Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Problem z bitomatem
08.10.2023, 07:38
Nie wiem jak jasniej mozna wytlumaczyc dzialanie ustawy.Zwracajac pieniadze, dla ktorych nie zweryfikowano zleceniodawcy, instytucja finansowa staje sie czynnym uczestnikiem prania brudnych pieniedzy. Czego nie jestescie w stanie zrozumiec? To tak jak bankomat z funkcja rozpoznawania pieniedzy zwroci uszkodzony banknot a falszywego juz nie. Bo zwrot bylby wprowadzeniem do obrotu.
Tak jak z paczkami, w ktorych zidentyfikowano niedozwolone substancje. Zawsze zostana zatrzymane / cofniete z doreczenia. Bo wydanie takiej paczki jest swiadomym wprowadzeniem do obrotu.
Naprawde, zamiast snuc przypuszczenia rodem z mchu i paproci, wystarczy poczytac i poznac prawo. Bo zasada 'ignoratia iuris nocet' jest wciaz zywa i obowiazujaca.
Przeczytaj sobie glosno i wyraznie to co napisales, i odnies to do powodu zatrzymania pieniedzy. Zostaly one zatrzymane z powodu braku ustalenia strony transakcji dla kwoty ustalonej w ustawie. Twoj telefon i opisanie sprawy glosno i wyraznie nie cofnie tego. Skoro sie nie zweryfikowales w jedyny uznany prawnie sposob, to powiedzenie, ze to byles Ty nie jest wystarczajace by oddac Ci 1000eur. Bo niby skad wiadomo, ze to Ty wplacales i to Twoj hajs? Nie dopilnowales wlasnie by ktos wiedzial czyj to hajs.
Nie bede mowil o tym, ze obowiazek weryfikacji jest celowy, a kazda transakcja bez skutecznej weryfikacji jest stosownie monitorowana - zgodnie z AML.
No i Twoj case dotyczyl kwoty ponizej obowiazku weryfikacji - tak na marginesie
Tak jak z paczkami, w ktorych zidentyfikowano niedozwolone substancje. Zawsze zostana zatrzymane / cofniete z doreczenia. Bo wydanie takiej paczki jest swiadomym wprowadzeniem do obrotu.
Naprawde, zamiast snuc przypuszczenia rodem z mchu i paproci, wystarczy poczytac i poznac prawo. Bo zasada 'ignoratia iuris nocet' jest wciaz zywa i obowiazujaca.
(08.10.2023, 07:02)Daniel_P_ce napisał(a): Moim zdaniem nie będzie problemu z odzyskaniem pieniędzy. Wystarczy, że zadzwonisz na infolinię i podasz kwotę, godzinę mniej więcej o której była wpłacana i miejsce gdzie znajduje się bitomat. Opisz sytuację jaka była i po sprawdzeniu w systemie mogą wygenerować kod, który wyślą ci na numer telefonu i wypłacisz w bitomacie. Ja miałem ostatnio podobny problem, ale w bitomacie schitcoin, że wpłaciłem 200 stówy i dopiero po chwili zobaczyłem, że jest napisane awaria. Przerwałem dalsze wpłacanie. Po telefonie do obsługi i jak system został naprawiony dostałem kod i odzyskałem pieniądze.
Przeczytaj sobie glosno i wyraznie to co napisales, i odnies to do powodu zatrzymania pieniedzy. Zostaly one zatrzymane z powodu braku ustalenia strony transakcji dla kwoty ustalonej w ustawie. Twoj telefon i opisanie sprawy glosno i wyraznie nie cofnie tego. Skoro sie nie zweryfikowales w jedyny uznany prawnie sposob, to powiedzenie, ze to byles Ty nie jest wystarczajace by oddac Ci 1000eur. Bo niby skad wiadomo, ze to Ty wplacales i to Twoj hajs? Nie dopilnowales wlasnie by ktos wiedzial czyj to hajs.
Nie bede mowil o tym, ze obowiazek weryfikacji jest celowy, a kazda transakcja bez skutecznej weryfikacji jest stosownie monitorowana - zgodnie z AML.
No i Twoj case dotyczyl kwoty ponizej obowiazku weryfikacji - tak na marginesie
YOUR ATTORNEY