Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
"Tłumaczenia" postów
23.08.2023, 18:34
Czytając nocą na czopce losowe posty na forum tak sobie pomyślałem - strasznie absurdalnie nasze teksty musiałyby brzmieć dla zagranicznych entuzjastów chemii przemysłowej, gdyby wrzucili je w tłumacza (tak jak czasem to robimy my, żeby się czegoś dowiedzieć, z reguły na temat danej substancji - szczególnie mam na myśli fora nie-anglojęzyczne typu flashack). Pełno w nich skrotów myślowych i tym podobnych, wiadomo jak to w praniu wychodzi.
Już wcześniej widziałem takie cuda jak "cannon brothers" będące tłumaczeniem "działa, bracie" xD oczywiście zwizualizowałem sobie to jako Mario i Luigiego którzy walą z armat zamiast zajmować się hydrauliką.
zdaje się, że na niektórych obrazkach to walą, i to nie tylko z armat
Ale ja nie o tym. Chodzi o śmieszne (mnie tam bawią) drętwe tłumaczenia postów (i ich fragmentów), a nie obrazki wyprodukowane przez sieci neuronowe. Niektóre po takim zabiegu brzmią sto razy lepiej niż w oryginale, a jeszcze inne prosiły się o przeróbki. Oto niektóre z nich:
Będzie więcej. Treści do tłumaczenia raczej nie zabraknie. Będe aktualizował.
Maniek możemy coś zrobić z tym limitem 10 obrazków? przecież to jest gorsze niż niewolnictwo.
Już wcześniej widziałem takie cuda jak "cannon brothers" będące tłumaczeniem "działa, bracie" xD oczywiście zwizualizowałem sobie to jako Mario i Luigiego którzy walą z armat zamiast zajmować się hydrauliką.
zdaje się, że na niektórych obrazkach to walą, i to nie tylko z armat
Ale ja nie o tym. Chodzi o śmieszne (mnie tam bawią) drętwe tłumaczenia postów (i ich fragmentów), a nie obrazki wyprodukowane przez sieci neuronowe. Niektóre po takim zabiegu brzmią sto razy lepiej niż w oryginale, a jeszcze inne prosiły się o przeróbki. Oto niektóre z nich:
9 na 10 testerów poleca klej Butapren
mój ulubiony zwrot typu "research chemicals pl--->eng"..
...SAMPLE ACTION
high street xD kurwa, high street.
Będzie więcej. Treści do tłumaczenia raczej nie zabraknie. Będe aktualizował.
Maniek możemy coś zrobić z tym limitem 10 obrazków? przecież to jest gorsze niż niewolnictwo.
Wiadomości w tym wątku |
"Tłumaczenia" postów - przez horsii - 23.08.2023, 18:34
RE: "Tłumaczenia" postów - przez Maniek - 23.08.2023, 18:43
RE: "Tłumaczenia" postów - przez kot_kreskowy - 23.08.2023, 20:37
RE: "Tłumaczenia" postów - przez wwojtuss - 23.08.2023, 21:06
RE: "Tłumaczenia" postów - przez Twilight Sparkle - 24.08.2023, 15:50
RE: "Tłumaczenia" postów - przez Maniek - 24.08.2023, 16:45
RE: "Tłumaczenia" postów - przez Amanita - 02.09.2023, 14:07
RE: "Tłumaczenia" postów - przez kot_kreskowy - 02.09.2023, 14:27
RE: "Tłumaczenia" postów - przez C84S - 18.09.2023, 15:23
RE: "Tłumaczenia" postów - przez horsii - 18.09.2023, 15:37
RE: "Tłumaczenia" postów - przez wwojtuss - 21.09.2023, 14:39