Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Posiłki podczas używania.
16.08.2024, 04:08
Mlekiem to ja ostatnio zajechane gardło od klefa ratowałem, co do zup faktycznie taka domowa warzywna zupka jest dobra.
17.08.2024, 17:35
Od mojej ostatniej odpowiedzi trochę zmieniłem swój tryb
Zmiksowane blenderem zupy-krem wchodzą jak masełko i do tego mają dużo potrzebnych wartości odżywczych - zdecydowanie zalecam spróbować.
Ooo właśnie! Jogurcik naturalny to mi taki 300g wchodzi po prostu sam jak jestem na bombie, też bardzo polecam jak wyżej
Zmiksowane blenderem zupy-krem wchodzą jak masełko i do tego mają dużo potrzebnych wartości odżywczych - zdecydowanie zalecam spróbować.
Ooo właśnie! Jogurcik naturalny to mi taki 300g wchodzi po prostu sam jak jestem na bombie, też bardzo polecam jak wyżej
Co cię nie zabije może mocno upośledzić
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
Przed następnym mixem zastanów się czy chcesz żeby matka ci wycierała obsrane plecy do końca życia.
17.08.2024, 18:03
(16.08.2024, 04:08)Lifeisbrutal napisał(a): Mlekiem to ja ostatnio zajechane gardło od klefa ratowałem, co do zup faktycznie taka domowa warzywna zupka jest dobra.
Polecam ci koleszko kefir jest gęstszy bardziej się osadza przy okazji ratujesz jelita pozytywną florą bakteryjną
Be objective and honest.
17.08.2024, 19:46
(06.08.2022, 10:57)horsii napisał(a): jebać jakieś huele dla hipsterów. serki, jogurty, miękkie żarcie jak np. te bułeczki mleczne te takie słodkie, zapijać mlekiem. banany i inne "łagodne" rzeczy. nie jeść zaraz po dorzutce tylko poczekać aż troche zejdzie czapa i da się coś przegryźć.
Czyli jogurty pitne, do tego jogurty pitne, jakieś musy owocowe i jeszcze raz jogurty? Zawsze miałem problem z jedzeniem na czapie, ale doczytałem, że to minimalizuje uboki ciągów. Napisałbyś jeszcze co do nawadniania się podczas ciągów byś polecił? Wodę typu Muszynianka, napary ziół?
Pappardelle Ja jak napierdalam stymulanty to w dużych ilościach wchłaniam jogurty naturalne, owoce typu banany, jabłka itd. jajecznica to też dobra sprawa. Wszytskie "inne" "normalne" rzeczy też staram się jeść, ale wiadomo jak to bywa, dlatego wymieniam te konkrety którymi się "wspomagam" jak normalnie nie idzie nic zjeść
Co do nawadniania sie to poza wodami wysokomineralizowanymi to dobrze jest sobie wziąć wode, do wody dużo soku z cytryny, do tego miód, i odrobinę soli. Niestety w temacie ziół nie jestem aż tak bardzo obeznany, żeby móc coś doradzać naprawdę, specjalizuję się bardziej w syntetykach
Co do nawadniania sie to poza wodami wysokomineralizowanymi to dobrze jest sobie wziąć wode, do wody dużo soku z cytryny, do tego miód, i odrobinę soli. Niestety w temacie ziół nie jestem aż tak bardzo obeznany, żeby móc coś doradzać naprawdę, specjalizuję się bardziej w syntetykach
17.08.2024, 21:30
horsii dzięki za szybką odpowiedź. Spróbuję te patenty z jogurtami na dniach zastosować, plus te nawadnianie się wodą z miodem, cytryną i solą. Może mi to pomoże na zwalę i łatwiejsze zaśnięcie po ciągu. Chociaż z tym snem to się boję, że będzie problem, ale nie mam zamiaru łykać żadnych benzo do snu.
18.08.2024, 09:35
horsii bardzo dobrze mówisz mordo od dłuższego czasu piję wodę z sokiem wyciskanym z cytryny + sól Kłodawska bez żadnych dodatków.
Można nawet test na sobie zrobić po dobrym gazie gdzie jesteś odwodniony pij sama wodę i obserwuj jak ona przez ciebie przelatuje bezpośrednio a później zrób miksturę sok z cytryny woda szczyptą soli i ciut miodu. U mnie zadziałało to tak że 4x rzadziej chodziłem to toalety czyli więcej tej wody zatrzymywało się i czułem też w buzi że już nie mam tak sucho a po samej wodzie
Masakra
Można nawet test na sobie zrobić po dobrym gazie gdzie jesteś odwodniony pij sama wodę i obserwuj jak ona przez ciebie przelatuje bezpośrednio a później zrób miksturę sok z cytryny woda szczyptą soli i ciut miodu. U mnie zadziałało to tak że 4x rzadziej chodziłem to toalety czyli więcej tej wody zatrzymywało się i czułem też w buzi że już nie mam tak sucho a po samej wodzie
Masakra
Be objective and honest.
(18.08.2024, 09:35)JureKiler napisał(a): horsii Można nawet test na sobie zrobić po dobrym gazie gdzie jesteś odwodniony pij sama wodę i obserwuj jak ona przez ciebie przelatuje bezpośrednio a później zrób miksturę sok z cytryny woda szczyptą soli i ciut miodu. U mnie zadziałało to tak że 4x rzadziej chodziłem to toalety czyli więcej tej wody zatrzymywało się i czułem też w buzi że już nie mam tak sucho a po samej wodzie
Masakra
Bo płyny mają coś takiego co nazywa się osmolalnością. Jest to poziom wysycenia napoju różnymi substancjami, cukier/sól. Krew ma odpowiednie nasycenie powyższych. Wodę potrafi wchłonąć jedynie o odpowiedniej osmolalności. Dlatego jeżeli organizm dostanie czystą wodę do picia, będzie próbował doprowadzić jej osmolalność do odpowiedniego poziomu. Solniczki nie ma, więc będzie musiał oddać tą sól rozpuszczoną w wodzie.
Dlatego właśnie picie samej wody odwadnia organizm.
Częste sikanie w czasie maratonu może też wynikać ze spalania trójglicerydów, które wiążą wodę we krwi. Brak jedzenia spowoduje spalenie trójglicerydów, zostaje sporo wody, którą organizm wydali. Dlatego osoby z dużą masą i złym odżywianiem, jedząc dużo węglowodanów, będą miały w nocy problem z wybudzaniem się i odwiedzaniem klopa.