Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów
12.01.2023, 12:46
I co udostępni operator? Zaszyfrowane gówno którego zbruteforcowanie zajmie pół życia podejrzanego?
Mi psy zawinęły mojego X220 z całym dyskiem razem z boot sectorem zajebanym na amen AES256-Whirlpool-SHARK z kluczem rozmiaru niewielkiego państwa o długości hasła 64 znaki ze wszystkimi wymyślnymi znakami specjalnymi.
Pamiętam podsluchane w poczekani słowa "technika" opowiadające mniej wtajemniczonemu w informatyke krymusowi, coś w stylu (parafrazuję):
- kiedy rozbijesz komputer tego chłopaka
- on nie ma hasła na windowsa tylko zaszyfrowane wszystko najgorzej jak sie da
- ile to zajmie
- ....50 lat?
[cisza]
Zawyłem na glos ze smiechu, usłyszeli mnie, patus-krymus ryknął z pokoju "a ty się nie śmiej tak, bo to nie jest śmieszna sytuacja dla ciebie".
Była śmieszna, bo oddali mi komputer po 2 miesiącach. Nigdzie nie weszli. Jak odbierałem, to z jakąś policjantką co mi go wydawała rozmawiaem:
- Pan po ten laptop , cośtam cośtam bla bla ten taki, tak?
- Tak.
- W jakiej sprawie panu go zabrano?
- Nie wiem.
IN CRYPTOGRAPHY WE TRUST
Mi psy zawinęły mojego X220 z całym dyskiem razem z boot sectorem zajebanym na amen AES256-Whirlpool-SHARK z kluczem rozmiaru niewielkiego państwa o długości hasła 64 znaki ze wszystkimi wymyślnymi znakami specjalnymi.
Pamiętam podsluchane w poczekani słowa "technika" opowiadające mniej wtajemniczonemu w informatyke krymusowi, coś w stylu (parafrazuję):
- kiedy rozbijesz komputer tego chłopaka
- on nie ma hasła na windowsa tylko zaszyfrowane wszystko najgorzej jak sie da
- ile to zajmie
- ....50 lat?
[cisza]
Zawyłem na glos ze smiechu, usłyszeli mnie, patus-krymus ryknął z pokoju "a ty się nie śmiej tak, bo to nie jest śmieszna sytuacja dla ciebie".
Była śmieszna, bo oddali mi komputer po 2 miesiącach. Nigdzie nie weszli. Jak odbierałem, to z jakąś policjantką co mi go wydawała rozmawiaem:
- Pan po ten laptop , cośtam cośtam bla bla ten taki, tak?
- Tak.
- W jakiej sprawie panu go zabrano?
- Nie wiem.
IN CRYPTOGRAPHY WE TRUST
Wiadomości w tym wątku |
Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez wojtas99 - 12.01.2023, 11:53
RE: Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez horsii - 12.01.2023, 12:46
RE: Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez mati54 - 12.01.2023, 18:02
RE: Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez fiodor - 12.01.2023, 21:36
RE: Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez Beeniepatu - 12.01.2023, 22:55
RE: Nowe prawo telekomunikacyjne: Dostęp przez rząd do komunikatorów - przez kot_kreskowy - 14.01.2023, 16:02
|