Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Wiara a narkotyki
07.01.2025, 09:15
Mi tu chodziło o typową wiarę z Bogiem, ale fajnie, że temat się rozwinął bardziej. 😀
07.01.2025, 09:21
"Bo wiara jest jak dupa, trzeba ja mieć Na górze rosną róże, na dole stoi cieć...
Bo nie ma prawdy na ziemi, nie szukaj jej w niebie. Chcesz zmienić ten świat, to zacznij od siebie" mystery drogie;-)
Bo nie ma prawdy na ziemi, nie szukaj jej w niebie. Chcesz zmienić ten świat, to zacznij od siebie" mystery drogie;-)
07.01.2025, 15:25
kot_kreskowy
"Nie ma nagrody za uczynki.
Z łaski Bożej otrzymamy tylko zbawienie, przez wiarę w Jezusa."
Właśnie o tym mówię, nagroda = zbawienie, nie ma wyższej/lepszej nagrody dla katolika.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firana EmStO
Galaktyka jak nasza Droga Mleczna składa się 100 – 400 miliardów Gwiazd (przykładowo jak nasze Słońce).
Wiele z tych gwiazd ma układy słoneczne jak nasz, a część ma planety w „Stefie sprzyjającej życiu” – mowa tu między innymi o odległości od Słońca w innych układach słonecznych, aby nie było za gorąco jak na Merkurym ani za zimno jak na Marsie.
Dużo nie?
A jeśli wiedźmiemu kolejne dane, że jest blisko 350 miliardów Galaktyk zwanych dużymi
oraz ponad 3 bilony galaktyk małych/karłowatych od liczenia, aż głowa boli.
Sam rachunek prawdopodobieństwa wylicza setki tysięcy rozumnych cywilizacji, ale przez to, że Wszechświat jest tak stary i duży, to powoduje, że trzeba wziąć na to korektę o cywilizację, które mogą skomunikować się w czasie rzeczywistym na obecnym etapie rozwoju technologicznego ludzkości.
Uświadamiając sobie to wszystko trudno się nie zgodzić z Waszym przekonaniem.
Ciekawostką jest to, że sam Watykan ma obserwatorium Astronomiczne.
"Nie ma nagrody za uczynki.
Z łaski Bożej otrzymamy tylko zbawienie, przez wiarę w Jezusa."
Właśnie o tym mówię, nagroda = zbawienie, nie ma wyższej/lepszej nagrody dla katolika.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firana EmStO
Galaktyka jak nasza Droga Mleczna składa się 100 – 400 miliardów Gwiazd (przykładowo jak nasze Słońce).
Wiele z tych gwiazd ma układy słoneczne jak nasz, a część ma planety w „Stefie sprzyjającej życiu” – mowa tu między innymi o odległości od Słońca w innych układach słonecznych, aby nie było za gorąco jak na Merkurym ani za zimno jak na Marsie.
Dużo nie?
A jeśli wiedźmiemu kolejne dane, że jest blisko 350 miliardów Galaktyk zwanych dużymi
oraz ponad 3 bilony galaktyk małych/karłowatych od liczenia, aż głowa boli.

Sam rachunek prawdopodobieństwa wylicza setki tysięcy rozumnych cywilizacji, ale przez to, że Wszechświat jest tak stary i duży, to powoduje, że trzeba wziąć na to korektę o cywilizację, które mogą skomunikować się w czasie rzeczywistym na obecnym etapie rozwoju technologicznego ludzkości.
Uświadamiając sobie to wszystko trudno się nie zgodzić z Waszym przekonaniem.
Ciekawostką jest to, że sam Watykan ma obserwatorium Astronomiczne.

Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
07.01.2025, 15:59
Czeslawo
Nagroda jako zbawienie to oczywiście że tak.
Chodziło mi o to, że nie dostapimy zbawienia za dobre uczynki - bo tak napisałeś, że za dobre uczyniki.
A to tak nie działa.
Z łaski Bożej, przez wiarę w Jezusa.
Od razu wrzuciłem cytat z bibli, wiedziałem gdzie mniej więcej szukać bo kiedyś trochę studiowałem pismo święte w świeckim ruchu misyjnym Epifania
Nagroda jako zbawienie to oczywiście że tak.
Chodziło mi o to, że nie dostapimy zbawienia za dobre uczynki - bo tak napisałeś, że za dobre uczyniki.
A to tak nie działa.
Z łaski Bożej, przez wiarę w Jezusa.
Od razu wrzuciłem cytat z bibli, wiedziałem gdzie mniej więcej szukać bo kiedyś trochę studiowałem pismo święte w świeckim ruchu misyjnym Epifania

NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
10.01.2025, 02:47
No dokładnie wiara to nie handel że sobie nabijasz punkty na kartę z dobrymi uczynkami ale to nie znaczy że można być chujem czy coś
26.01.2025, 03:49
Hobbystycznym? Jesz koty tylko po pracy czy jak? Lavejanin, teistyczny czy jeszcze inny?