Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy można się naćpać bez narkotyków?
24.02.2023, 03:06
Czy można się naćpać bez narkotyków?
Przez lata musiałem polegać na ayahuasce i magicznych grzybach, ale teraz spróbowałem kakao, orgazmów i lodowych kąpieli.
Przez około trzy lata regularnie brałem psychodeliki . Używałem różnych środków, w tym ayahuaski , ibogi i grzybów i uważałem się za błogosławionego, że wszystkie moje doświadczenia były pozytywne. Ale po trzech latach zacząłem mieć trudne emocjonalnie wyjazdy, które były wyczerpujące i trudne do wyzdrowienia. Podobno jest to całkiem normalne.
„W przypadku niektórych osób wielokrotne stosowanie psychodelików może zmienić funkcję kluczowych węzłów i sieci w mózgu, powodując u nich doświadczenia tripowe, które są nietypowe w porównaniu z tymi, które mieli w przeszłości” – powiedział James Giordano, profesor neurologii i biochemii na Uniwersytecie Georgetown. Centrum Medyczne.
„Jeśli zdarza się to regularnie, może to być popularny sygnał z twojego ciała i mózgu, aby zrobić sobie przerwę od psychodelików na jakiś czas, aby rozluźnić węzły mózgowe i funkcje sieciowe oraz powrócić do poziomu normalności”.
Dwa lata temu postanowiłem zrobić sobie przerwę od psychodelików i innych używek. Od tego czasu znalazłem inne kreatywne sposoby doświadczania odmiennych i podwyższonych stanów świadomości. Oto kilka rzeczy, które próbowałem uzyskać na haju bez narkotyków , jak zadziałały na mnie i dlaczego działają tak, jak działają.
Kakao
Wiele osób myśli o kakao tylko jako o tym, co znajduje się w tabliczce czekolady, ale jest to również część duchowych ceremonii sięgających czasów starożytnych Olmeków, Majów i Azteków . Wielu ich potomków i ludzi z wielu innych kultur używa go dzisiaj do podnoszenia swojej świadomości. W ciągu dwóch lat bez narkotyków uczestniczyłem w kilku ceremoniach kakao w Los Angeles i robiłem własne napoje kakaowe z past i proszków zakupionych w Internecie. Moimi ulubionymi są Keith's Cacao , Ora Cacao i Zeal Superfoods Organic Cacao Powder.
Uważam, że kakao poprawia nastrój, dodaje energii, a czasem nawet podkręca serce. Podczas jednej ceremonii musiałem dużo płakać; podczas innego rozważałem Biblię. Wszystkie sprawiły, że poczułem się bardziej otwarta na ludzi i nawiązałam nowe znajomości. Picie kakao rano sprawia, że czuję się szczęśliwszy i bardziej kreatywny przez cały dzień.
Kakao zawiera substancję zwaną fenyloetyloaminą, która jest środkiem pobudzającym i może również uwalniać dopaminę, prowadząc do uczucia „życzliwości, przyjaźni, więzi, wspólnoty i połączenia”, według Giordano. „W starej literaturze psychedelicznej z lat 60. celem psychodelików było wywołanie tego społecznego uczucia miłości i pokoju”.
Tak więc, chociaż nie wywołuje halucynacji ani nic podobnego, kakao może być sposobem na uzyskanie trochę zabawy i połączenia, które zapewniają psychodeliki – i to przy niewielkim ryzyku. Staram się go unikać tylko na noc, ponieważ zawiera trochę kofeiny .
TABAKA
Rapé to rodzaj tytoniu, który wdmuchuje się do nosa za pomocą instrumentu z dwiema rurkami, z których jedną wdmuchuje się ty lub ktoś inny, a drugą dostarcza ją do nosa. Tradycyjnie stosowany w rdzennych kulturach Ameryki Południowej , uważa się , że pomaga poczuć się ostrzejszym umysłowo i nawiązać kontakt z ciałem.
Ze wszystkich rzeczy, których próbowałem, rapé był najbliższy uczucia, jakbym zażywał psychodeliki. Daje poczucie spokoju, obecności, skupienia i optymizmu – poczucie, że wszystko będzie dobrze. Ostre efekty trwają tylko kilka minut, ale czasami czuję je przez wiele godzin. Pewnego szczególnego wieczoru użyłam rapé na regenerującej lekcji jogi i podczas zajęć płakałam całym ciałem, gdy zdałam sobie sprawę, jak bardzo potrzebuję kochać siebie. Kolejnej nocy mój chłopak i ja związaliśmy się i odbyliśmy dziwaczną rozmowę o seksie i duchowości.
„Rapé jest psychoaktywną substancją chemiczną, a wszystko psychoaktywne z pewnością może wpływać na funkcje poznawcze, uczucia i percepcję oraz zmieniać umysł” – mówi Giordano. Podobnie jak kakao, rapé nie powoduje halucynacji, ale może mieć inne efekty typowe dla doznań psychodelicznych, takie jak wzrost energii, odprężenie i jasność myśli. Efekty te w rzeczywistości wynikają z nikotyny w rapé, która może być mieczem obosiecznym: chociaż nie uzależnia tak jak papierosy, rapé może uzależniać, gdy jest używany w dużych ilościach, mówi Giordano. Dlatego lepiej jest używać go okazjonalnie niż codziennie.
Oddech
Oddech to praktyka oddychania w określony, skoncentrowany sposób, aby zmienić lub poprawić stan umysłu. Kilka powszechnych form pracy z oddechem to dwuczęściowy wdech (nadmuchanie brzucha, a następnie klatki piersiowej), po którym następuje mocny wydech lub po prostu szybkie, głębokie wdechy i wydechy przez usta. Pracowałem z oddechem w grupach i sesjach jeden na jednego i pomogło mi to przetworzyć emocje, z którymi pomagały mi psychodeliki.
Oddychanie sprawia, że czuję, że mam przed sobą świetlaną przyszłość. Czuję się bardziej odważna i zainspirowana do robienia rzeczy, takich jak podróżowanie lub ponowne nawiązywanie kontaktów z ludźmi, z którymi nie rozmawiałam od jakiegoś czasu – uczucie, które zwykle trwa godzinę lub dwie. Można to wytłumaczyć faktem, że praca z oddechem jest w istocie celową hiperwentylacją, która wprowadza mózg w stan hiperoksygenacji, powiedział Giordano. „Kiedy hiperwentylujesz, następuje zmiana stężenia dwutlenku węgla, a ludzie nie tylko odczuwają omdlenia i zawroty głowy, ale także mają zmianę poziomu świadomości”.
Oddech jest ogólnie bezpieczny, ale powinien być wykonywany w obecności osoby towarzyszącej, ponieważ nadmierna hiperwentylacja może powodować działania niepożądane, takie jak zawroty głowy lub mrowienie. Osobiście nie doświadczyłem żadnych negatywnych skutków ubocznych i zazwyczaj stwierdzam, że praca z oddechem daje mi nowy wgląd i uwolnienie emocjonalne.
Orgazmy szyjki macicy
Mniej więcej rok temu słuchałam wykładu psychologa i seksuologa dr. Jenny Martin , która stwierdziła, że orgazmy szyjkowe uwalniają DMT. Chociaż nie ma na to żadnych badań, Martin wyjaśnił mi w osobnej rozmowie, że anegdotyczne opisy takich orgazmów często przypominają opisy tripów po DMT, z „tym poczuciem rozpadu ego i śmierci ego”. Ponadto DMT wykryto w ludzkim łożysku , wzmacniając spekulacje, że szyjka macicy może wytwarzać DMT.
Według Martina, aby uzyskać orgazm szyjny wytwarzający DMT, musisz wyciszyć swój umysł, czuć się bezpiecznie i dużo grać w grę wstępną. „Jeśli właśnie korzystałeś ze smartfona przed seksem, nie możesz pstryknąć palcami i zacząć penetrować szyjkę macicy i spodziewać się orgazmu szyjkowego” – mówi.
Po włączeniu zmysłowej muzyki, masowaniu się i zapewnieniu sobie dużej ilości stymulacji łechtaczki, zgodnie z zaleceniami Martina, kilka razy użyłam wibratora z różowego kwarcu, aby spróbować osiągnąć orgazm szyjny. Za każdym razem odczuwałam przyjemność, ale nic, co prowadziłoby do orgazmu. W końcu zniecierpliwiłem się i dotknąłam łechtaczki, żeby dojść.
Chociaż nie doświadczyłem czystego orgazmu szyjnego, połączony orgazm szyjno-łechtaczkowy był przyjemny; Czułam skurcze orgazmu silniejsze i głębsze w miednicy niż zwykle. Prawie zawsze czuję się odświeżona i spokojna po aktywności seksualnej, ale nie mogę powiedzieć, że osiągnąłam stan psychodeliczny. Mimo to próbuję dalej.
cdn...