Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Narkotyk w płynie o wartości czterech milionów złotych miał trafić do Czech
Jako, że lubię czeskie wynalazki to czasami mnie zdziwi, że to właśnie Polska zaopatruje czechy w półprodukty a nawet i same produkty w płynnej postaci, które wystarczy odp. obrobić aby otrzymać wybrany narkotyk.
ale wracając do tematu, cytuję:
Policjanci z Głubczyc rozbili grupę stojącą za produkcją metamfetaminy. W domu jednorodzinnym znaleźli blisko 150 litrów płynnego narkotyku o wartości ponad czterech milionów złotych. Produkowane narkotyki mały trafić do Czech. Policjanci zatrzymali cztery osoby.
Kilka dni temu policjanci z Głubczyc weszli na posesję, gdzie odkryli linię produkującą narkotyki. Kryminalnym udało się znaleźć blisko 150 litrów płynnej metamfetaminy oraz kilkadziesiąt litrów chemikaliów, niezbędnych do wytwarzania narkotyków.
Udało się znaleźć blisko 150 litrów płynnego narkotyku
Na miejscu śledczy zatrzymali dwie kobiety powiązane z tą sprawą. Dodatkowo, na terenie Czech, zatrzymany został partner jednej z kobiet, który również miał powiązania z narkobiznesem. Kryminalni zatrzymali także 29-letniego mężczyznę, który miał przyjechać na teren fabryki pod wpływem działania środka odurzającego. Jak okazało się, mężczyzna ten miał przy sobie kolejne porcje metamfetaminy.
Kobieta z zarzutami.
42-letnia kobieta usłyszała zarzuty wytwarzania znacznej ilości środków odurzających i substancji psychotropowych oraz wprowadzaniu ich do obrotu, za co grozi jej nawet do 20 lat pozbawienia wolności. Sąd zadecydował o jej aresztowaniu na trzy miesiące. Partnerem zatrzymanej zajmują się czescy policjanci.
Znalezione materiały i aparatura zostały przekazane do analizy laboratoryjnej. "Z takiej ilości substancji można wyprodukować nawet 150 kg gotowego narkotyku o czarnorynkowej wartości przekraczającej 4 000 000 zł" - podaje opolska policja.
źródło:
https://tvn24.pl/wroclaw/glubczyce-150-l...-st8031350
ale wracając do tematu, cytuję:
Policjanci z Głubczyc rozbili grupę stojącą za produkcją metamfetaminy. W domu jednorodzinnym znaleźli blisko 150 litrów płynnego narkotyku o wartości ponad czterech milionów złotych. Produkowane narkotyki mały trafić do Czech. Policjanci zatrzymali cztery osoby.
Kilka dni temu policjanci z Głubczyc weszli na posesję, gdzie odkryli linię produkującą narkotyki. Kryminalnym udało się znaleźć blisko 150 litrów płynnej metamfetaminy oraz kilkadziesiąt litrów chemikaliów, niezbędnych do wytwarzania narkotyków.
Udało się znaleźć blisko 150 litrów płynnego narkotyku
Na miejscu śledczy zatrzymali dwie kobiety powiązane z tą sprawą. Dodatkowo, na terenie Czech, zatrzymany został partner jednej z kobiet, który również miał powiązania z narkobiznesem. Kryminalni zatrzymali także 29-letniego mężczyznę, który miał przyjechać na teren fabryki pod wpływem działania środka odurzającego. Jak okazało się, mężczyzna ten miał przy sobie kolejne porcje metamfetaminy.
Kobieta z zarzutami.
42-letnia kobieta usłyszała zarzuty wytwarzania znacznej ilości środków odurzających i substancji psychotropowych oraz wprowadzaniu ich do obrotu, za co grozi jej nawet do 20 lat pozbawienia wolności. Sąd zadecydował o jej aresztowaniu na trzy miesiące. Partnerem zatrzymanej zajmują się czescy policjanci.
Znalezione materiały i aparatura zostały przekazane do analizy laboratoryjnej. "Z takiej ilości substancji można wyprodukować nawet 150 kg gotowego narkotyku o czarnorynkowej wartości przekraczającej 4 000 000 zł" - podaje opolska policja.
źródło:
https://tvn24.pl/wroclaw/glubczyce-150-l...-st8031350
ja już chyba wiem co Lukas1985 chce powiedzieć, albo do czego się przyczepić
a ja mu na to powiem tak:
może metody oczyszczania mają lepsze?
no chyba rozpuszczalników nie ciągną też z Polski?
( chociaż w dobie dzisiejszych czasów, to i to nie jest pewne )
no i mowa tu o metamfetaminie
ciekawe jak się sprawy mają z mefedronem
a ja mu na to powiem tak:
może metody oczyszczania mają lepsze?
no chyba rozpuszczalników nie ciągną też z Polski?
( chociaż w dobie dzisiejszych czasów, to i to nie jest pewne )
no i mowa tu o metamfetaminie
ciekawe jak się sprawy mają z mefedronem
XDDD nie, nie to. Od lat Polska jest zagłębiem narkotykowym. W latach 90- tych mieliśmy najlepiej prosperujące fabryczki w Europie. A sami chemicy sa od lat bardzo cenieni. A wszystko w tym roku skomplikowali Czesi wprowadzając recepty na leki z efedryna. Choć wcześniej też było to jakoś obostrzone.
Łapsze sposoby oczyszczania ? Chcesz napisać chemię od nowa ? Tzn co ? W Czechach mają inne.podreczniki ?
Łapsze sposoby oczyszczania ? Chcesz napisać chemię od nowa ? Tzn co ? W Czechach mają inne.podreczniki ?
18.08.2024, 20:23
nie no spoczko, aż tak głęboko w produkcji to ja nie siedzę..
no i patrz, nawet dałeś mi normalną odpowiedź,
co prawdą prostą, ale jakże konstruktywną i pouczającą, da się? dziękuję haha
no i patrz, nawet dałeś mi normalną odpowiedź,
co prawdą prostą, ale jakże konstruktywną i pouczającą, da się? dziękuję haha
18.08.2024, 22:01
Ja pierdole.. tyle chajsu za 150 litrów???
To aż się wydaje niemożliwe...
Czy to nie jest przeszacowane?
To aż się wydaje niemożliwe...
Czy to nie jest przeszacowane?
Metamorfoza