C84S gdzie wiedzę poszerzamy? na pewno nie w internetowej prasie klubowo-młodzieżowej, bo na prawdę nie mam pojęcia jak mam nazwać ten rodzaj materiału. Omijam szerokim łukiem chociażby Vice, które nijak ma się do faktycznego stanu panującego w Polsce. Wiedze ze stanu faktycznego można poznać obserwując obecne trendy narkotykowe na całym globie, interesując się co słychać u zagranicznych dostawców, zaglądać na obcojęzyczne fora czy reddita, posiadając jakieś znajomości, które w narkohierarchi są od nas wyżej postawione (najlepiej, znowu za granicą) oraz rozmawiając z nimi wiedząc jakie pytanie im zadać, tak się zdobywa faktyczną wiedzę, a nie z prasy chodnikowej.
stronę, bloga, czy kanał na yt każdy głupek sobie może założyć, wystarczy odpowiedni fundusz, aby przepompować kanał i wprowadzić go do mainstreamu w danym temacie. Kiedyś oglądałem kanał Mestosława, ale z czasem zaczął w swoich filmach wtrącać swoje zdanie i poglądy (z którymi nie do końca się zgadzam) i odszedł od typowo tematycznej wiedzy, przechodząc co raz bardziej w stronę internetowego b(v)logera. Jeśli nie ma się zajawki do farmakologii czy chemii organicznej, to wiedza o narkotykach jest użyteczna tylko wtedy, kiedy się coś bierze. Natomiast wiedza o medycynie bardzo przydaje się w życiu codziennym, dlatego warto się na tym focusować, jeśli się chce się zdrowo wykorzystywać informacje nabyte na forum i portalach o tematyce narkotycznej.