Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pamięć krótkotrwała
Mi to po alkoholu pamięć siada na trzeźwo wszystko w normie współczuję osoba co zmagają się z tą chorobą
Mi to po alkoholu pamięć siada na trzeźwo wszystko w normie współczuję osoba co zmagają się z tą chorobą
06.01.2025, 11:11
@"kot_kreskowy" Mi kiedyś pomogła lecetyna z apteki bez recepty. Jadłem też dużo orzechów, które też mają dobry wpływ na pamięć. Może jedne z prostszych rzeczy, ale mi pomogły.
10.01.2025, 02:29
Jak lubisz lecytynę to zainteresuj się DMAE. To też wspomaga produkcję acetylocholiny tylko że lepiej.
10.01.2025, 12:36
Czyli mając oba do wyboru zdecydowanie lepiej wypada DMAE? CZy są jeszcze jakieś znaczące różnice
kocham piwo
01.08.2025, 01:04
@"Leśny_koteł"
Pracując intelktualnie da się odbudowywać i tworzyć nowe połączenia między neuronami. Regularne czytanie, nauka (zwłaszcza języków z zupełnie innych grup niż te które dotychczas poznałeś), gra w szachy, pisanie (ale w duchu alla akademickim) mogą pomóc bardzo powoli wrócić Twojemu umysłowi do normy. Im młodszym jest się tym łatwiej to przychodzi, ale w połączeniu z czystością mogę poręczyć, że widać efekty (nie są jakoś duże, ale jak się je dostrzeże to cieszą jak mało co). Też jakieś leki z miłorzębem miały pomagać na tego typu problemy, ale nie zgłębiałem tematu.
Mi na długi czas po wzięciu DXM/pregabalina rozpierdalają właśnie przez Ciebie zdefiniowaną pamięć krótkotrwałą, ale stimy też sieją spustoszenie (zwłaszcza w połączeniu z brakiem snu).
Pracując intelktualnie da się odbudowywać i tworzyć nowe połączenia między neuronami. Regularne czytanie, nauka (zwłaszcza języków z zupełnie innych grup niż te które dotychczas poznałeś), gra w szachy, pisanie (ale w duchu alla akademickim) mogą pomóc bardzo powoli wrócić Twojemu umysłowi do normy. Im młodszym jest się tym łatwiej to przychodzi, ale w połączeniu z czystością mogę poręczyć, że widać efekty (nie są jakoś duże, ale jak się je dostrzeże to cieszą jak mało co). Też jakieś leki z miłorzębem miały pomagać na tego typu problemy, ale nie zgłębiałem tematu.
Mi na długi czas po wzięciu DXM/pregabalina rozpierdalają właśnie przez Ciebie zdefiniowaną pamięć krótkotrwałą, ale stimy też sieją spustoszenie (zwłaszcza w połączeniu z brakiem snu).
02.10.2025, 01:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.10.2025, 01:48 przez Attenborough.)
Ponad dwa miesiące przerwy po ponad roku spożywania i dopiero zaczynam dochodzić do siebie. Szukanie narzędzi, które przed chwilą miałem w ręku, kluczy do auta, dokumentów, to standard, a patrzą na to współpracownicy i dziwnie to odbierają. Staje się to problematyczne, spowalnia pracę, gdzie w moim fachu czas wykonywania zlecenia jest bardzo ważny.
Albo zapominanie o poleceniach szefa, nawet tych drobnych.
Albo zapominanie o poleceniach szefa, nawet tych drobnych.
Detox jest jak Yeti - wszyscy o nim mówią, a nikt Go nie widział
Attenborough powiedz mi kolego Jescze co spożywałeś przez ten wspomniany rok
Be objective and honest.
02.10.2025, 06:14
Pamięć krótkotrwała u mnie nie praktycznie istnieje, Ale za to długotrwała pracuje na najwyższych obrotach
28.10.2025, 15:36
(02.10.2025, 06:14)sagitta napisał(a): Pamięć krótkotrwała u mnie nie praktycznie istnieje, Ale za to długotrwała pracuje na najwyższych obrotach
U mnie natomiast długotrwała kiepsko, gdzieś mi się wyzerowały wspomnienia z nastoletnich lat i o ile np pamiętam wszystkich z podstawówki czy z gimnazjum o tyle ze szkoły średniej to nie pamietam z wszystkich z klasy. Jestem sporo po 30stce