Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
KĄCIK KULINARNY GŁODNEGO ĆPUNA czyli zmagania z garami
16.07.2023, 15:53
Ziołowa karkówka z pieczarkami czyli Amaro może possać 😎
Moi kochani, tak jak mówiłem tak i zrobiłem a efekty rozjebały mi głowę, choć w sumie buzię 😁
Składniki których użyłem;
Karkówka 0,8 kg
Pieczarki 0,4 kg
Cebula 2 szt
Marchewka 2szt
Zioła prowansalskie jedna trzecia opakowania
Oregano jedna trzecia opakowania
Pieprz czarny
Sól
Sos pieczeniowy ciemny 2szt (w torebce)
Jedna piąta kostki smalcu
Oraz:
Rozjebany piekarnik z grzejącą tylko górną grzałką.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.
Na dnie rozkładamy wcześniej posiekaną cebulę, pieczarki oraz marchewkę.
Następnym krokiem będzie ułożenie w śodku mięsa, przekładając każdą porcję tymi samymi warzywami.
Mięso powinno się wcześniej osolić i popieprzyć (można też wypieprzyć, ale to już nie wnikam po co komu mięso)
Po ułożeniu w brytfance mięcha, sowicie je obsypać ziołami. Ja użyłem ziół prowansalskich oraz oregano, po jednej trzeciej opakowania.
Może użyć innych jak ktoś tych nie znosi. Nikt tego nie sprawdza😎
Uzupełniamy warzywami, na górę poleca się położyć choc trochę smalcu by topiąc się, okrył nasze mięsko warstewką tłuszczu, co zapobiegnie zbytniemu wysuszeniu go.
Tak przygotowane przykrywamy i wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika na 200 stopni.
Pieczemy tak przez pół godziny po czym zalewamy wszystko rozrobionym sosem pieczeniowym i pieczemy dalej co jakiś czas polewając mięcho sosikiem z dna aby nie wyschło.
Mi sos wyszedł rzadki, czego nie lubię, to zaklepałem go mąką.
Całość operacji pieczenia zajęła mi dwie godziny przy czym mam do dyspozycji piekarnik z działającą tylko górną grzałką.
Należy kontrolować stan upieczenia mięsa.
Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Karkówka rozpływa się w buzi😎
Amaro może possać!
Smacznego.
Moi kochani, tak jak mówiłem tak i zrobiłem a efekty rozjebały mi głowę, choć w sumie buzię 😁
Składniki których użyłem;
Karkówka 0,8 kg
Pieczarki 0,4 kg
Cebula 2 szt
Marchewka 2szt
Zioła prowansalskie jedna trzecia opakowania
Oregano jedna trzecia opakowania
Pieprz czarny
Sól
Sos pieczeniowy ciemny 2szt (w torebce)
Jedna piąta kostki smalcu
Oraz:
Rozjebany piekarnik z grzejącą tylko górną grzałką.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.
Na dnie rozkładamy wcześniej posiekaną cebulę, pieczarki oraz marchewkę.
Następnym krokiem będzie ułożenie w śodku mięsa, przekładając każdą porcję tymi samymi warzywami.
Mięso powinno się wcześniej osolić i popieprzyć (można też wypieprzyć, ale to już nie wnikam po co komu mięso)
Po ułożeniu w brytfance mięcha, sowicie je obsypać ziołami. Ja użyłem ziół prowansalskich oraz oregano, po jednej trzeciej opakowania.
Może użyć innych jak ktoś tych nie znosi. Nikt tego nie sprawdza😎
Uzupełniamy warzywami, na górę poleca się położyć choc trochę smalcu by topiąc się, okrył nasze mięsko warstewką tłuszczu, co zapobiegnie zbytniemu wysuszeniu go.
Tak przygotowane przykrywamy i wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika na 200 stopni.
Pieczemy tak przez pół godziny po czym zalewamy wszystko rozrobionym sosem pieczeniowym i pieczemy dalej co jakiś czas polewając mięcho sosikiem z dna aby nie wyschło.
Mi sos wyszedł rzadki, czego nie lubię, to zaklepałem go mąką.
Całość operacji pieczenia zajęła mi dwie godziny przy czym mam do dyspozycji piekarnik z działającą tylko górną grzałką.
Należy kontrolować stan upieczenia mięsa.
Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Karkówka rozpływa się w buzi😎
Amaro może possać!
Smacznego.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?