, Kazdy ma swoje podloze i widzi to inaczej. Takim jak ja, to pomaga zwlaszcza w kraju w ktorym dostac recepte na cos innego niz leki ktore rozjebuja ci watrobe, wpieprzaja w stan apatii i owszem konczysz co zaczoles, ale nie czerpiesz radosci. Czyli ? Nie ma Dopaminy za wykonanie zadania ! Czyli pizda
Tak RC stimy rowniez dzialaja, przeciez sa stimami ale do rzeczy. Ja np wole RC stimy z uwagi na ich czas dzialania ktory przy takim stosowaniu jak u mnie, zamyka sie w godzine do max 2, gdzie w przypadku lekow pokroju Elvanse czy nie dostepny u nas Adderal trzeba sie pogodzic z 8h spierdolenia.
I nie zaczynajcie nawet "PRzEciEZ To sA lEki i PomAGaja" - gowno nie pomagaja, kto nie musi sie z tym mierzyc bedzie po pierwsze bagatelizowal to co pisze, ale zeby wam przyblizyc jak wyglada przecietny dzien z jakby nie patrzec kiedys nazywanym "Genem nadczlowieka", ci co nie posiadaja zadnych schorzen czy przypadlosci ktora mogla by prowadzic do bycia osoba neuroatypowa, znaja bardzo dobrze stan po stimach i jak przebiega "faza" po tym a dla przypomnienia mozna sobie zerknac na to co chochlik nabazagral.
To teraz odejmijcie od tego tylko brak logicznego myslenia ktore towarzyszy u wiekszosci w tym stanie, zostajemy z gonitwa mysli, jasiem wedrowniczkiem, pomyslowym dobromirem i checia wykonania wszystkiego na raz, plynnoscia zmiany tematu rozmowy czy tez klasyczna krotka pamiecia.
To co wy nazywacie "ciezka faza" my mamy na codzien
i smieszna sprawa ale taki stymulant, jaki by on nie byl ale wazne by byl to zwykly stim a nie zaden empatogen, to wtedy bedac pod wplywem my czujemy generalnie to co wy, schiz nie uswiadczymy w tym stanie a wszelkie ludzie-cienie sa nam znane, bo to jest nic innego jak zmeczony organizm ktory poprzez oczy zle odczytuje dane i tez takimi je wysyla dalej.Ale na trzezwo mamy podobne stany lękowe czy ataki paniki przy probie poradzenia sobie z jakims blachym problemem/zadaniem
Takze ja widze zalety, oczywiscie nie w hexenie akurat bo tam jedyna zaleta jest ze zaspokoje to cos co mieszka we mnie i tyle
ale np Nep czy w moim przypadku mdphp dawalo duza ulge, stosowany terapeutycznie ale nie bede mowil jakie to dawki byly, bo tutaj juz tolerancja miesza troche wraz z towarzyszem adhd.Ciekawostka - Za kazdym razem jak policja miala jakies podejrzenia do mnie, czy inny pretekst by mnie spisac, to byly to zawsze sytuacje jak bylem zupelnie trzezwy
to co dla mnie bylo czyms normalnym jak np natychmiastowe zawrocenie bo przypomnialem sobie ze cos zapomnialem, dla nich byl sygnalem ze "jestem podejrzany"
chuja z tego byloJak chodzilem zrobiony w mojej opinii, wystrzelony jak jebana rakieta apollo to nawet nie raczyli spojrzec w moim kierunku
Takze konczac wywod, Kazdy ma swoje podloze i widzi to inaczej. Takim jak ja, to pomaga zwlaszcza w kraju w ktorym dostac recepte na cos innego niz leki ktore rozjebuja ci watrobe, wpieprzaja w stan apatii i owszem konczysz co zaczoles, ale nie czerpiesz radosci. Czyli ? Nie ma Dopaminy za wykonanie zadania ! Czyli pizda
| Wiadomości w tym wątku |
|
Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Chochlik - 09.11.2025, 23:16
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Konrad Curze - 10.11.2025, 04:01
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Sniffiarz97 - 10.11.2025, 08:00
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez hulerkfow23 - 10.11.2025, 08:54
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Forsik1910 - 10.11.2025, 12:02
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Konrad Curze - 10.11.2025, 15:00
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Epsiakos - 10.11.2025, 15:07
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Sniffiarz97 - 10.11.2025, 16:34
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez doxyou - 10.11.2025, 22:51
RE: Uczciwe plusy i minusy "ćpania" - przez Konrad Curze - 11.11.2025, 01:52