Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Ulubiona Kawa.
29.03.2025, 10:07
(29.03.2025, 09:38)Inferno napisał(a): Mieszkałem w Le Paris 8 miesięcy jak mnie na forum nie było 2024 cały prawie i tam się tak nauczyłem.
Niektórzy tam piją przed kawą wodę aby przepłukać sobie kubeczki smakowe żeby poczuć lepiej aromat kawy
We Włoszech i na całym świecie się tak pije espresso.
Łyk wody, łyk kawy, łyk wody
29.03.2025, 10:11
Ja nie popijam wodą. Pije z dwóch czubatych łyżeczek, dwie łyżeczki cukru i trochę mlika.
29.03.2025, 11:33
(29.03.2025, 10:09)Lifeisbrutal napisał(a): A jak mocną kawę wy pijecie że musicie popijać ją wodą?
Lifik ... espresso się tak podaje.
oczywiście, jak sobie kupisz "espresso" to sobie ją parzysz jak chcesz
ale w restauracjach zawsze dostaniesz z dodatkiem wody w osobnym pojemniczku.
mua
29.03.2025, 12:00
Bo w Polsce nie jest to popularne.
Mówię to ma wiele znaczeń, te dwa które ja napisałem i jeszcze jedno które Rweqerew333 że właśnie łyk kawy i łyk wody.
Ja nie biorąc nawet espresso brałem zwykłą kawę latte chyba dużą nie jestem pewien to też z wodą.
No tak jak mówiłem to głównie chodzi o przepłukanie kubków smakowych.
No w Paryżu akurat jest taka sytuacja że tam jest kawiarnia na każdym kroku i one się naprawdę utrzymują tam a w Polsce niestety czegoś takiego raczej nie ma prawa bytu teraz.
Chyba że ci sami inżynierowie przyjadą do nas co są w Paryżu no to to będzie he he
Mówię to ma wiele znaczeń, te dwa które ja napisałem i jeszcze jedno które Rweqerew333 że właśnie łyk kawy i łyk wody.
Ja nie biorąc nawet espresso brałem zwykłą kawę latte chyba dużą nie jestem pewien to też z wodą.
No tak jak mówiłem to głównie chodzi o przepłukanie kubków smakowych.
No w Paryżu akurat jest taka sytuacja że tam jest kawiarnia na każdym kroku i one się naprawdę utrzymują tam a w Polsce niestety czegoś takiego raczej nie ma prawa bytu teraz.
Chyba że ci sami inżynierowie przyjadą do nas co są w Paryżu no to to będzie he he
29.03.2025, 13:03
(29.03.2025, 12:00)Inferno napisał(a): No tak jak mówiłem to głównie chodzi o przepłukanie kubków smakowych.no kurfa - koneser... no no...
rzeczywiście o to chodzi, bo sama się kiedyś zdziwiłam jak dostałam te piepszona wodę, sobie pomyślałam, na chuj mie to ?
byłam z facetem na randce 3 lata temu ... od tamtego czasu uwielbiam espresso.
31.03.2025, 04:25
Własnie wstałem z 1h temu po tym poście idę sobie zrobić kawęz 3 łyžkami cukru mam małą rodzinna a ulubiona to mk cafe i lavaza
01.04.2025, 07:02
Jacobs piję dla mnie najlepsza pod względem aromatu i smaku. Czasem piję z mlekiem