Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
| Ankieta: Spróbujesz ? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| Tak | 5 | 62.50% | |
| Może | 3 | 37.50% | |
| Razem | 8 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Bacopa monnieri - jeden z najmocniejszych naturalnych antydepresantów
25.06.2023, 22:56
Dwie zupełnie inne bajki.
Ashwaganda działa głównie poprzez obniżanie kortyzolu i modulację receptorów 5ht. Obniżony kortyzol powoduje wzrost serotoniny, GABA i dopaminy
Brahmi działa zupełnie inaczej. Nasila przekształcanie tryptofanu w serotoninę, zwiększa ilość GABA, moduluje pracę rec NMDA, zwiększa ilość acetylocholiny (czym poprawia myślenie).
Pamiętaj @"PUDZILLA" zioła stosuje się okresowo. Ja niektóre stosowałem i pół roku ale to był totalny maks. Optymalnie to ok 2-3 miesięcy i przerwa.
Ashwaganda działa głównie poprzez obniżanie kortyzolu i modulację receptorów 5ht. Obniżony kortyzol powoduje wzrost serotoniny, GABA i dopaminy
Brahmi działa zupełnie inaczej. Nasila przekształcanie tryptofanu w serotoninę, zwiększa ilość GABA, moduluje pracę rec NMDA, zwiększa ilość acetylocholiny (czym poprawia myślenie).
Pamiętaj @"PUDZILLA" zioła stosuje się okresowo. Ja niektóre stosowałem i pół roku ale to był totalny maks. Optymalnie to ok 2-3 miesięcy i przerwa.